21

Анонимен

преди 7 месеца

Абсурдно е да са в общ колективен договор. Музеи и библиотеки разбирам да са с добро финансиране от държавата. Но театрите не. Те е редно да са на самоиздръжка. Ако си пълнят залите ще са добре платени. Ако не успяват да се харесат на публиката и не пълнят залите, е абсурдно да им бъдат , в пълния смисъл на думата, подарявани по минимум 2000 лв. за реално погледнато нищоправене ( след като не привличат публика и не могат да си напълнят залите).

20

Анонимен

преди 7 месеца

аз ви казах 4к заплата за младите актриси и 1к за пенсионерите като мутавчиев

19

Ристе Муфтата

преди 7 месеца

Е свършиха парите за ракиджос брате зима идва требват паре за сланинка и ракийка че културата загива

18

Анонимен

преди 7 месеца

Има много голяма разлика между хората в различните сектори, които ги причисляват към култура. Много е различна дейсността на музеен скужител , например в къща - музей "......" и музикант във филхармония. В колкото и малко концерти да участва един музикант от филхармония, той не може да си позволи да не е на прилично ниво, защото би сринал булевално всички други, Докато един галерист например може да си се мотае. Където и да помислите, все е различно. Лошо е да затриваме квалифицираното изкуство

17

Гошо

преди 7 месеца

Я там с Народният театър се разберете да ви отпусне част от приходите който прави от пиесата" Хага " Десет процента да ви даде и ще се къпете в пари

16

Анонимен

преди 7 месеца

Ще им върнат ли звнията заслужил и народен артист?

15

Анонимен

преди 7 месеца

Лили Иванова срещу колко се разписва по ведомост?А Софи Маринова?

14

Анонимен

преди 7 месеца

Ама чакайте сега бе.Артисти,художници и всички хора на изкуството още и са на държавна заплата?Социализмът свърши!

13

Анонимен

преди 7 месеца

Минимум 2 бона за библиотекар, който седи на топло и подрежда по някоя книга. Или за актьорите в театрите, които поставят предимно западно "творчество" щото нали е модерно да лапаме на англосаксите. Те и представленията са си бетер порно, често са неподходящи за малолетни. Като поставят западни пиеси, да си искат заплата да им плащат от посолството. Българска култура рядко се представя вече. Не че въобще я няма, но не стига за повече от общата МРЗ. Така че 933 бруто на месец от януари.

12

Анонимен

преди 7 месеца

Колесницата от Казанлъшката гробница!

11

Анонимен

преди 7 месеца

Сбъдна се пророчеството на Алеко Константинов...

10

Анонимен

преди 7 месеца

Слушам по телевизията някаква госпожа говори как в музеите в провинцията взимали по 1100-1200 лв заплата и това не стигало за нищо.Драги музейни и библиотекарски работници ,в цяла България масово се заплащат такива заплати.Като не ви изнася-заповядайте в частния сектор и си изработвайте заплатите.

9

Public enemies

преди 7 месеца

Важно е Българията да има респективно излъчване, интелигентни физономиии на фона на европейкото знаме.

8

Анонимен

преди 7 месеца

Да не се оплакват - нали "интелектуалците" поведоха хорото и скачаха по площадите . Сега нали си имат банани и тоалетна хартия !

7

Баче Цену

преди 7 месеца

Кви колтурни дейци като у България НЕМА колтура бе?

6

Да се връщат у

преди 7 месеца

Бардако от който са дошли

5

Е бал съм ви и

преди 7 месеца

Културата жалка българска не се научихте как се играе пред канела един хубав църгарски филм няма.

4

Анонимен

преди 7 месеца

А защо не си потърсят друга работа, като са им ниски заплатите? Нищо ли не умеят друго, освен да дремят на топло и тихо по музеи и библиотеки?

3

Public enemies

преди 7 месеца

Требва да манат мутрофони като Боко, Пеевски и всички тези административни високи постове да се раздадат на културни дейци да се снимат с респективно излъчване те с Денков на фона на европейското знаме.

2

А защо ни трябват

преди 7 месеца

Некадърни Комунистически артисти?Да се фанат на работа у некой склад нещоправци миризливи!Държавата затова е Ке н еф щото издържа всякакви кърлежи като тях а за народа от трите най съргото дава.Да се издържат с билетите ако парите са им недостатъчно явно те са чак толкова добри актьори за колкото се мислят.