11

Анонимен

преди 7 месеца

Е така се прави, първо криза, цените яко нагоре, после инициатива за достъпни цени.

10

Анонимен

преди 7 месеца

Стига евтини опорки, все надценките им вадят очите ама като вляза във фирмения магазин и цените още по-високи, що така нали все големите търговски вериги били лоши и ни "цакат с топла бира".

9

Анонимен

преди 7 месеца

Нека направят инициятива за достъпни цени на недвижимите имоти. Половин България пустее.

8

Анонимен

преди 7 месеца

Нито на Запад нито на Изток в ЕС няма такова животно Арендатор. Тази дума е от полски , но и в Полша няма . Има може и в Украйна, Беларус .

7

Анонимен

преди 7 месеца

До6 . Не лъжи . Държавата не се меси в цените на частните земеделци . Както е тук. И там Арендатори няма . Има ясен собственик производител. С име и ЕГН . И сега Брюксел изплаща бонусите в евро само на собственици . Чети , учи се проверявай .

6

Анонимен

преди 7 месеца

В останалите страни на ЕС, особено бившите западни, цените са 2 до 3 пъти по високи. Така че имаме много за наваксване, ни напоследък с тежките централни регулации от ЕС забързаха твърде много този процес, който уж трябваше да протече по естествен и пазарен път, плавно във времето. Очевидно се цели никой в ЕС комуната да не разполага с компетативно предимство.

5

Анонимен

преди 7 месеца

В ЕС икономиката никога не е била пазарна. В най добрият случай е от смесен тип, с тежка и груба интервенция от Брюксел под формата на директиви и регламенти. Свободна и пазарна беше икономиката на България до 2007г. Сега е свръхрегулирана от ЕС . Затова и ще става още по скъпо. Неизбежно е

4

Анонимен

преди 7 месеца

Айде поредният шаман по цени на дребно. Като им обясняваха преди години, че големите банки ще влязат в търговията на едро с газ от Брюксел не слушаха...спот та спот цени.... Хубаво спот да е... Обаче цената е двойна, тройна...не го разбират бизнеса в ЕС. Там се сяда и се правят "пазарни модели" на спредшийтове и после се пишат доклади и така желаното и планираното трябва да се претвори в "пазарно". Само, че практическите резултати са съвсем различни.....

3

Анонимен

преди 7 месеца

В ЕС цените са ниски . Конкуренцията е между милиони самостоятелни частни земеделски производители , фермери, пекарни, пивоварни / на бира, вино ,ракия /фирми .

2

Анонимен

преди 7 месеца

Държава да има , трябва да са като Законите в ЕС . Свободен пазар е, да се спазва Закона за защита на Конкуренцията , Закона за защита на Потребителя , Закона за Задълженията и Договорите. Никои от институциите не спазва посочените закони . Енергетика, КЕВР, Монополи навсякъде.

1

Още санкции

преди 7 месеца

срещу РФ, добавете и Китай. Може нещо да поевтинее.