21

Анонимен

преди 5 месеца

Много е важно да запазим ДДС 9% за богатите, дето имат пари за ресторанти.

20

Анонимен

преди 5 месеца

Я НАП да проверят Алибеговите ресторанти и тем подобни! Да го видим колко е открит

19

Асан Василев

преди 5 месеца

Какво ни интересува това нас, нормалните харвардски гейове?!

18

Анонимен

преди 5 месеца

Асенчо веднага им върни ддс 20 про, да и данък върхубакшиша ако го има в чека, да и по пос терминал да се плаща задължително в ресторанти и кръчи. да хванат прерачите дето не излизат то там а нямат доход уж.

17

123

преди 5 месеца

Докато медиите дават трибуна на кръчмари, които се правят на финансисти нема да се оправи тая държава

16

Радослав

преди 5 месеца

Да става ДДС-то на заведенията 40% за следващите 2 години като компенсация за данъчната отстъпка която ползваха и да им вкарват 10% данък върху оборота! Щом чистачката може с нейната мижава заплата да плаща 20% ДДС, значи и тоя може!

15

алибегов е нагъл

преди 5 месеца

тия фалирали ресторантьори всичките с с-класи. Крият обороти , продават алкохол без акциз, не плащат осигуровки и т.н. Ама все реват за помощ от държавата.

14

Анонимен

преди 5 месеца

Цените в ресторантите нагоре, а данъците им надолу!Виновен е Боко, защото го намали, за да печели избори.А,българина най-мрази да му вдигат данъци и никой не смее да върне данъка на 20%.

13

Анонимен

преди 5 месеца

Подържам го не защото е прав, а защото смятам, че василев тея пари ще ги свие... вдигат се налози, теглят се заеми, влизат пари в бюджета и вместо да се завъртят за благото на данъкоплатците отиват за помощи към други държави и частни интереси. А банките като са със свръхпечалба защо вместо да им се наложи такса и да се прибере /както при други фирми/ им се позволява дори да вдигнат отново таксите за клиенти след 1.1.2024г.?

12

Румъния

преди 5 месеца

В Румъния, бакшиша се плаща с карта - ти избираш 10, 12, 15 %. Начисляват ти както ДДС, така и туристически данък 9% на вскяка сметка. А цените като в България и по-ниски!

11

Кире

преди 5 месеца

Това не е истина. В най-голяматото ти заведение на Витошка ми казаха, че нямат термнал. Дори да имат отказват на клиентите, с цел укриване на доходи. А укриването е необходимо, за да се плаща с тях по веригата на доставчици и зплати без ддс и осигуровки съответно. И други също сме имали заведения, айде без да ни гъбаркаш:)

10

Сту

преди 5 месеца

20 % за тези измамници. Така или иначе са в сивия сектор. Ричката си взе най-новото бмв 7ма серия М пакет. Явно ДДС-то му се е отразило добре!

9

Анонимен

преди 5 месеца

След като им намалиха ДДС цените не паднаха, а напротив увеличиха се. В букинга ми се пазят резервациите, през 2019 за двама човека 754 лева за 6 нощувки, през 2023 - 1243 лева за 5 нощувки, при намалено ддс. Значи за клиентите няма полза. Такива като тоя от милионери, станаха милиардери и все пискат, айде стига вече!!!

8

ъ

преди 5 месеца

The predator vs the alien.

7

Хейт

преди 5 месеца

Всички може да плащаме 20% само тоя не може. Заради него сега ще ни вдигат останалите данъци, щото тоя за 2 години не се налапа.

6

най-скрити доходи

преди 5 месеца

получават чужденците . една рускиня, украинка, туркиня си печели . У нас има хора дето цяла вечер на сок и лев бакшиш . Има и гасарбайтер с дебела пачка и дава много бакшиш . Имаше една на 23 прегазена от Варна - на лекции , а лятото на механата сервитьорче . Така искарва за семестъра и за дрехи . Добре са бакшишите . Като няма клиенти не може .

5

Анонимен

преди 5 месеца

Я му върнете 20% ДДС,та да се успокои.Вечно недоволен!

4

QRS

преди 5 месеца

То ПОС терминал има в заведенията, ама като извадиш картата и сервитьорката започва "терминалът не работи", "ама аз вече пуснах бележката за кеш плащане", "ама защо не казахте по-рано че искате да платите с карта", "само шефът прави сторно"

3

Анонимен

преди 5 месеца

Али,бегай бе!Кого заблуждаваш,че някой ти работи за "високия" праг от 800 лв.?Поне двойни са им заплатите,иначе никой няма да остане.

2

Анонимен

преди 5 месеца

Ричи Мазното