50

Не е ли ясно?

преди 8 месеца

До хм: "палестинци, египтяни, сирийци, йорданци, мароканци, тунизийци, сауди араби, иракчани, либийци,алжирци говорят на практика ЕДИН И СЪЩ ЕЗИК"? Ако ги пита някой дали например египтянин и сириец е едно и също, никак няма да са съгласни. И за езикът им е същото - колкото комшиите от Северна Македония признават, че езикът им е български. . Та къде да бягат палестинците? Коя от съседните им арабски държави е казала "Преселете се тук". Те искат да живеят на родната си земя, но в своя държава.

49

Лагрестин

преди 8 месеца

Супер!А избягалите в чужбина ще ги избие Мосад.

48

хах

преди 8 месеца

До Анонимен 46 Не е важно какви сме за 5-6 милиона евреи. Важното е какви сме за 2-3 милиарда мюсюлмани. А какво сме за тях показват атентатите в Западна Европа.

47

хм

преди 8 месеца

До Малко за политика Славянски не е същото като български. Докато палестинци, египтяни, сирийци, йорданци, мароканци, тунизийци, сауди араби, иракчани, либийци,алжирци говорят на практика ЕДИН И СЪЩ ЕЗИК. Арабски. Но те всъщност са и един народ. Изкуствено разделен. Границите им са дошли от нас европейците. Ние със сърбите и руснаците НЕ СМЕ един народ. Арабите са. Ние също загубихме територии и население в 1913 година. Не са само палестинците. Светът не е пропаднал. Да бъдем реалисти.

46

Анонимен

преди 8 месеца

Сега за евреите останалите религии какви са - мюсюлманите разбрахме са животни а християните какви сме - червеи , насекоми или нещо по нагоре в еволюционното дьрво

45

Синята каска

преди 8 месеца

До Добре, да помислимЕ то тяхните синове мислеха ли като клаха беззащитнонаселение в Израел. Сега да си сърбат попарата. И аз бих бил безмилостен към тях.

44

Малко за политика

преди 8 месеца

До палестинците: "Ако палестинците трябва да бягат те имат къде да отидат". Ами ако така някой е решил и за нас, българите? Ние сме славяни, поне езикът ни е славянски, това всички филолози го казват. Защо след Априлското въстание е трябвало някой да мисли за освобождаването ни и за създаването на българска държава? Имало е къде да бягаме - славянски държави има достатъчно. .............................................. Не става така. Палестинците (араби или не) искат да имат своя държава.

43

Палестина=Македония

преди 8 месеца

Случаят с Палестина е абсолютно идентичен със случая "Македония". Имало е древна област Палестина, тъй както и древна област Македония. Само че, нито днешните палестинци са населението на древната Палестина, нито днешните "македонци" са населението на древна Македония. И двата народа си приписват името на географската област, без да произлизат пряко от древните народи живяли по тези места. На практика една историческа фалшификация!

42

палестинците

преди 8 месеца

До Добре, да помислим Палестинци, сирийци е абсолютнмо изкуствено понятие и име на народ. Тъй както името "македонци". Един измислен народ. Тези арабски държави са изкуствено разделени една от друга с измислени граници на европейските колониални държави. Ако палестинците трябва да бягат те имат къде да отидат. Поне 200-300 милиона са арабите в десетките държави. Австрийците имат къде да идат-Германия. Евреите няма къде да избягат,имат само и единствено Израел. Нямат като арабите 100 държави!

41

Анонимен

преди 8 месеца

И тези в чужбина ще им напълнят кратуната с няколко грама демокрация, МОСАД не прощава. Хамас са ходещи мъртъвци.

40

Дипломация или война

преди 8 месеца

Руският президент Владимир Путин провежда пет международни телефонни разговора на 16 октомври, каза пред репортери помощникът на руския лидер Юрий Ушаков. Те включват преговори с израелския премиер Бенямин Нетаняху и палестинския президент Махмуд Абас, който вече разговаря с президента на Сирия и президента на Иран. През деня ще има телефонен контакт и с египетският президент ал Сиси.

39

Добре, да помислим

преди 8 месеца

До хайде да помислим!: Евреите имат държава, но палестинците - не. А е трябвало да имат. Създаването на независима палестинска държава - това е ключът за решаване на конфликта. А вместо това - периодично има изблици на насилие. В Израел наричат избиването на палестинци при тези изблици на насилие "подстригване на тревата". Но това не е решение.

38

хайде да помислим!

преди 8 месеца

Аз бих се съгласил с тезата за правата на палестинците. САМО ЧЕ тук има едно НО! ЕВРЕИТЕ имат само и единствено тази своя малка земя наречена Израел. Друга държава и територия ТЕ НЯМАТ! ПАЛЕСТИНЦИТЕ са араби, НО АРАБИ не са само палестинците. Арабите имат десетки държави в Северна Африка и Азия. Държавите са изкуствено създадени от европейските колонизатори! Палестинци, йорданци сирийци, египтяни, това са все араби. Те са както Германия и Австрия-все немци. Имаме единна арабска нация.

37

Вин

преди 8 месеца

#36 ***, "дебатирането" за използване на ядрено оръжие в Русия го започна нискостебленият още преди варварската инвазия в Украйна! Ако забелязваш, САЩ нищо не пискат за оръжията, възможностите, намеренията си за разлика от аборигените в Азия, но официално предупредиха, че дори при инсцениране на ядрен инцидент ще погребат късака и кочинатаму, като започнат с флота в Черно море!

36

Анонимен

преди 8 месеца

В РУСИЯ СЕ ДЕБАТИРА ПРЕВАНТИВНО ИЗПОЛЗВАНЕ НА ЯДРЕНО ОРЪЖИЕ...СРЕЩУ НАТО...ПРЕВАНТИВНО..ЗА СЕГА САМО ТАКТИЧЕСКО...ТАКА .ЧЕ ЕВРЕЙЧЕТАТА И САЩ ВНИМАВАТ....И НЕ СМЕЯТ ДА МЪРДАТ.....ЛОШО Е ,ЧЕ И ИРАН ЩЕ СЕ НАМЕСИ И ИМАТ ПОТЕНЦИАЛ ДА ЗАЛИЧАТ ИЗРАЕЛ И ФЛОТАТА НА САЩ КОЯТО ПЛАШИ ГАРГИТЕ ТАМ...

35

Анонимен

преди 8 месеца

Да приключат с целия Хамас до последния талибанин и най-после да живеят в мир. Могат и са го правили, макар че не винаги са на едно мнение с палестинския президент и парламент, които са Фатах. Години наред се бяха кротнали и едните и другите, бяха на косъм от взаимно признаване и се пръкнаха ислямистите Хамас с техния халифат и джихад. И пак терор, военни акции и страдание за обикновените хора.

34

Анонимен

преди 8 месеца

Скоро ще има ликвидация на ЕВРЕЙЧЕТА В ЦЯЛ СВЯТ...СКОРО САЩ ЩЕ СЕ СРИНАТ..С ТЯХ СИ ОТИВА И ИЗРАЕЛ....

33

Анонимен

преди 8 месеца

ДА БЕ ТО НА ЧЕЛОТО ИМ ПИШЕ ХАМАС НАЧАЛНИК ААХААХ

32

Анонимен

преди 8 месеца

Средновековно е 21 век да се водиш по някакъв завед дето казвал око за око зъб за зъб, вместо да преговаряш. Пещерняци.

31

Истински българин

преди 8 месеца

Не е истина колко българи драскат тука и защитават шалварите. Не ви ли е срам бе, глу.паци? Не виждате ли къде е цивилизацията и къде средновековната сигания?