52

Малко за политика

преди 7 месеца

Да ви кажа какво следва: Ще се създаде една държавна фирма, която ще получи 500 хиляди лева за да си построи сграда за да плаща на консултантски фирми. ПП-ДБ ще настанят там на бюра свои хора и ще започне подготовката на проекта поетапно. За всеки етап - по (примерно) шест месеца. Така Теменужка Петкова, енергиен министър от последното правителство на Бойко "строи" АЕЦ Белене и си изкара мандата с резултат нула.

51

А АЕЦ Белене?

преди 7 месеца

Какво им пречи да строят АЕЦ Белене вместо да продават готовите реактори? Съвсем не е задължително Росатом да строи АЕЦ Белене. Френска фирма беше проявила интерес към проекта. И съвсем не е задължително горивото за АЕЦ да се доставя от Русия (макар че е по-евтино). Пречи им това, което се нарича "слугинаж". Ами ако ни се разсърдят от Брюксел или от САЩ? И депутати и министри полагат клетва в НС да служат на интересите на българският народ, а служат на чужди интереси - това им е проблема.

50

Истината

преди 7 месеца

Боко е назначената марионетка на глобалистите за България. С едно изречение. А може и с една дума-ПЛАЩАЙ.

49

Търпелив

преди 7 месеца

с новата конституция също-мухахахахааа

48

Пенсионер

преди 7 месеца

До Анонимен 38 Белене е струвал 3.8 милиарда долара , ама преди 30 години . И цигарите и хляба бяха по 50ст. , ама сега е друго.БСП нали ни нахендриха с двата руски реактора, за да ни поставят пред свършен факт и Белене да се строи. Ама там всеки месец земетресение.

47

Така е ..

преди 7 месеца

През април 24 г. Борисов отново става министър председател. Габриел е за фасада.

46

Анонимен

преди 7 месеца

Вече сме се съгласили на Уестингхаус, а още не знаме колко ще струва...интересно има ли нормален човек, който си купува нещо скъпо, а не пита колко струва.

45

Анонимен

преди 7 месеца

Ще дават стотинки тези дето цепят стотонката на две и как ще практикуват като боновете за приватизацията ли наливат си МТС-та по много с тубите и често получават бонове за приватизация с която уж ще участват за приватизацията на Лукойл АД да бъдат акционери,ако други не ги изпреварят, щот сумата обявена не е постоянна за отпускане щот е само от Лукойл-Нефтохима,а от друго нема.

44

Анонимна

преди 7 месеца

Защото в АЕЦ Козлодуй няма изградена нова лицензирана площадка и прилежаща инфраструктура за тези реактори. А такава има в Белене. Доколкото знам.

43

Анонимен

преди 7 месеца

Китайците са си поставили като задача в следващите 4-5 години да построят близо 400 да ЧЕТЕРИСТОТИН атомни централи. Днес ни говорят как ще отворим 1 блок след 15 години!?!?

42

Радослав

преди 7 месеца

Тикви, а защо още когато спря Белене не монтира реакторите които вече бяхме платили в Козлодуй? И кога прокуратурата ще те закопчее за нанесени милиарди левове щети на българският данъкоплатец защото сега втори път ще трябва да купуваме реактори? Или важно е да си прибереш подкупа, данъкоплатците герберите ги яли?

41

Nuclear blast

преди 7 месеца

Ал тиквоне пак се активизира нещо. Да не му подготвят някой незаконен арест след изборите за укриване на недекларирани чекмеджета?

40

Толстой

преди 7 месеца

Ти ли я построи, бе, Буцииииии! За нищо не ставаш вече!

39

Анонимен

преди 7 месеца

Доктора на всички науки пак се изходи "компетентно".И от ядрена енергетика вече разбира.Не човек,а злато,къде сме гледали досега,не знам.Как още не е изпратил човек в космоса с проектирана от него ракета,направо се чудя.

38

Ангеларий

преди 7 месеца

А коя е Мата Хари?

37

ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ

преди 7 месеца

Негативи писаници изобщо наясно ли сте за какво става въпрос негативните Пишете всеки каквото му падне негатив да е Изобщо за държавата ви интересува ли ви

36

Анонимен

преди 7 месеца

Да, но не заради тебе...

35

Анонимен

преди 7 месеца

Белене струваше 3,9 милиарда долара, след забавянето от тези същите партийни представители - 6,4 милиарда евро за 2 блока. Сравняваме с 23 милиарда долара, колкото съобщиха поляците. 6,4 милиарда беше скъпо, 23 милиарда е евтино. Бокова шизофрения.

34

Анонимен

преди 7 месеца

До Анонимен 37 - 23 милиарда ЗА ЕДИН РЕАКТОР! Умножавай всичко по две

33

Анонимен

преди 7 месеца

СИК-аджията, който прецака два руски реактора за по 8 милиарда, със същата мощност, сега оставал на картата с два експериментални реактора за по 30 милиарда. При това, когато прецака Белене, се биеше в гърдите, че руската цена била непоносимо висока, необосновано висока и най-високата в света??? Сега оставал на картата с експериментални реактори, каквито не са одобрени от EU, не са построени до сега никъде и са поне три пъти по-скъпи от руската оферта?