39

Анонимен

преди 7 месеца

38 мъжете живеят по- малко , защото жените се движат повече , готвят , чистят , гледат децата , а мъжа си почива .

38

Анонимен

преди 7 месеца

Излиза, че мъжете получават по-малко пари като пенсионери от жените. Мъжете получават 17060 лева (21,4 години по 797,19 лева), а жените 18114 лева (27,5 години по 658,69 лева).

37

Анонимен

преди 7 месеца

Щот са по-глупави и некадърни, а и мързеливи

36

Анонимен

преди 7 месеца

На една и съща длъжност - при една и съща заетост - мъж и жена - вземат 100.000% една и съща заплата. АКо единият пол обаче взема по-малко допълнителни часове, повече болнични, по-често си тръгва по-рано, по-малко изпълнява нормативи - ще има разлика в заплатите. Но дали това е несправедливо? Питайте джендерастията.

35

А,аа,а!

преди 7 месеца

До Анонимен::А моята шефка ме караше да я водя на скъпи хотели.А и беше на 60г.Накрая ме завлече и с 4х.лв.Но беше запазена за годините и ненаситна.

34

Анонимен

преди 7 месеца

Айде очаквам да видя и жените как си вадат живота на стресови работи и да видим дали тогава ще живеят средно статистически по дълго от мъжете...пък и повече пари да изкарват дано!

33

Анонимен

преди 7 месеца

от жена нищо не става , да седи у дома да си гледа децата така е отредил Бог. Ако мъжа има кураж жената не работи..

32

Анонимен

преди 7 месеца

Нали има паре за джуке, гръде, дупаре и китайски физиономии.

31

Анонимен

преди 7 месеца

Всичко е както в училище. Учителите си имат любимци и им пишат хубави оценки за малко усилия. Ако си безразличен си караш с 4 ки за същите знания

30

учуден

преди 7 месеца

До анонимен 27,Само наивниците, вярващи в утопични идеи, днешно време си мислят, че може да има справедливост! Света днес е толкова покварен, че по затворите със сигурност има по-достойни хора, с повече морал, отколкото в политиката или по телевизиите!

29

Глупости...

преди 7 месеца

....на търкалета за пенсиите. Майка взима повече! Абе омръзна ми от простотии по вестниците, само защото било политкоректно!

28

Анонимен

преди 7 месеца

Дискриминация е имало и винаги ще има и тя винаги е в полза само на жените. Мъжете работят 50-100% повече и по-ефективно, но вземат само 10% повече.

27

Анонимен

преди 7 месеца

Аз пък като работя в частна фирма и никога не съм видял на мъжете да им се плаща повече. Дори много колеги се дразнят,че вършат повече работа от жените,а взимат същите пари. Особено в секторите с търговията. Мъжете влачат повече понеже на жените им е тежко,а накрая парите са същите. В сегашната фирма пък шефът е женкар и вече преспа с три от колежките и те взимат повече пари от другите. Та справедливост няма и няма да има никога

26

учуден

преди 7 месеца

от въпросната дейност му е малко над 2000лв. Имам и познат, на който жена му работи в козметичен салон в София и месечно си изкарва над 3000лв. от тази си работа! Айде сега пак сравнявайте коя работа е тежка и високозаплатена и коя- лека и нискозаплатена!

25

Анонимен

преди 7 месеца

Има ли жена-миньор?? - защо питаш? Ти да не би да си миньор?

24

учуден

преди 7 месеца

Пълни глупости говорите! Жените днес, особено по големите градове масово работят по фризорски, козметични салони, студията за красота и т.н. Почти няма по-млади жени, които да работят като библиотекарки например! Затова да поговорим колко парици си прибират жените който работят по горепосочените обекти и да ги сравним например със парите, които прибира месечно един електротехник, който работи към дадена фирма от бранша! Имам познат, който работи точно като такъв към фирма и месечния му доход ...

23

Хахахаа

преди 7 месеца

Тук някакви професии се мятат все едно сме още в 19 век. Това да си шлосер, миньор, шофьор, военен или каквато и да е друга измислица, отдавна не е високоплатена професия. Никой няма да ти плаща, защото професията ти е тежка. Важното е дали професията ти е с високо добавена стойност и колко човека могат да я вършат. Един програмист взима много пари, защото решава сложни проблеми. Един хирург спасява човешки живот, но моля ви се, 10 години ли трябва да учиш да си шофьор, шлосер, военен?

22

Анонимен

преди 7 месеца

По голям проблем е този ,че извън софия държавния сектор взима по високи заплати от частния! Излиза че най бедните плащат осигуровките на всички! Това ме притеснява мен. А на дали жена лекар взима колкото мъж шлосер!

21

Анонимен

преди 7 месеца

Айде да сравняваме круши с круши. Ако сравняваме жена чистачка с мъж чистач, с еднакъв стаж - ОК да са с равна заплата. Обикновено мъжете работят по-тежка и добре платена работа. Работят и по-дълги години. Нормално е като повече си внасял, да вземеш по-голяма пенсия. Иначе и аз съм много ЗА за една и съща квалификация, длъжност и положен труд в дадена фирма да няма никаква дискриминация по полов признак. И аз поне никога не съм срещал такава в България.

20

42

преди 7 месеца

ако си жена и учиш "културология", след което редактириаш съдържание в сайтове като настоящия - дали ще вземаш повече пари от един финансов директор в среден по размер предприятие? кой те направиш фешън влогър вместо счетоводител, прокурор, програмист, PR, aтомен физик?