27

Анонимен

преди 6 месеца

Винаги съм се чудел, каква е равносметката на провинциалистите с тяхното желание да дойдат в София. Бачкане яко за наема, за режийните, за скъпите магазини, вместо да си седят в малкия град на спокойствие, в апартамента останал от мама и татко. И колкото повече напъват да живеят в София толкова по скъп става живота в столицата. Е....

26

От провинцията

преди 6 месеца

ха-ха-ха...Поредната поръчкова статия на шопите ! Истината е, че от години младите хора в провинцията отиват в чужбина за по-добро заплащане...Вече няма кой да ходи да плаща високи наеми в София ! София затова бавно намалява, като население. Само някой напълно неграмотен без една дума чужд език би отишъл в София. Освен това шопите пазят хубавите места за свои хора, най-вече в администрацията и по фирмите..А за провинциалистите остава най-мизерната и зле платена работа в София !!!!

25

кщт

преди 6 месеца

Като им е скъпо парното да дойдат на село да се греят на дърва, тогава да ги питам дали ще им бъде по евтино и като се прибират първо на студено....докато си запалят печката

24

Анонимен

преди 6 месеца

На който му е скъпо - да си ходи обратно откъдето е дошъл.

23

ппдбдпсгроб

преди 6 месеца

Не знам колко е скъп живота в шопето, ама бая комунисти има там май. Осъзнати и неосъзнати.

22

toti

преди 6 месеца

Това са пълни глупости и неверни дани!! Защото цените се образуват от търсене и предлагане,но най вече от оборот!! Навсякаде веригите и на пазарите ,както от меса,зеленчуци и др.е в пъти по ефтин...може да намерите домати на 1.50,краставици на левче и на много борси масово копуват хората наедро ,тъка,че с 100лв на седмица човек или за 4 човека и 1600 лв може да си искара, човек,както аз самия ...тези стакмистики някой друг ги прави,.......

21

Анонимен

преди 6 месеца

По-високите заплати в София в сравнение с провинцията особено с областните градове, като примерно Търговище итн са мит. В бензиностанцията и склада и в София и в другите областни градове дават едни и същи заплати, в София се взимат по-високи заплати само в малко и определени професии. Преди години провинциалисти може и да идваха заради по-високите заплати в София като цяло, но тия от последните години идват точно, защото в тяхната сфера в София се получават повече пари, но тия сфери се свиха.

20

Асенка Василева

преди 6 месеца

Какво ни интересува това нас, нормалните харвардски гейове?!

19

Аноним

преди 6 месеца

Къде са тия апартаменти в София за тази цена дето я пише в статията

18

Тия прости

преди 6 месеца

Шопи до къде се докараха ,да избират между двеКомунета едното ромче другото джендърче. Егати вица.

17

Анонимен

преди 6 месеца

До До Ами ......... а наемите еднакви ли са?

16

кщт

преди 6 месеца

ама хайде вече стига с този живот в софия и колко е скъп, ние на село извън софия нямаме ли нужда от храна, не плащаме ли сметки.. спрете вече с това с колко по-скъп е животът в софия.

15

Пфф

преди 6 месеца

Да сравняваш София с Ню Йорк е все едно да сравняваш село в нищото с двама човека население със София. В Ню Йорк 120 хиляди годишна заплата е равно на минимална заплата. Деца току-що завършили колеж започват на 120 хиляди долара годишна заплата и докато направят 21 години вече заплатата им стига 200 хиляди долара на година. Хирург в Ню Йорк получава между 2 и 3 милиона долара на година. Ню Йорк дава неограничени възможности за печелене на пари, в София си абсолютно ограничен.

14

Анонимен

преди 6 месеца

До КНСБ- ПОДКРЕПАВ отговор на цитирам"Време е АЙ-Ти специалистите да поемат повече социлна тежест и е време да започнат да си плащат правилно и нормално тройно повече данъци за да има пари за бедните и държавата . Здравната им вноска да започва от 500лева минимум."Искам ти обясня, че когато съм учил и инвестирал в знанията си ти си бил на дискотеки и барова вероятно! Така, че не ми говори, че аз трябва да ти плащам хляба и данъка!

13

Анонимен

преди 6 месеца

Скъп живот в България няма. В София със СРЗ за града 3200лв. (всички знаем, че сивият сектор е навсякъде и тази смешна СРЗ според нСИ не е реална, а реалната е ПОНЕ двойна), PLI е над средноевропейския. Барабар над средноевропейския с тая смешна заплата от 3200 (уж). Вземем ли реалната средна, в София е рай. Отделен въпрос, че качествените хора отдавна избягахме от София в скъпите планински райони около нея.

12

Т. ЖИВКОВ

преди 6 месеца

БЪЛГАРИЯ ДРУГАРКИ И ДРУГАРИ СЕ Е ПРЕВЪРНАЛА В ЕДНО БЛАТО! НАВЪДИЛИ СА СЕ ТЛЪСТИ ШАРАНИ, И АЗ СЪМ ЗА ЕДНА ЩУКА, КОЯТО ЩЕ ГИ РАЗДВИЖИ!

11

До Ами

преди 6 месеца

До Ами : И в София и в Плевен , хляба е 2 лв. вода, тока пак са същите цените. Нека разликата в заплащаенто да е 100/80 а не 300/100

10

КНСБ- ПОДКРЕПА

преди 6 месеца

Време е АЙ-Ти специалистите да поемат повече социлна тежест и е време да започнат да си плащат правилно и нормално тройно повече данъци за да има пари за бедните и държавата . Здравната им вноска да започва от 500лева минимум.

9

Анонимен

преди 6 месеца

До И аз да вметна ,че смяна на гуми с баланс в Ямбол е 30лв.

8

Анонимен

преди 6 месеца

На село е най-скъпо. Трябват огромни пари за поддръжка на имот и за сметки за отопление и за вода, ако гледаш зеленчуци. Излиза много нерентабилно. Пък и работа няма. В София е по-възможно.