11

МояВъзрастнаРоднина

преди 8 месеца

казва, че когато била пионерче през 60-те години на миналия век и слушала разкази за "времето преди Девети", струвало й се, че става въпрос за някаква праисторическа епоха.Всъщност, от 9-и септември са били минали само 20-ина години и за по-възрастните "времето преди 9-и" е било синоним на "вчера".Спомня си за достолепни бабички, които се разхождали по уличките около пл."Славейков" с палта от друга мода и с елегантни шапчици на главите.Тогава не съобразявала, че те са от онова време "преди 9-и".

10

Обаче!

преди 8 месеца

Когато бях дете в началните класове ми се струваше, че лятната ваканция продължава цяла вечност. Когато бях вече в гимназията, лятната ваканция като че ли литваше за отрицателно време. Виждаше ми се съвсем кратка.

9

Анонимен

преди 8 месеца

За един 35-45 годишен 10 г не са чак толкова дълъг период, но за някакъв 15 годишен, разбира се, че ще му се виждат дълъг период от време поради факта, че това е 2/3 от живота му. Също времето тече по различен начин в зависимост дали живееш гледайки си кефа, тогава тече много бързо, или живееш лошо - примерно на затворноците в бразилските затвори им се струва, че времето тече много бавно, дори на тия с 2 годишни присъди. Тия "учени" до големи заключения са стигнали.

8

777

преди 8 месеца

До 8 Бреййй откъде четеш подобни дивотии?Науката е безсилна да обясни много аспекти на нашия живот, въпреки че се опитва.

7

До 777

преди 8 месеца

Има обяснение и то е, че средната продължителност на живота в праисторическата епоха е била около 25 г. Това е закодирано в гените ни. Неслучайно жените след 35 забременява по-трудно и яйчниците им започват да не функционират нормално. Човек на 35 преди няколко хиляди години е бил столетник по сегашните представи.

6

Защото

преди 8 месеца

като остарееш започваш да очакваш края. Нямаш хоризонт пред себе си и знаеш, че ти остават няколко години в най-добрия случай. А може и утре да те няма. Затова лети времето.

5

Анонимен

преди 8 месеца

'В един момент сте безгрижно дете, а след това, сякаш само за миг, сте вече възрастен с много отговорности' -- аз съм безгрижен възрастен, но кой както си го направи :)))

4

777

преди 8 месеца

След 35 г. живота просто препуска.....Съмнявам се науката да може да го обясни смислено.

3

затова за по бавен

преди 8 месеца

животец в зряла възраст и добро здраве и спомени повече интересни преживявания като например всеки ден заиграване с различни дашни моми и булки с развинтена фантазия щото веднъж се живее или който спал спал, който е..л е..л

2

Анонимен

преди 8 месеца

Щото субективното възприятие за времето зависи от количеството обработвана информация от мозъка. Да бяха попитали, щях да им кажа вместо да седят, да мъдруват и да точат пари за нищо работа. Сега ще ми дадат ли част от хонорара си? Не, нали! Мога да им кажа и от какво зависи количеството обработвана информация, ама не заслужават.

1

Анонимен

преди 8 месеца

Спрете им заплатите на тия "учени" и ще започнат да вършат истинска работа! Кво е тва! Едните седяли и подхвърляли монета 300 хиляди пъти да видят колко пъти ще падне на едната страна, другите седят, пият кафе и философстват за нещата от живота! Хаймани!