49

Неравномерно разделя

преди 6 месеца

Седем по Осем 7х8=5656:50

48

рико

преди 7 месеца

Вече знам къде ще отиде следващата нобелова за наука.

47

ppp

преди 7 месеца

100 % измислена статия за запълване на сайта

46

Анонимен

преди 7 месеца

Пародия на учени, вдно време учените откриваха химични елементи, планети а сега тъжно.

45

Анонимен

преди 7 месеца

Е тва е да си учен! Седиш си, подхърляш си монета по цял ден, като влезе шефът и те пита "ти що нищо не работиш?" отговаряш "аа, как бе, провеждам важен нАучен експеримент!" и продължаваш да си седиш и да се мотаеш.

44

Анонимен

преди 7 месеца

Разправят че при опитите били загубили 3500 монети......

43

Анонимен

преди 7 месеца

Нормално е да има отклонение. Двете страни на монетата са гравирани различно с различни картинки и се предполага че ще имат различно съпротивление във въздуха. Друг е въпросът ако двете страни еднакви или идеално гладки. Ако тогава даде откло ение от 50:50 тогава ще е загадка.

42

Анонимен

преди 7 месеца

Не рязбрах, с една и съща монета ли са направили опитите? Също с конретно еднакъв физичен начин на хвърляне ли?

41

Анонимен

преди 7 месеца

Когато съберат данните от 350 млн опита пак да напишат статия.

40

Надрусан циганин

преди 7 месеца

Хвърлен с парашут в 50.8 % от случаите се пребива на земята в другите 49.2% го взривяват израелски командоси с целия му калпав сорт - учЕни от хамас!

39

НСИ

преди 7 месеца

350 000 не е достъчно голямо число в полето на вероятностите и статистиката.

38

Анонимен

преди 7 месеца

ТЕОРЕТИЧНА ХИПОТЕЗА Е "КОГАТО КОЛИЧЕСТВО НА НЕЗАВИСИМИТЕ СЪБИТИЯ ОБРАЗУВАЩИ ПЪЛНА ГРУПА СЪБИТИЯ КЛОНИ КЪМ БЕЗКРАЙНОСТ ВЕРОЯТНОСТТА ЗА СЪБИТИЯТА ЕЗИ:ТУРА Е 50:50". 350 000 ПЪТИ Е БЕЗКРАЙНО МАЛКО СПРЯМО БЕЗКРАЙНОСТТА. КАТО РАЗДЕЛЯТ 350 000 ПРОЗВОЛНО НА ГРУПИ НАПРИМЕР 350 ПО 1000 ЩЕ ПОЛУЧАТ ОЩЕ ПО-ГОЛЕМИ ОТКЛОНЕНИЯ, А ПРИ 25 ПО 10 000 ЩЕ СА ОЩЕ ПО-ГОЛЕМИ, НО ПРИ БЕЗКРАЙНОСТ ЩЕ КЛОНЯТ КЪМ 50:50 С БЕЗКРАЙНО МАЛКА ВЕЛИЧИНА, КЛОНЯЩА КЪМ НУЛАТА.

37

Анонимен

преди 7 месеца

До Бай 100янА как иначе да си оправдае заплатата?

36

Анонимен

преди 7 месеца

А с една и съща монета ли е проведен този експеримент? И колко бири са изпити междувременно...

35

Петърчо

преди 7 месеца

Учени които бъркат теория и практика? Теорията не включва фактори като сплав от която е направена монетата, с каква форма е монетата и пр. Само начина на хвърляне не може да бъде един и същ всеки път. И както някой посочи не може въпросния експеримент да бъде повторен безкрайно много пъти. Така че имам сериозни съмнения относно колко тези учени наистина са такива.

34

голямо откритие

преди 7 месеца

А защо не отчитат факта,че Земята се върти!?

33

Анонимен

преди 7 месеца

Коефициента който дават букмейкърите за ези и тура е много далече от 50%.

32

Петърчо

преди 7 месеца

Това повдига въпроса, ако филията е намазана и от двете страни, ще увисне ли във въздуха, въртейки се около остта на ротация, тъй като няма да знае на коя страна да падне? Потенциален неизчерпаем източник на енергия!

31

Анонимен

преди 7 месеца

Преди години затова периодично изпращаха учените на бригада да събират цвекло, та да им се охлади малко творческия ентусиазъм.

30

ПроСоТо

преди 7 месеца

сега да установят и колко пъти ще падне "калъч" !...Ще ги финансират до пенсия...Бил Гейтс спонсорира подобни дивотии...Преди време в сайта на фондацията със жена му прочетох,че спонсорирали "изследвания" на репродуктивния цикъл на лъвиците в саваната...Но иначе с едър шрифт предупреждаваха,че не спонсорират отделни лица....А нуждаещи се-"дал Бог"..