66

До 40

преди 6 месеца

Абсолютно си прав, но за това си е виновен и българина, който ме знае какво да си прави с парите, няма елементарна финансова култура. Единствените инвестиции, които знае са: банков депозит, злато и имот.

65

Анонимен

преди 6 месеца

Според брокерите още ще паднат, даже банките ще продължат да подаряват пари. При 7-8 % инфлация, 2% лихва на някой хора им се струва, че е нормално и ще продължи вечно.

64

Анонимен

преди 6 месеца

Знак, че повишението не е постигнало целите си породи лоша финансово политика (раздаване на пари на свои хора).

63

Аз Кочо

преди 6 месеца

Иване, 35 годишна ипотека с фиксирана лихва за целият период в бг НЯМА.Прочети си хубаво договора за да не станеш бездомник.

62

До Иван

преди 6 месеца

Хахаха, и аз се радвам за теб, да си жив и здрав и все на работа до 68 та да си плащаш вноските. Иначе може да се изстреля на улицата. Но иначе си избрал по добрият вариант да си роб до гроб на банката.

61

Иван

преди 6 месеца

35 годишна ипотека имам, купих си апартамент на много изгодна цена преди 1 седмица и вече съм спокоен. Ипотеката е само за 260 хиляди евро и ще плащам само по 1500 лева на месец до 67 годишна възраст. Доволен съм много. Апартамента е супер и се намира в нов квартал на София.

60

Аз Кочо

преди 6 месеца

Цените вместо да се сринат изведнъж и да намерят нормалното ниво те ще го правят бавно с годиниНикоя банка обаче няма да каже това. Ти се подразбира от хората които са запознати с тези неща. Те обаче не са много

59

Аз Кочо

преди 6 месеца

40 години банките печатаха пари и потискаха лихвите, за да стимулират икономиката. 99 пр от световната икономика се крепи на имотният пазар. Тези пари отидоха в ливъридж за покупки на имоти. Това изкриви пазара.Сега обаче има най тежката инфлация от 40 г.Няма печат и лихвите се върнаха към нормалното. Парите вече струват нещо.Банките не могат да крепят пазара защото инфлацията ще се ускори.Сега те искат да свалят този пазар който създава инфлация.И понеже нямат куража да го направят изведнъж това ще се проточи с години.Цените вместо да се сринат изведнъж и да намерят нормал

58

Анонимен

преди 6 месеца

Те имотите хубаво ще поскъпнат , ама и кредите ще поскъпне и то значително .Очаква се поскъпване на тока , а заплатата не е разтегателна и работата стана , за кое по напред ? Сдве думи парите ще станат ценен ресурс .Който си има имот или го е купил кеш си е ОК , но който си повярва и тегли 20 годишна ипотека ,ще реве .

57

?

преди 6 месеца

А ако останеш без работа и си на 50+?

56

Анонимен

преди 6 месеца

В света и това е от няколко години поне, чак сега сте го забелязали и после как нямало да се вдигат имотите, ами след като за 2-3 години ти се удвои заплатата и имаш 10-20% инфлация сам си го сметни неграмотнико български!

55

Алекс

преди 6 месеца

Не може в цял свят лихвите по ипотеките да се повишават,а само в България да не се променят.При нас събитията се случват със закъснение.И у нас повишението ще дойде.В момента се ловят последните шарани.

54

Българин007

преди 6 месеца

Банките правят последни обходи, за да завържат и последните кредитни "бизнесмени"към тях.А скоро ще започне стрижбата(покачване на лихвите), и ще продължи с години!

53

Средни стойности

преди 6 месеца

Франция - 2,95% Испания - 3,03%Италия - 3,75 Финландия - 2,63%Германия -3,59% Швейцария - 2,38%Белгия - 3,22%БЪЛГАРИЯ - 3,97% това е официална , лесно проверяема информация, интересно за коя Европа говорят от ***.бг ...

52

Анонимен

преди 6 месеца

Западните банкери Ротшилд ,Сакс ,Морган ,Вангард , знаете ги .Те са измислили играта !Тука нашите се изкараха по екперти от тях .Аз съм учил икономика , но добре , че не е в УНСС . Времето гледайте , 15 години раздават кредити с ниски лихва , те глупавили са ? Дойде времето да прибират кеша .Затова тези фамилии са с 300 годишна история

51

Анонимен

преди 6 месеца

Пак сметката , 200 000 лева кредит ,лихва 2,5 % или 5 000 лева е само лихвата, главницата не я слагаме в сметката . Сега вдигаме с 1 мижав процент .200 000 лева , лихва 3.5 % или 7 000 лева е само лихвата .Само един нищо и никакъв процент .Поздрави на експерта

50

До Играча

преди 6 месеца

Объркал си мястото за споделяне на неосъществимите ти блянове

49

Анонимен

преди 6 месеца

Факт , Аспровалта , знаете къде е , сделка през лятото , 300 лв двор , 120 кв къша , готова за живеене , няма нужда от ремонт 39 000 евро .Поздрави

48

Анонимен

преди 6 месеца

За панелки като тия и 0% лихва не ги прави много привлекателни..

47

Играча

преди 6 месеца

Една от всеки 4 - хваща. Най-забавно ми стана, когато една с вече омазана муцунка ме попита, кога ще капарирам, че трябвала да си ремонтира колата.