161

Анонимен

преди 6 месеца

До 140 Не е вярно това което казваш. Да, пълните осигуровки се внасят от работодателя когато е държавата, няма хък мък, но те ги и покриват. На частно или работодателя те кара да внася всичко, ако държи да е изряден (и ти удържа дължимото), или не внася твоите и трябва сам. А има и вариант в който нито работника нито работодателя внасят. От това е ощетен винаги работника, а не работодателя. Това е така нареченият сив сектор.

160

Анонимен

преди 6 месеца

Ами нормално е и те да си плащат част от осигуровките като другите български граждани. И да - на много от тях трябва да се вдигнат заплатите и то не само, за да покрият осигуровки. Лошото е че държавата не плаща за кадърни кадри хубава заплата, а плаща на хиляди калинки. Това е добър начин това да се промени, като първа стъпка само.

159

Анонимен

преди 6 месеца

Да се ПОВИШИ ДАНЪК СГРАДИ. ДАНЪКЪТ да се ФОРМИРА върху ПАЗАРНАТА ЦЕНА - 3000 - 5000 ЕВРО на квадратен метър.За Всяко ВТОРО, ТРЕТО и т.н. ЖИЛИЩЕ, ДАНЪКЪТ е ПО 2 пъти, ПО 3 пъти.

158

Анонимен

преди 6 месеца

Поредната далавера на Ппдб-лгбт. Така ще превъртат държавни пари през банковата система и съответно те ще си съберат таксичките. А да - заплатите на държавните служители ще се вдигнат, за да компенсират безсмислената гимнастика ала-киро-и-асан. Нетният резултат ще е, че държавата ще плати едни пари на банките, естествено от нашите данъци.

157

Анонимен

преди 6 месеца

Предлагам министерската заплата да се намали до максималния осигурителен доход 3400 лева. Ваня Григорова е била и чистачка на минималната и си е плащала осигуровките на всеки лев. МИНИСТРИ И ДЕПУТАТИ НЕ СИ ПЛАЩАТ ОСИГУРОВКИТЕ А И НЕ СЕ ЗНАЕ ПЛАЩАТ ЛИ НЕЩО ЗАВЪК ПОНЕ ЗА УЧАСТИЯ В КОМИСИИ ПАРИ ЗА СЪТРУДНИЦИ И ТЕМ ПОДОБНИ ЕКСТРИ. ОТ НАШИЯ ДЖОБ МИНУСИТЕ СТАВАТ В ТЕХНИТЕ БЕЗОБЛАГАЕМИ ЕКСТРИ. И СЕДНАЛ ДА МИ ОБМИСЛЯ АРЕ В БЛАТОТО ПРИ БИРНИКА КАТО АНДРЕШКО ДА ВИ ПРАТИМ В НЕДЕЛЯ. ЕТО ТОВА Е ПП ПОПУЛИЗЪМ

156

Анонимен

преди 6 месеца

Кво стана със заводите за електромобили и батерии единият в Белград другия в Скопие лъжци от ПП, какво обмисляте лъжа след лъжа. предадохте президента предадохте посолството повсевместно потъвате на изборите кандидата ви за София е по шумкарско-десарски укрил се от дебат. СРАМ И ПОЗОР ВИЕ СТЕ ГОЛА ВОДА. ГЛЕДАЙТЕ МУ ИНТЕРВЮТО В НОВА ПП ТВ КАК ЩЕ МУ СЕ МАЗНЯТ А ВЧИРА ОЩЕ МАЛКО ДА СКОЧАТ НА БОЙ НА ВАНЯ ГРИГОРОВА ЩОТО ЩЕ ПАДНЕ СГЛОБКАТА.

155

Анонимен

преди 6 месеца

Ако ги нямаше левите партии вие сега нямаше да имате право на глас и щяхте да работите за коричка хлебец по 16 часа. ПАРТИИТЕ КОИТО СА ТОКСИЧНИ И ВИ ПОСЯГАТ НА ПРАВАТА И ВИ ЗАБЛУЖДАВАТ ЧЕ ГО ПРАВЯТ ЗА ВАШЕ БЛАГО СА ИМЕННО ДЕСНИТЕ ПАРТИИ. И ТЕХНИ СА МЕДИИТЕ И ИНТЕРНЕТ Е ТЕХЕН И ВИ ПРАВЯТ КЛАСОВО НЕОСЪЗНАТИ ХОРА И ВИЕ ПлАЩАТЕ 10 ПРОЦЕНТА ДАНЪК А НАД ТАВАНА НА ОСИГУРИТЕЛНИЯ ДОХОД ХОРА С ПО 50 ХИЛЯДИ ЛЕВА ЗАПЛАТА НА МЕСЕЦ НЕ ПлАЩАТ НИЩО РАЗБРАХТНЕ ЛИ В КАКВА ДЪРЖАВА ЖИВЕЕТЕ БРЕ "ДЕСНИ ЗОМБИТА"?

154

Анонимен

преди 6 месеца

А да помислине нещо за събиране на пари от неплащани осигуровки?Всичките фирми които работят по държавни проекти осигуряват на минимално и заплатите в пликче. Тях няма ли да ги подгоните или те си плащатПрочети още на: https://dnes.bg/obshtestvo/2023/11/03/kabinetyt-obmislia-chinovnicite-sami-shte-plashtat-osigurovkite-si.588033,9

153

Анонимен

преди 6 месеца

Явно не разбирате, че от намалените заплати на държавните служители, когато държавата им пое на 100% осигуровките, губят държавните служители. Това намаление на заплатите се случи преди двайсетина години. Нетната им заплата остана същата, но брутната бе намалена с всичките последици - по-ниски болнични, по-ниски пенсии и т.н.

152

Анонимен

преди 6 месеца

Нема паре! Така трябва да е! До сега държавата им плаща осигуровките.

151

До 163

преди 6 месеца

Да, да се вдигнат данъците на второ, трето и т.н. жилище. Набълбукали са се с имоти, никакви данъци не им плащат. Но най-лесно е да се вземе от ичновника. Той няма как да скрие осигуровки.

150

Анонимен

преди 6 месеца

Асене, вдигай данъците на недвижимите имоти човек :) Колко пари ще събереш оттам само :))

149

Държавен служител

преди 6 месеца

Чета и се мая колко *** народ сме... Към всички в частния сектор, дето реват, че ни плащали осигуровките - не, нищо не плащате, спете спокойно. Дали ще ми ги удържат от заплатата като държавен служител, или държавата ще си ги мести от единия джоб в другия е без значение. На Пенчо от частната фирма в Сусурлево не му се отразява по никакъв начин.

148

карачанаков

преди 6 месеца

Очите ти единствено виновни за пламъка изгаряш по между ни....Кокорчо нали ще вдигнеш пенсиите а лелиното

147

Анонимен

преди 6 месеца

Може би не знаете, но не чиновниците са тези, които не си плащат осигуровките. Повечето от хората на минимална заплата укриват осигъуровки. Осигуряват се на минимална заплата, вземат пари под масата, а после реват, че пенсиите им са малки.

146

Тоз

преди 6 месеца

съвсем изтрещя!

145

151

преди 6 месеца

До До 151 Аз лично не съм чиновник. Но пък ти си дребно злобно човече, който търси да обвини някой друг са липсата на реализация в живота. Ако беше някой просперирал, въобще и нямаше да влизаш тук. Най-вероятно си някой общак, който го е яд, че нищо читаво не е направил през живота си и си избива комплексите тук.

144

Анонимен

преди 6 месеца

До До 151 приятел, при комунизма има всички са равни. Яд те е, че не си на софрата. Ако ти беше чиновник, щеше да ревеш колко ти е малка заплатата и да искаш още. Това е истината. Дребна злобна душица си ти.

143

Анонимен

преди 6 месеца

А какво стана с електронното управление,за което Томислав Дончев похарчи милиони за 10 години и още нищо няма налице.Напротив,вместо с него чиновниците да се съкратят с 2/3 те с толкова се увеличиха!

142

Анонимен

преди 6 месеца

Браво Асене.Само ти го можеш.Гербавите смукала от нищо не разбират.