26

Анонимен

преди 6 месеца

Повишаването на минималната работна заплата с близо 20% до 933 лева от 1 януари 2024 г. е грешен ход на управляващите. Не знам защо не започнаха смеркисрещуинфлацията. Тя се бори, като се увеличавапредлагането повече стоки на пазара, по-добра конкурентна среда. Ние, в България, не работим върху тезимерки, ние работим върху други, които са обратни на икономиката. Това е изцяло предизборен инструмент за привличане на гласове. Вдигането на МРЗ не само в държавния сектор, но и в частния, трябва да дойде отповишаванена производствените мощности или от качество, уникалност на продукт, ко

25

Анонимен

преди 6 месеца

Значи почти половината работодатели не са повишили заплатите тази година. После защо българите бягали от България и имало недостиг на кадри.

24

Анонимен

преди 6 месеца

До 23, всъщност да: Неправилно е да идеш при шефа си и да го молиш да ти вдигне заплатата, защото цените са скочили." Потвърждавам ти думите и добавям мои размисли :)

23

от 20

преди 6 месеца

До Анонимен 21 : да съм споменавал молене? Отивам и му казвам "от другият месец ще ми плащаш толкова! Като не ти хареса - намери си друг". Все пак трудовият договор е споразумение межу две РАВНОПОСТАВЕНИ страни. Предлагам му една сума - като не му харесва - друг ще ми я даде.

22

Работодател

преди 6 месеца

Откъде да реализирам приходи, за да увеличаеам заплати? А и като се увеличаеат заплатите, се увеличават и осигуровките. Откъде да намеря средства, освен да съкращавам персонал. Но и това не е решение на проблема.

21

Анонимен

преди 6 месеца

До Анонимен 20, че кой говори за молене? Отиваш и питаш как се движиш като постижение и какво е още нужно за следващото стъпало. С молби не става. Не сме бай тошово време все пак :) А ти отиваш със списък с постиженията си. Simple as that.

20

Анонимен

преди 6 месеца

Неправилно е да идеш при шефа си и да го молиш да ти вдигне заплатата, защото цените са скочили. Ще започне да ти обяснява как цените и за него са се вдигнали, за сложната бизнес обстановка и т.н. Аз отивам и му казвам директно "От другият месец ще ми плащаш с ХХХ повече. Ако не те устройва - имаш цял месец да си намериш друг. Защо? Вдигам цените на услугите си."

19

Анонимен

преди 6 месеца

До Анонимен 18 : Със закон : автомобили от северозапада да плащат дневна винетка за да ги пускат в София. Пернишки също. Да видиш като отрежат квитанцията на "трудовите туристи" как ще се вдигне средната заплата в София.

18

Анонимен

преди 6 месеца

Със закон - никакви инвестиции в София - да се отклоняват в Северозапада!!!!!!!!!!

17

Анонимен

преди 6 месеца

Факт е, че заплатите на много места се повишиха. Ако някой има забавяне в това събитие е по-лесно, ако се обърне към директния си мениджър и зададе конкретни въпроси.

16

007

преди 6 месеца

Още дълго ще патим от бай тошовизацията - дето имаше за всички (можещи, неможещи, неуки и образовани). Докато не си отиде и последният, който е блажил от това статукво, ще има такива, дето блеят и пускат сълзи по неадекватната някогашна система. Пазар се нарича - имаш какво да предложиш, има и купувач! За немързеливците, препоръчвам преквалификация - курсове, стажове и т.н. Доволни ще останете! Никога не е късно - забравете догмата за възрастта!

15

369 ойро заплата

преди 6 месеца

Значи аз съм късметлия от другата половинааааа......

14

Анонимен

преди 6 месеца

Ех, аз пак съм при другата половина работодатели......

13

toti

преди 6 месеца

Мали,те са пръснат от ядене....

12

Анонимен

преди 6 месеца

До Анонимен 11 : Ако служителите са тези, които ти изкарват печалбата - ще скърцаш със зъби и ще вдигаш, за да не ги загубиш. Само безползецниците не им актуализират заплатата редовно - като не ти харесва - напускай. Ти ще ме лъжеш че ми работиш, аз ще те лъжа че ти плащам.

11

Анонимен 8

преди 6 месеца

Какви небивалици пишете Кой работодател просто ей тъй ще ти увеличи заплатата Българските работодатели се борят със зъби и нокти печалбата да е само за тях А колкото до уменията на служителите зависи в кой бранш са

10

Анонимен

преди 6 месеца

До Анонимен 9 "работАт" викаш? Ти като не можеш и да пишеш грамотно - преставям си работата каква ти е.

9

Анонимен

преди 6 месеца

До Анонимен Работниците работат но фирмите не могат да плащат.

8

Анонимен

преди 6 месеца

ЕЕЕ Дигнали с 5 лева заплатата а цените скачат на имотите с 1000 $

7

Анонимен

преди 6 месеца

До Анонимен 1 : кой ти е виновен че за нищо не ставаш?