61

Неочаквано тъп

преди 7 месеца

Ц.......от Палестина, Еврейте сега ще ги е...яко

60

Анонимен

преди 7 месеца

Деца убиват деца!

59

R.A.T.M

преди 7 месеца

На руснаците не им се разрешава да бомбардират терористи, защото може между тях да има цивилни. На евреите им се разрешава да бомбардират цивилни, защото между тях може да има терористи. Евала.

58

Анонимен

преди 7 месеца

Израел вече са убили над 700 палестински деца и над 3000 възрастни. Хитлер е в шок

57

Анонимен

преди 7 месеца

Изтокът избягвал война? Я пак? Кой обсади Константинопол? Завладя Испания, Нигерия, Сомалия? Кой взривява и коли невинни в дания, Швеция? *** от щата Дакота, може би? Или ацтеките?

56

Анонимен

преди 7 месеца

Газа е част от Египет, която египтяните не искат и да помиришат, вдигнаха огромна ограда и сложиха тежка артилерия. От газа плъзнаха всички джихадисти в северен синай, Египет от 20 години не може да се оправи с тях.

55

Анонимен

преди 7 месеца

В Израел има и доста бедуини араби, всички са мюсюлмани. Кажете какво стана с немюсюлманите в Сирия, Ирак и Газа след Ислямска държава и Хамас? Къде са? На места бяха 40-60% от местното население, къде са днес?

54

Анонимен

преди 7 месеца

Ами то оригиналните палестинци са точно християните..както и оригиналните египтяни са коптите. И в Ирак, Сирия, ливан..местното население са язиди, самаряни, маронити, алевити, друзе, ранните християнски общности. Арабите са нашественици, идващи от арабския полуостров. Израелците поне приеха всички друговерци, терористите от газа какво направиха? Само мюсюлмани, и то радикални. Колко християни евреи има останали в газа? НУЛА.

53

Анонимен

преди 7 месеца

Арабите са разединени и непоследователни. Радват се на златни дрънкулки, а имат срещу себе си западен тоталитарен режим! Изтокът по принцип избягва война. Той се договаря или изчаква времето да мине. Вакуумът в политиката на арабската общност се запълва от фундаменталисти ислямисти.

52

3333

преди 7 месеца

Пълномащабна вона няма да има, най-вероятно. Всички страни в процеса нямат интерес от това. От война в близкия изток бързо би прераснала в трета световна. Икономическите последици за целия свят биха определили и други интереси. Светът, все още, а най-вероятно и доста дълго, ще бъде зависим от полезните изкопаеми. Помним и разбиването на Либия, Ирак-светът плаща огромна цена за това. Изпълнение на решението на ОН от 1947 г. единствено би могла да реши проблема сравнително трайно.

51

Анонимен

преди 7 месеца

Грозна пропаганда

50

Анонимен

преди 7 месеца

До Анонимен 48, палестинци в Израел отдавна няма, палестинците от Израел отдавна са изселенеи към Газа или Западния бряг, затова и в Газа има 2,4 млн население 80% от които са изселени от други територии на Израел, единствените араби които са оставени да живеят в Израел са арабските християни в района на Яфа това е

49

Анонимен

преди 7 месеца

До Анонимен 47 "неможе под претекст борба с тероризма" Какъв "претекст". В Газа в момента палестинците държат 150 заложници!

48

Анонимен

преди 7 месеца

До Анонимен 46 Допреди малко "палестиниците не можеха да ловят риба", а сега "риболовни лодки на 6 мили от брега". Египет има ПЪЛЕН КОНТРОЛ над границата си с Газа, това, което си написал е невярно (както и предното). Не ми отговори на въпроса защо палестинците в Израел не могат да понасят тези от Газа и защо Египет не пуска палестинците от Газа на своя територия. Как така тези "миролюбиви" палестинци са нежелани от никой?

47

Анонимен

преди 7 месеца

абсолютно е прав, неможе под претекст борба с тероризма да избиваш цивилни и безащитни хора, Израел в момента процедира точно както нацистите през ВСВ, когато за убит германски военнослужещ са избивали десетки мирни и безащитни хора, а понякога дори и цели села, и глупостите че видиш ли тайните служби пропуснали нападението е смешно, аз съм сигурен че са имали информация, но просто на Нетаняхо и неговите радикални коалиционни партньори им е дошло на място всичко за да се изперат един вид

46

Анонимен

преди 7 месеца

До Анонимен, от 2007 година напрактика Газа е под блокада от Израел, корабошлаването е забранено с изключение на малко риболовно лодки до 6 мили от брега, между Египет и Газа има 300 метров коридор, който е изрелска територия и макар Израел да е предоставил официлано контрол на коридора на Египет, това е много формално, всичко се съглаасува с Израел и дефакто Египет неможе да прави нищо самостоятелно там, напрактика Газа е кнцлагер, 80 % от населението са изселени палестинци от други части на Из

45

Анонимен

преди 7 месеца

До 41Колин Шиндлер:Идеята бе израелците да се оттеглят от Газа,... И се говореше, че тази област ще се превърне в Сингапур на Близкия изток, т.е. в икономически център за целия регион.////Аз ли си маам или ти не си осведомен?

44

Анонимен

преди 7 месеца

Господи, по-просташко заглавие по ква да е тематика в Днесника не е правена. Оставаше да добавят колко живо, колко полу живо и колко не живо тегло и чааааак след това да напишат колко мъртво, полу мъртво и не мъртво тегло компетентните органи били измерили.

43

Анонимен

преди 7 месеца

До Анонимен 41 Корабоплаването не е забранено, местните могат да ловят риба в морето, а Газа има граница с Египет и Израел. В Израел живеят и работят 2 МИЛИОНА палестинци, и не искат и да чуват за Хамас и Газа. В Египет не пускат палестинци от Газа, защо така, другаре?

42

cunimi ku...

преди 7 месеца

До Ужас-Да убият и изгорят жена ми и детето,а аз да ги погаля по главата.Такива *** като теб трабва да бъдат бити и е....