33

Обективен

преди 6 месеца

По ТВ дадоха репортерка ,която си купува антибиотик с българска хартиена рецепта от Турция, при това на доста по-ниска цена. И ампула обезболяващо ,която там струва 4 лв. а в България - 10 лв.

32

Обективен

преди 6 месеца

Хинков да подава оставка незабавно - полловината от рецептите по новия метод не са изпълнени, това означава,че половината от пациентите са били лишени от лечение и застрашено здраве и живот.

31

Сахар

преди 6 месеца

Евала на министъра!Хубаво е, че не се отметна от реформата при първия натиск.

30

Анонимен

преди 6 месеца

А защо няма лекарството Аналгин Хинин, което най - помага при настинките? Отговора е много лесен, понеже не трябва да има оздравителни лекарства!

29

Инженер

преди 6 месеца

Срещу пръстовите отпечатъци също имаше голяма съпротива. Въпреки това се въведоха, дадоха се милиони, видя се, че не работи и ги махнаха. Хубавото при "нововъведенията" е, че винаги някой прибира по някое милионче, независимо дали стане или не.

28

Анонимен

преди 6 месеца

Лекарствата са тихите убийствени куршуми погълнати в стомаха!

27

Анонимен

преди 6 месеца

Щом Швейцария е единствено и само с хартиена, в Бг експеримент ли се прави. Скоро вместо лекари ИИ ли ще лекува, вече има супер компютри.

26

Анонимен

преди 6 месеца

Спомням си татко ми показа един чувал лекарства, които докторите са давали на мама и нищо не е помогнало. Мама е вземала по едно хапче да пробва и след това организма и се е чудел как да изхвърли тази отрова. Бога да я прости! Докторите затриха мама!

25

Анонимен

преди 6 месеца

*Загриженост за здравето* било,лекарите двойно повече губят време с тази простотия,вместо да прегледат двама души,един,възрастни и малки деца се редят на опашка,заразяват се взаимно.Хората не знаят какво,колко и как да приемат,трябва да помнят дати,ЕГН и какво ли още не.Аптекарите и те опашки от болни хора обслужват,ровят,търсят рецепти,хора се връщат.Лоши експерименти като с пръстовия отпечатък и личните карти на регистратурите,с часове писане,въпроси към тежко болни хора.Е здравеопазване,нали

24

Анонимен

преди 6 месеца

*** Хининов иска да убива българи като нямат достъп до лекарства от петък до понеделник ,тогава няма кой да изпише рецепта .Пък и зависим от изМислени доктори ,

23

Бгг

преди 6 месеца

Хинков, като ти потърсят сметката и ти естествено ще се съпротивляваш. Към остров Белене на самоход и то с хартиена призовка.

22

Анонимен

преди 6 месеца

Нямам нищо против електрония вариянт на рецептите. Но защо просто не направят лекаря в свободен текст да напише медикаментите. Така пак ще се вижда какво лекарство е предписано и какво е купено. Защо са тия кодове на точно определени медикаменти?

21

The best

преди 6 месеца

А защо, ако се върнат хартиените рецепти, електронните никога няма да се въведат отново? Интересен въпрос.... Хинков да мисли,....

20

Много Скоро

преди 6 месеца

Ще купуваме ток от когото ни кажат, ще купуваме храна от когото ни кажат, ще купуваме лекарства от когото ни кажат, ще четем, гледаме, слушаме новини от когото ни кажат, ще ходим където ни кажат, ще гласуваме за каквото ни кажат. Това е най-добре за вас...ще ни кажат

19

лекар

преди 6 месеца

През лятото бяхме на екскурзия в чужбина. Поради изгубен багаж се озоваваме 23 души в Амстердам само по риза и панталони. И без лекарства. Отиваме да се молим в една аптека- искат рецепти. Обаче те са в багажа., изгубения. Тогава написахме на всеки рецепта на обикновен бял лист, видяха , че имаме документи от БЛС и можем да пишем рецепти, сканирана ни личните карти ,направиха проверка и ни дадоха лекарствата.

18

Анонимен

преди 6 месеца

Д-р Ненков каза, че има лекарства на определени компании, които действат зле на пациентите. Аз как да имам сигурност, че не ми е изписано такова? Изобщо, става като образованието, учителят има право да избира от 10-15 учебника с кой да работи, а те всичките от неграмотно по-неграмотно съставени. та и с лекарствата, има от разни производители, пък ти гадай кое ще те умори.

17

Анонимен

преди 6 месеца

Най много се смях, когато министър Хинков заяви, че електроните рецепти спасявали горите на България. Г-н министъра, да отиде на пристанище Бъргас и да види трупите там. И да каже за хартиени рецепти ли са приготвени.

16

Анонимен

преди 6 месеца

В Турция лекарствата са по-евтини. И приемат български рецепти в аптеките.

15

Анонимен

преди 6 месеца

Ами то всяко нововъведение ви е тъпо та дрънка! Как да няма съпротива? Защо рецептите са само за търговска марка, но не и за активно вещество - грамаж? Това, ако не е лобизъм, какво е?

14

112112

преди 6 месеца

Хартиени рецепти, написани от български лекари, се изпълняват по цял свят - само у нас е забранено! Ще пазаруваме в комшиите, хем е и по-евтино.