45

Мунчо

преди 6 месеца

Има налични неквалифицирани хора или такива, които не отговарят на изискванията. "....Така е! От половин година търся касиерка за магазина, с магистратура по Маркетинг и реклама, с три чужди езици, ако дойдат чужденци, с компютърна грамотност...Предлагам работа в екип, ненормирано работно време, заплата 1000 бруто и...НЯМА КАНДИДАТИ!

44

Анонимен

преди 6 месеца

Сами са си виновни, вчера бях на интервю в София за работа предлагат 1300 лева и 200 лева ваучери...

43

Анонимен

преди 6 месеца

ROB NIKOI NE ISKA DA BYDE

42

Тихомир

преди 6 месеца

Никой не им е виновен на работодателите. Хак им е. Години наред даваха по петстин лева заплати, в резултат на което суцо и сакато отиде да работи извън страната. Сега работодателите ревнаха "няма работници". Емиииии няма, докато си купувахте джипове, Хапаратаменти, круизи и незнам си кво ли още не и не си поглеждахте персонала това се случи. Тук един обикновен собственик на автосервиз, с 2-3 служителя кара бегачка за над 100 000 лева, а същият в Германия кара коли като работниците си.

41

Пена

преди 6 месеца

Няма да се плашите. И в Китай няма работа за младите и само строят едни панелки в които никой не живее. Китайският колапс ще е голям. Българският колапс ще бъде по-малък.

40

Анонимен

преди 6 месеца

до 43 Взимат и без връзки, но за работи, които са непривлекателни, свързани с тежък физически труд, без добри трудови условия, на открито. Верно е че последните години взимат и за работи с по-лек труд и с по-добри трудови условия, защото няма вече кой да работи, но заплатите разбира се не са много привлекателни.Много хора емигрираха, като се отвори трудовия пазар за ЕС и вече не е като допреди 7-8 години, когато все още работодателите се правиха на важни

39

Анонимен

преди 6 месеца

А за да ги заемат тези места, пробвахте ли едно много секретно нещо-да плащате. А да не забравяме и това, че 80% от работодателите, така търсят работници, че да не ги намерят.

38

Анонимен

преди 6 месеца

Ако в една фирма има текучество на кадри, значи нещо не е наред.. При незаети работни места е същото - или заплатите са прекалено малки, или работата е прекалено много...

37

Цура

преди 6 месеца

Идете при комсомолския работодател Васил Велев който ще ви даде 500 лева заплата и 1000 лева осигуровки и ще каже ''много са ти''. А той е завършил История на БКП и мисли че има образование.

36

Анонимен

преди 6 месеца

До Истината. Че то си е от време оно тая работа. Но сега на тая работа и викат "комунизъм" за по-удобно да се не замислят хората.

35

Анонимен

преди 6 месеца

Остават незаети щото са фалшименто. Пак ли ще се чудим що няма желаеща "работна ръка" ? На вас и 5 хиляди години няма да ви стигнат да се сетите.

34

Истината

преди 6 месеца

Да живее връзкарството в България. Не се търсят добре образовани и компетентни хора, а връзкари да се уредят при чичо на работа.

33

Мнение

преди 6 месеца

Шефовете на фирмите са некадърници, които ги е страх да вземат по-добре образовани от тях хора, за не ги изместят! Един българин, завършил в престижен университет в чужбина се връща в БГ и кандидатства на работа в София. Ами взего взеха, а много искаше да се върне тук заради носталгията, той се разочарова и кандидатства в много престижна фирма в Швейцария, веднага го назначиха впредвид университета, който е завършил и отличния му успех в дипломата!!!

32

Анонимен

преди 6 месеца

До баба Яга, то и след интервюто не става по-добре. Оказа се, че в компанията, в която работя масово Яйчарките нямат нищо повече от средно образУвание(нарочни с "У"). Но го раздават мега тежко и се изживяват на най-важната част от компанията! Смешки. Всъщност по цял ден се пие кафе и толкова.

31

Анонимен

преди 6 месеца

Виждала съм как не одобряват свестни хоеа, тъй като Човешки ресурси са съставени главно от любовници на шефа. Избират се забавни и симпатични, да им правиш комплименти за полата, косата и големите очи.

30

Анонимен

преди 6 месеца

Все едно се явяваме на конкурс от Б селска група на конкурс с Меси. Нямаш шанс и ФК зима Меси. Или от техникума срещу принц от Харварт платил 1 милиона $ такса за ВУС. Никакъв шанс.

29

Ко стана ве?

преди 6 месеца

Да не свършиха балъците?! Или както смее известни в цял свят - евтината работна ръка?!? Сложили по един Ейч ар да мачка ...със основно образование и са топ ....Работниците с две висши - шефа с основно, пикае по спалните на апартаментите които взема под наем.....

28

Анонимен

преди 6 месеца

До До 21 и 23 Свършено е с България ако внасат от чужбина. В чужбина е 5 милярда население а в България 5 милиона и така шанса за бг да намери работа е точно 0-0,1%.

27

Анонимен

преди 6 месеца

Търсят се хора с 3 западни езика, 15 години стаж по специалността, да ходи в командировки, да работи и в събота и вечер поне до 22 часа, да няма личен живот и да е 25 години с външност на топ модел и за всичко това да е щастлив ако си получава 1000 лв заплата навреме.

26

До 21 и 23

преди 6 месеца

Някъде по по-малките, а и не чак толкова малките градове се радват когато водят цифрата 1000-1500. Можеш ли да напишеш какво означава С-то от съкращението на ВУС?