43

Анонимен

преди 7 месеца

Истината за територията на ТЕЦ Марица е , че се работи за държавата от която са осигурени около 20 % . Другото е в сивия сектор . И тези семейства не са бедни . Винаги с оправени къщи и дворове. Децата им с модерни цифрови устройства . Нека статистиката да провери колко часа са на работа и за колко и се плаща и ги осигуряват .

42

Анонимен

преди 7 месеца

Много точно,много тъжно,много безнадеждно!От родител на седмо класни.P.S. Да не споменаваме частните уроци... и бюджетирането им!

41

До авторката

преди 7 месеца

Стелче, на празници не се плюе. Представи си, че имаш рожден ден или друг семеен празник и ти се изтърси някой, дето ти изброи всичките кусури на теб, на семейството ти, на жилището, на ... И накрая с ехиден тон ти текне:Все пак Честит празник!". Ти не само нямаш понятие от работата на учителите, но за сметка на това си безкрайно уверена, че може да преценяваш кое как. На теб ти липсва елементарна етика.

40

аз

преди 7 месеца

Инвестицията в образованието на децата е изключително умна инвестиция.

39

Deep Zone

преди 7 месеца

Аз да питам дашните родители, ако откажете, какво се случва? Гледат ви отрочето на кръв ли? Майка ми никога не е ходила на родителска среща. Ако класната иска пари, взима от всички богаташки синчета, от мен знае, че пари нямам за закуски и гладувам, камо ли за нещо друго.. Сега всичко за мамините - тетрадки, химикали, учебници, учебни тетрадки, само вибраттори не сте им купили, за да се радват на макс в междучасието.. И после защо ние излязохме нормални хора, а те излизат разглезени чалгари...

38

1

преди 7 месеца

- От колко почва родителската среща?- От 150лв... Ясно е на всички, които имат ученици.

37

...

преди 7 месеца

Мдааа! таз година малкия беше първи клас! На родителската среща казаха 35лв учебник по англииски и 15лв учебна тетрадка! После ни накараха да купим и две помагала по БЕЛ и математика! Тава е положението! Ако щеш!

36

какви колелета

преди 7 месеца

Живо самоубийство е да си пратиш детето с колело на училище в софия

35

пъпч0

преди 7 месеца

Fester Addams.

34

Deep Zone

преди 7 месеца

Изкарал съм цялото си средно образование с една тетрадка по всичкознание, майка ми въобще не я вълнуваше какво правя и дали изобщо уча, цял ден четях книги-игри, докато другите пиеха в барчето. Смятаха ме за психо някво и сигурно имаха право :) Домашни никога не съм писал вкъщи, всичко за десет минути в междучасието :) И пак завърших с отличен, и за разлика от мамините сегашни името си пиша без правописни грешки. Всичко е от гена, няма как от кухи родители да станат умни деца...

33

Анонимен

преди 7 месеца

До Позитивен мда добра статия. И от МОН поздравяват авторката с "Голям праз" - пиши си не ни пречиш.

32

Анонимен

преди 7 месеца

Хак да са ни евроатлантическите ценности..Образованието и медицинската грижа трябва да са безплатни..

31

Анонимен

преди 7 месеца

Стела, вместо да съжаляваш, че децата вече не нижат тютюн (или работят в мините, както се подразбира от списването ти), вземи предложи нещо смислено за обогатяване на регионите. Щото и едно време повечето българи са били бедни (справка - баба ми, която е родена 1917-та), ама някак са ходели на училище.

30

Позитивен

преди 7 месеца

Добра статия. Браво за написаното!

29

&~~

преди 7 месеца

Какви 30 лв. - много е старо инфото на автора. 50 - 60 и нагоре - цените се вдигнаха. Чудя се кога ще се забрани официалния рекет със събиране на пари за разни ремонти в училище.

28

До 28

преди 7 месеца

+ раниците '88 бяха от кожа, където се събират шевове е подсилено с месингови капси и закопчалките бяха от стомана . Дори празна ,раниците гонеха 5 кг , от друга страна ако я изтупам от прахта и сега може да се ползва

27

@@@

преди 7 месеца

Написаното е точно така, на първата родителска среща за Първи клас входа беше 70 лева за незнам кво си.На другия за 9 ти клас си поиска 200 кинта за госпожата за нещо си а радотелската е другата седмица, там ще са минимум 100.Отделно тетрадки, сборници и други там джаджи, общо тотала на двамата до тука към 1500 кинта с дрехите и чантите и като слушам другите откачени родители, разправят, че това е евтино..

26

Анонимен

преди 7 месеца

Всякакви помагала, допълнителни тетрадки и подобни печалбарски творчества не са задължителни и ако от училище ви ги изискват, можете първо да говорите с учител и директор да ви покажат къде пише, че трябва да се ползват и съответно ви задължават да ги закупите и като се опитат да ви баламосват, след това да пуснете жалба до МОН. Това е начинът ние като родители да се преборим с тази печалбарска практика.

25

Joan

преди 7 месеца

До АнонименДа добавим и тетрадките за домашно към това, което сте изброили.

24

Анонимен

преди 7 месеца

до 25 Ми то и аз имах чувството че мъкнех камъни в чантата си когато станах трети клас 1988-мa година. К'во ли нямаше в нея..пергели, моливи, химикали, транспортири блок за рисуване, боички,тетрадки, учебници....вече не се сещам какво още имаше но тежеше 10 кила някъде. Едвам затварях закопчалките на чантата. Толкова надута. И тогава беше голяма простотия. А, сетих се че си носех и лексикон за да съм в крак с момичешката мода и да не се отлъчвам от момичетата.