8

Анонимен

преди 7 месеца

Изхвърлят се. И се изхвърлят от б9гатите и просветените, не от бедняците. Изхвърлят се от тези, които считат за елемент на превъходство да изхвърлят, "защото могат да си го позволят", които създават специални изисквания с цел да има възможно повече опаковки и изкуствени материлали, за да има оборот фалшивата им икономика.

7

33

преди 7 месеца

Пластмасите са под 0.5% от замърсяванията в океаните. Обаче фините влакна, които се отделят от тъканите при прането им в пералните, са 20-25%. Необходима е инвестиция в сушилни. които ги хващат във филтъра. С две думи - статията поръчкова ли е или да? Както обикновено, нека видим кой има финансов интерес.

6

Анонимен

преди 7 месеца

Ами преработвате ги или ги горете в ТЕЦ, нефт е, а може и зелените да се топлят с тях, нали искат праерата.

5

Анонимен

преди 7 месеца

Нищо общо няма с науката това екоталибанско НПО EarthAction! Пластмасите са 99.9% изградени от въглеводороди от които е изгражден и живота на нашата планета. Да не говорим, че пластмасите са изключително слабо химически реактивни, дори да изядете пластмаса просто ще я изхврълите и толкова.

4

Цветан Камелий :

преди 7 месеца

Може ли да публикувате списък с държавите, които са най-големите замърсители в света?!?Или не е полит-коректно, щото са ни "партньори" ?!? А фирмите които замърсяват най-много?!? Примерно според Greenpeace:"Coca-Cola, PepsiCo и Nestlé се класират като най-големите замърсители с пластмаса за трета поредна година..." Айде малко обективна журналистика,пор фаворит :)

3

Може

преди 7 месеца

Пластмасата се търка в леда и той става във вода по бързо с темповете на изхвърляне та потоп от пластмаса да се очаква

2

Трудолюбив РОМ

преди 7 месеца

Моята препорка към всики правителства е да увеличат поне за две години максимално цената на изкопуваните пластмасови отпадъци .Но не увеличение с нколко сентимуса или стотинчици , а с няколко долара и евро повече. Ще видите как доста *** ще изчезне от океаните.

1

Анонимен

преди 7 месеца

Някой знае ли коя е страната в Европа а може би и в света която внася най много пластмасов боkлуk?