78

До 86

преди 6 месеца

Това дали децата ще станат наркомани или друг вид пропадняци, зависи преди всичко от родителите, какво възпитание дават на децата си и доколко им обръщат внимание и ги изслушват и следят развитието им или просто ги оставят да си растат там между другото, докато те си гледат работата и ракийката и телевизора.

77

Анонимен

преди 6 месеца

Нормално е да не искаш в Италия всичко е мафия ако не си от нея си умрел както тука с мутрите.

76

Анонимен

преди 6 месеца

Народа е масово с промит мозък. Взимат заеми и плащат луди пари за смотан апартамент, а децата били разход. Та нали имоти се купуват за да останат за децата ... В крайна сметка всичките имоти, земи и парцели дето ги има ще са на тези, които са живи след време. Ако нямате деца, ще ви заровят и толкоз, всичките ви пари, имоти и земи ще останат на децата на другите!

75

Анонимен

преди 6 месеца

И в какъв свят ще живеят евентуалните деца? Според мен, ако човек сериозно се замисли за това, няма да иска да има деца.

74

Абсолютно вярно

преди 6 месеца

Навремето прадядо е има 5 деца защото му е трябвала работна ръка. Ходили са на училище само до 4 клас и после са почвали работа. Навремето И Дядо и Баба са ми разказвали как още от малки са почвали да работят здраво. Тогава е било далавера да имаш много деца щото като имаш стопанство това е безплатна работна ръка докато навършат 18 или не се оженят.

73

анонимен

преди 6 месеца

Какво се дърлите, светът си има развитие с ваше или без ваше мнение и тоз виновен, оня виновен, са само лакърдии. Едно време е било така, но вече не, то и с патриархата е така, да сте чували, че всичко тече......, я се спрете и се съсредоточете върху по-весели неща.

72

жена

преди 6 месеца

Раждаемостта зависела от жените - е, по-голяма нелепица не бях прочитала. Че аз само знаете ли колко мъже познавам, дето и едно дете не искат дори? Раждаемостта зависи, да, и от жените, и от много други фактори. Моето мнение е, че нека една жена, която иска да си стои в дома, да роди повече, нека друга, дето пък иска да работи - едно напр. Иначе всичко друго ще е диктат и насилствено отношение, дето води до под кривата круша. То и патриархатът е добър според мнозина, но задържа ли се......

71

анонимен

преди 6 месеца

Къде анонимна е писала кой е по по най - никъде. Противопоставяне търсите май вие, а не тя. Като искате много деца, ваша си работа. Нещата не са се оправили с огромна раждаемост, ако следим какво става с подобни страни. Мисля, че тук също е важно правилото нищо прекалено, защото с изсичане на гори за територии и темподобни нищо няма да постигнем.

70

анонимна

преди 6 месеца

Нито съм стара мома, нито мъжемразка, но нямам намерение да ти обяснявам каквото и да е. Ти ли ще определиш като долнопробни оправдания нещо, написано не от мен, а от социолози и умни глави, да, ама не. Никой не те спрял да имаш ако искаш 50 деца, а не да врещиш и обиждаш по форумите.

69

До 77

преди 6 месеца

Това че обръщаш темата само и изключително на някакво абсурдно противопоставяне на мъже и жени, кой е по-по-най, само говори колко ти е нисък интелекта, каква комплексирана стара мома мъжемразка си - много жалко наистина, достойна си за съжаление. Проблема е много сериозен и всеки носи отговорност, но най-вече жените защо те раждат деца, няма как има раждаемост без тях - това са фактите, останалото са долнопробни оправдания.

68

анонимна

преди 6 месеца

От всички тези тук най-нелепа и откровено т.ъпа е тази, дето жените са еди-какви си, а мъжете, дето се занимават с подобни, са пич.ове. Или тези с писанията от този род са с ограничени умствени възможности, или проссто патологични женомразци. По темата - няма нужда от огромна раждаемост, защото повечето хора се оказаха излишни - армии безработни, а все търсят работници, явно нещо не е в ред, не само мизерното заплащане?

67

анонимна

преди 6 месеца

До анонимен - а колко мъже ще гледат жена с четири деца, обяснете ми - надали повече от 5% от тях. Тезата ви за гадните жени е толкова плоска и тенденциозна, че няма къде повече. Познавам жени, дето биха си стояли в дома и биха отгледали повече деца, но не могат да намерят подходящ, или са неатрактивни, защото богатите търсят хубавици, или други причини. Не е нужна голяма раждаемост, защото Земята си има ограничени ресурси. Който иска бедняшки живот, негова работа, но да не виси на другите.

66

Анонимен

преди 6 месеца

Създаването на деца е голяма грешка. Все едно да отгледаш армия на Путин и мъченици на простотията на земята.

65

Анонимен

преди 6 месеца

Тази статия е просто абсурдна, нищо общо е реалността! Излиза че италианците са в пъти по-бедни от нигерийците или афганистанците, защото те имат по 5-6 деца, а горките презадоволени примадони не може ли и едно да си позволят. Едно време предците им били ползвали децата си за работници!? Да пращали са пеленачетата да орат на нивата, докато те си пият ракията - пълни глупости. Стига да искат може да имат поне 3-4 деца, но ги мързи, особено жените, деградация и нихилизъм.

64

анонимна

преди 6 месеца

До българин - стига си писал гл...ти, я ми обясни кой ходи при т.н. от тебе с гадни имена - точно мъжете, дето ги търсите под дърво и камък поради причини, дето тук не мога да напиша, защото ще ги изтрият. Уру..те съществуват, защото ги търсят, ясно? Не обръщате внимание на грозничките, и те остават стари моми? Да не би да мислите, че не искат деца? Причините ниската раждаемост са социални, икономически и други, а не твоите женомразки идеи, за които би трябвало да ти се потърси отговорност...

63

Анонимен

преди 6 месеца

Получава се омагьосан кръг по-малко население-по-малко възможности за работа и забавление-населението бяга към големите градове... и съответно остават малко хора на напреднала възраст.

62

Анонимен

преди 6 месеца

Кой би искал да живее в такива пропаднали места?

61

Анонимен

преди 6 месеца

Нема се косите. При вас пристигат хиляди мигранти на ден, които не се стесняват да имат деца. Просто след, да речем, 50 години населението на Италия ще е от друг вид. И не само в Италия.

60

Анонимен

преди 6 месеца

Остава само да смените имената на селата и градчетата с български... и все едно не е писано за Сардиния, а за нашия Северозапад. Дали Сардиния, дали Видин... същата тъжна картинка с празните къщи и пустите села с по 10 старци население.

59

преди 6 месеца

Хората раждащи бебета си правят генетични Франкенщайн експерименти с нищо неподозиращи жертви, които не са дали съгласие. Аз никога не съм дал съгласието и не бих дал някой да ме създава, тогава защо съм тук. Защото система не изисква и не може да получи такова и е абсолютен произвол. Не съм дал съгласието и да умирам, което значи че ще бъда убит против волята си. Казваме че всеки си носи кръста, но никой не се замисля с какво право неговите родители са го приковали този кръст и къде отива. Гроб