23

ФлякФ

преди 7 месеца

Хареса ми сентенцията "Синият венец не може да стане синя кръв". Фиганите винаги си показват ***.

22

21-ви, Не не лъжа

преди 7 месеца

, ромите по онова време бяха доста добре интегрирани в работната сила. Доста от тях по заводите и ТКЗС-тата, не само като обикновени бачкатори и метачи на улиците, но и механици, стругари, трактористи и прочие. Има един доста популярен практикуващ хирург на преклонна възраст, чието име в момента ми убягва, та той е от ромски произход и в предвид възрастта му, образовал се е точно в тоя период от българската история. Просто тогава държавната политика беше друга и държавата не беше разграден двор.

21

№16 да потърси

преди 7 месеца

статиите на Антон Тодоров, аргументирани с архивни материали. И преди промените в ромските гета бъка от безделници, детските уж-бракове са съдбата на повечето момичета под 15-годишна възраст.Индийчетата и тогава масово не ходят на училище, мяркат се там от дъжд на вятър, но ако не се "оженят" до 14 г., получават дипломи за основно образование. Позитанковският *** да не заблуждава младите! По-възрастните знаят отчасти какво беше дереджето, но малцина са наясно с реалния мащаб на ромската напаст!

20

№16 лъже!

преди 7 месеца

До По байтошово време /16/ Не говори Г Л У П О С Т И !!! Бхаратец със средно образование и тогава беше като бяла врана сред своите. В годините на късния соц се нароиха роми с основно образование само благодарение на това, че някъде около 1970 г. беше взето безумното решение в основното училище да не повтарят клас дори и двойкаджиите. Просто им подаряваха тройки, за да минат в следващия клас, но дори и тогава преобладаващата част от тях просто отпадаха от училище преди да са завършили 8-и клас!

19

А останалите 57%

преди 7 месеца

какво правят? Ще дойде ден, в който българският данъкоплатец ще си поиска обратно парите и то с лихвите? Имам предвид парите, които всяка година се взимат от бюджета за издръжка на здрави, прави неработещи роми. Говорим за по няколко милиарда годишно! Отделно от тази сума са пенсиите на фалшивите инвалиди и соц.пенсии на сюрията роми, които не са се осигурявали. НИКОЙ НЕ ИМ Е ОБЕЩАВАЛ ДА ИМ ОПРОСТИ ТОЗИ МЕГА ДЪЛГ ! Бай Тошо и днешните големци раздават чужди пари, но сметката им е без кръчмаря!

18

те и 90 те си работе

преди 7 месеца

се учеха . карамански бизнесмен и ром, киро японеца бизнесмен и ром , те за тях песни пееха - воденичаров, трифонов, вачкова . ромите са си роми . в чужбина е пълно с тях и си показват ромското . много деца , раждат на 13-16 години . чирков доктора беше от ромско потекло , но не е парадирал .

17

Анонимен

преди 7 месеца

Какъв е изводът от всичко това. Само един : чужбина.

16

По байтошово време

преди 7 месеца

95% то ромите бяха интегрирани и продуктивни членове на обществото, с правилна дикция и поне гимназиално образование, имаше и много със средно образование, а не малко и с висше. А сега 43% работят ама къде? Затворени и изолирани в гета със собствени закони, не плащат данъци и сметки за ток и вода, а получават всякакви помощи. А останалите 57% са супер-сивия сектор - сводничество, проституция, дилъри на наркотици, дребни и не толкова дребни престъпления, много от тях рецидивисти. Ко прайм?!

15

Чорбаджи Юрдан

преди 7 месеца

Образование и работа при ромите ?????????????Ха ха ха ха ха ха

14

Галоши

преди 7 месеца

Кофти не ме кефиш освен натрапчивата ти

13

Ницше

преди 7 месеца

В гумени *** впечатлена съм драка

12

Айде

преди 7 месеца

Тия лели турско производство с логопеда

11

Анонимен

преди 7 месеца

синия венец на синя кръв не става

10

Ела

преди 7 месеца

Си вкъщи телевизионната ромка ще си ходи на майната си

9

Анонимен

преди 7 месеца

До Анонимен 6 Айде стига с тая пропаганда в стил БХК! Познавал той умна ромка!? Толкова си глупав, че сам си оплел в писаниятя си. От твоите думи излиза, че нямала 3-ти клас завършен. Значи има 2-ри. Ама не може да чете. Баси умната!

8

Ромите

преди 7 месеца

искат само от социални помощи да живеят! Нищо повече!

7

Минавам

преди 7 месеца

Става, искам я.

6

Анонимен

преди 7 месеца

Ще кажа, че ромите съвсем не са глупави и много попиват всякакви знания. През студентските ми години работех като санитар, рамо до рамо с една ромка и тази беше по-умна от професорите. Не по-знаеща, а именно по-умна, макар и на 15. Аз като разбрах, че няма завършен 3-ти клас щях да си глътна езика от изненада. Сетих се да питам, когато я пратиха да купува вестници и тя ме повика да и ги посоча. Оказа се, че не можела да чете. Но акъла и щракаше на пълни обороти иначе.

5

Анонимен

преди 7 месеца

Наистина приемат... Ама първо ценностите, а образованието ще почака..

4

Анонимен

преди 7 месеца

А останалите 60% кво правят.