36

Анонимен

преди 7 месеца

Съвсем скоро ще е много по-изгодно да си взимаш лихва от банката, отколкото да купиш апартамент с цел отдаване под наем, тогава ще видим какво ще стане.

35

Анонимен

преди 7 месеца

не купувам и продавам рекордно

34

КОРектор

преди 7 месеца

Има грешка в заглавието. Трябва да бъде "сделките с имоти се сриват". Няма ли редактор в този сайт? :р

33

Алекс

преди 7 месеца

Икономическата логика е елементарна.По-малко сделки,по-ниски цени.Не е необходимо да си завършил УНСС,за да го видиш.

32

До 33

преди 7 месеца

Просто моя първи пост беше до към 4ти коментар и ти отговори на моя пост, но явно сте различни хора

31

До 33

преди 7 месеца

Първият ми пост е 12 , Аз Кочо.Не знам защо мислиш че съм писал 4ти коментар

30

До 30

преди 7 месеца

Напълно съм съгласен с това което си написал последно, но ми се струва, че противоречи с първият ти пост - номер 4, където казваш че цените на имотите ще вървят само нагоре. Ако евтините пари са свършили и пазара на имоти отива надолу няма логика цените да продълвават да летят.

29

Анонимен

преди 7 месеца

Повече от ясно е, че няма да е с бавни темпове. Като вдигнат още малко лихвите по ипотечните кредити и ще се взриви пазара. Тези, които искат да продават, ще подбиват. Тези, които могат да чакат ще чакат. Кого чакат, обаче, когато няма купувачи, те си знаят.

28

Шопов

преди 7 месеца

В момента вдигат лихвите за бизнеса вместо на ипотечните заеми, и оттам отговора може да бъде да започнат догодина да съкращават всеки втори служител,работник.Те на своя страна няма да могат да си плащат ипотеките и имотния пазар ще се напълни с имоти с необслужени кредити,които банките са обявили за продажба.Така предлагането ще стане по-голямо от търсенето и цените ще поемат надолу.

27

До 28

преди 7 месеца

Съгласен с теб.Това което казвам е че със или без съкращения имотният пазар върви и ще върви надолу Лихвите на централните банките ще са високи за по дълго защото инфлацията ще е висока за дълго. Лихвите в бг ще растат защото няма как да са по ниски от тези в сащ и западна Европа.Безплатните пари са в историята. Едва ли някога ще видим пак печатане на пари в такива мащаби и нулеви лихви които дефакто надуха цените на активите.Хората трябва да свикват с новото старо нормално

26

До 23

преди 7 месеца

Аз не казвам че няма да има съкращения и в държавния сектор, дори напротив, според мен трябва да има дори и да не беше проблема с дефицита. Това което казах, е че частния сектор ще е по-потърпевш от държавния - първо защото в частния сектор са заети повече хора и второ защото последните години увеличенията на заплатите бяха по-големи в частния сектор. Според мен процентно погледнато хората в частния сектор са много по-голяма група купувачи на имоти ако се върнем и на същинската тема на статията

25

Аз Кочо

преди 7 месеца

А как растат цените? Сутрин *** става от леглото и решава че иска малко и затова вдига пак исканата цена на копторчето което продава от 5 години и никой не се обажда освен гладни брокери които надуват още повече цената за да забогатеят за една нощ.Свърши с този пазар, следващият бум ще е след 10 ,15 години, дотогава цените бавно но сигурно ще падат както се случва вече на много места по света

24

Сахар

преди 7 месеца

Нямат да спаднат, а тези на добри места ще продължат да катерят.

23

До 23

преди 7 месеца

С такъв дефицит държавата няма как да не съкрати хора в държавния сектор, а с инфлацията от 8 пр няма евро зона. За да свалят инфлацията трябва да спънат икономиката а това значи загуба на работни места в частният сектор както и в държавния апарат.

22

До Георги

преди 7 месеца

Георги, наемите няма да скочат а цените на имотите ще паднат.Бг не е имигрантска държава за да има търсене на наеми и всеки в бг има поне един имот .49 пр. От жилищата в бг са празни

21

До 19

преди 7 месеца

Не съм сигурен, че напълно разбирам какво искаш да кажеш, но това което си написал от една страна потвърждава това което казвам, че частния сектор ще понесе по-голям удар от държавния, защото си писал че фирмите ще съкращават с което съм съгласен. За държавните институции съм на мнение, че те и към момента са с раздут щат и там трябват значителни реформи ако искат да имат по-добри заплати.

20

До Георги

преди 7 месеца

Това се нарича имотен балон.А масовите наемите в София са от 500 лв до 1000 лв

19

Георги

преди 7 месеца

Цени не свалям. Само вдигам наемите. Или купувате супер надценени имоти с кредити по 30 години или плащате справедлив наем на лендлордовете. Каква е тази ситуация, в която си броил 120 000 евро за апартамент, а наема е 800-1000лв. Справедлив наем на такъв имот е минимум 2000-2200лв месечно.

18

До 17

преди 7 месеца

Как ще продължи с дефицит от 5 млд лева?А с инфлация от 8 пр?Следващата година ще има много съкращения. 52 пр. От фирмите казват че ще съкращават хора през 24, а29 пр. Че няма да наемат нови.

17

До Иван

преди 7 месеца

16 години чакаме?????Къде беше през 2009 до 2017, бе????