8

Мими

преди 6 месеца

Тези електронни рецепти,за лекарства за диабетици са ми напълно непонятни.Диабетик съм и по направление за диабет, лекарствата са ми по НЗОК-инсулин и още две лекарства с доплащане.Никога не са ми изписвани допълнителни лекарства не по НЗОК за диабет.Още като ми откриха диабет 2,бях диспансеризирана от ендокринолог,за да може изобщо да се изписват лекарства за диабет, в случая не по НЗОК,първия месец.Диабетици се самолекуват или лекарствата ги намират единствено в аптеки без договор с НЗОК?

7

Анонимен

преди 6 месеца

Ами така е, това се очакваше, защото в България първо се действа, а после се мисли. Всеки си сърба това, което си е надробил.

6

Анонимен

преди 6 месеца

спрете са с тия антибиотици , пийте вино и ракия

5

Анонимен

преди 6 месеца

ПеПеЛГБТ+ хващат една добра идея, реализират е жендърски, после почва ремонт на ремонта на ремонта на идеята, докато хората се отвратят от добрата идея и после обвиняват хората, че са комунисти. Хахаха. А тъжната истина е, че ПеПеДеБеЛГТ+ са просто бездарници, на които не бива да се дава нищо повече от метла и ***, да не направят поразии. Единствената причина да са успели, е че са синчета и внуци на ДС...

4

Анонимен

преди 6 месеца

Конкурентният принцип се нарушава и с електронните извинителни бележки за учениците. Детето ми от години се лекува при лекар, който не работи с НЗОК, но сега ако хване грип освен при този лекар, ще трябва да се наредим и на 3-часовата опашка при джи пи-то само за да вземем заветната бележка. Важното е личните лекари да цъкат брой прегледи и да капят парички, пък пациентите и децата да висят по чакалните с часове и да се заразяват с какво ли не още.

3

Анонимен

преди 6 месеца

Глупаво и недопустимо е да се правят такива експерименти. Би трябвало да се прилагат и двете опции, хартиени и електронни рецепти, което е в интерес както на болните, така и на лекарите такива важни неща трябва да се осмислят и преценяват по- отговорно.

2

несъгласен

преди 6 месеца

Категорично не съм съгласен ЕГН-то и дом.адрес да са достъпни във всяка една аптека и от всеки фармацевт! Това са лични данни и те са защитени със закон! Дали няма да има злоупотреби?

1

ДА

преди 6 месеца

Не може да пуснеш нещо ново,каквото и да било,без да имаш тестов период!Някой набързо е взел едни пари за програма,която не е тествана!Можеше да има период,на едновременно издаване на хартиени и е-рецепти,за да се видят недостатъците и да се коригират.Но това е байганьовска държава,какво да се очаква-и пак всички негативи са за пациента!