23

до 22

преди 6 месеца

Политиците сме ги произвели ние, никой не се е родил политик. И, разбира се, че е прав при нас търсенето на виновник извън нас самите е национален спорт. Никой от нас никога не е сам виновен за това, което му се случва винаги някой ДРУГ е виновникът за всичките ни беди. Политиците ни са един такъв удобен виновник, който винаги ни е под ръка.

22

Рустикална Барби

преди 6 месеца

Изреждането на лични истории не създава винаги представителна картина на обществените феномени. Възможно е малобройна, но гласовита група да изкриви общественото възприятие и сама да си изгради свой пропаганден наратив. Или - когато за даден феномен или период се изказва единствено едната страна, можем да помислим, че това е абсолютна истина. Безспорно е важно да разкажем историята си. Но трябва да си даваме сметка и дали разказващите формират цялостна картина.

21

Анонимен

преди 6 месеца

Не оневиняваме себе си. Просто всички политици са пионки на определени групи и интереси, в много случаи добре платени интереси. Политиците не работят за народа. Господинов обвинява народа за липсата на добър избор на политическата сцена. Държи се точно като политиците: елитист и настрана от народа. Помпозен както книгата му.

20

Анонимен

преди 6 месеца

Когато избора е Хелуин или Деня на Будителите, няма нюанс, има пълно затъмнение. Децата се радват на бонбони и бисквити и това остава в съзнанието им, а ние заличаваме приноса на великите личности в нашата история. И забравяме, че сме държава на повече от 1300 години.

19

Анонимен

преди 6 месеца

Бе вие сте животни, бе.

18

До 20

преди 6 месеца

Нищо нецензурно нямаше в коментара си, но не си платен. Не разбрахте ли, че 90% от коментарите са тр0ллски?

17

Анонимен

преди 6 месеца

Подривна дейност. стъпка 1: деморализация, обезверяване~20-30г. Стъпка 2: криза ~ 5+ г. Стъпка 3: конфликт ~ 1+ години, Стъпка 4 "нормализация" сиреч квото било било, ред на новите да ви мушкат....

16

Анонимен

преди 6 месеца

Ако някой е гледал филма на Саша Барен Коен "Бруно" ще му стане ясно какви са политиците тук в България....да гласуваш за такава *** като ПП дето се заклеваха против ДС, ДПС и подобни а след това са първи приятели с тях е меко казано презрение към гражданите които те искат да управляват....това е само един пример.

15

Анонимен

преди 6 месеца

Важно е да се продава романа и да падат пари останалото е история.

14

Анонимен

преди 6 месеца

Какво е постигнал този човек в живота, че поучава другите? Не е лекар, не е учител, не е военен

13

Анонимен

преди 6 месеца

Мантрата за важното да гласуваме всъщност е агитация за водещия (Васко Маслото) по съвсем легален начин, та не се чудете защо се прави постоянно по т.нар. водещи телевизии (които вече никой негледа поради липса на съдържание и в пъти повече реклами).

12

бг смешки 2

преди 6 месеца

нали ви казах че е народа е яко ЗЛЕ !

11

Съгласен съм с

преди 6 месеца

мнението на колегата за лотарията,но тази лотария да е като на запад,където и обикновени хора могат да спечелят.У нас корупцията е на такова ниво,че случайни хора не се допускат до нищо,свързано с власт и материални облаги.Случайни хора могат да бъдат допускани само до бачкаторски позиции,да работят без да питат.Да,ама те пък гледат от управленците и си изпълняват задълженията като тях-некадърно,мързеливо,нелепо,с поглед вторачен в личния интерес,как да откраднеш,ама да не те хванат.

10

Майната Ви

преди 6 месеца

Все плачете, че няма за кого да гласувате! Ама нали сте народ от гении, ако се слушат пак вашите крясъци, а не можете да изберете 200 свестни да правят закони! Ако не ви харесват тези партии които ги има в момента вместо да палчете направете си собствена партия, напишете програма която да ви харесва, кандидатирайте се и ако ви изберат ще управлявате! Ясно е като слънчев ден! Никой с плач не е се сдобил със свобода!

9

Анонимен

преди 6 месеца

Важно било да гласуваме ли? Ако имаше за кой - да, но да гласуваш все за същото няма смисъл. От глас - те подкрепям никого също няма смисъл. Когато се появи политик, който наистина служи на народа тогава ще гласувам. И да, политиците са виновни. Ние няма за какво да се оневиняваме. Ние не разиграваме цирковете. Не си говорим през медиите. Не се продаваме и на чужди интереси. Политиката е най-долната професия. Всичко е само лъжи и далавери

8

До Много е важно

преди 6 месеца

Толкова е безнадеждна ситуацията, че се съгласих и на лотария. Там има, макар и много минимална, вероятност да се уцели и нещо добро.

7

бг смешки

преди 6 месеца

каквото и да смениш наорда Е ЯКО зле и БГ няма как да се оправи ! жалко

6

Много е важно

преди 6 месеца

Да сменим формата на държавно управление. Най-честно би било депутати и управляващи да се изберат чрез всенарадна лотария, в която право на избор имат всички български граждани със завършено средно образование и постоянно местожителство. С което просто ще узаконим съществуващото положение тип "събрани от кол и въже", "вземи единия - удари другия", "от трън та на глог, че по-висок". Но вероятността да попаднем на свестни хора ще нарасне многократно.

5

Съгласен съм

преди 6 месеца

Причините:отвратителната политическа класа,създала условия за увековечаване на царуването си и отхвърляща всичко,което счита за заплаха за това.Липсата на нормални условия за икономическо развитие,а толериране на комисионерството.Липсата на нормална медийна среда,заливането ни с фейкновини,като неинформирани сме по-лесни за манипулации.Липсата на нормално съдопроизвсодство,няма справедливост,учим се от властта.Извратено разпределение на БВП,ножицата мин-макс създадена от управл. е 50-60 пъти.

4

Анонимен

преди 6 месеца

Празна холограма било миналото ми! Пълен живот е миналото ми господине Господинов. И давай оценка на твоето минало, не на чуждото.