24

баба мара

преди 7 месеца

да излизат биографиите на кандидатите за кмет в софия разкостихте терзиевами другите какво е това мълчание какво се крие

23

Съдба

преди 7 месеца

След като няма партия на Гешев още , ще изчакаме да я направи и тогава ще отидем да гласуваме ! Сега няма хора - чдестни, нормални българи , за които да гласуваме ! Тези , които ни предлагат , са пълна скръб - и като хора , и като специалисти !!! Само лаладжии , без грам опит ! Естествено си вървим към пропастта и чак когато паднем в нея, тогава се сещаме , че е трябвало по-рано да реагираме. Да, но вече е късно - падаме стремглаво в дупката!

22

Анонимен

преди 7 месеца

Още от зараждането на демокрацията в гръцките полиси и древен Рим, са се ползвали същите предизборни мръсни практики които виждаме днес както в България, така и в цял свят. Ние нищо не сме измисили, няма нищо уникално в нашите избори.

21

Анонимен

преди 7 месеца

Машините са програмирани правилно, така че не се хабете, вървете за гъби и риба.

20

Хм хмм

преди 7 месеца

Като коне с капаци пак ще Одиме да гласуваме, то нЕма за кой де, ама все някой трЕбЕ да се избере.

19

Анонимен

преди 7 месеца

Робите назначавали учители, решавали какво ще се учи в училищата, търгували из цяла Европа и били по-богати от турското население. Руските крепостни селяни/войници се чудили кого са дошли да освобождават, като видели палатите на българските търговци.

18

Анонимен

преди 7 месеца

Част от тези сюжети са достигнали и до наши дни, описани от писатели като Иван Вазов и Алеко Константинов и, може би, за да спрат да звучат толкова стряскащо актуално, е време да осмислим и променим описаните в тях черти на българския си характер, държащи ни в плен на сивите и черни страници от нашата история///Ами явно това сме си ние, такива сме си за добро или лошо...не е реалистично да очакваме да се променим.

17

Анонимен

преди 7 месеца

Иван Костова България досущ повтаря Алекова България на корумпирани и дребни душички.

16

Софийска баница

преди 7 месеца

До От странатаДругарю, вие по селата и паланките плащате такива данъци, че ако не сме ние "от софето" и още няколко големи града, няма да можете да си платите дори тока на кметството и уличната лампа пред хоремага. Толкова за "вашите данъци".

15

Наивник

преди 7 месеца

... а навсякъде по света - в развитите демокрации като САЩ и Западна Европа има честни... демократични избори. Без компромати... без използване на власт за смазване на конкуренцията ... без платен вот.. и без манипулиране на избирателите . Ахахахаха. Не може да съм чак такъв наивник. Сигурно съм от село и никога не съм излизал от кошарата с козичките щом си вярвам на това което написах.

14

От страната

преди 7 месеца

На трснжендърите пак Русия им е виновна че имало местна власт!Ами махайте я...то не че сега има някаква власт изобщо де!По малките градчета и паланки местната власт е само да събира данъците и да ги праща у софето че да расте,да не старее и вечно да си ремонтират жълтите павета и клатщатата се плочка на Графа с нашите пари!Из територията кал,мизерия,прахоляци,гьолища и буренаци..плюс безброй брачеди 0сиpaщи навсякъде и всичко!

13

Анонимен

преди 7 месеца

Медиите са основни виновници, повечето са купени и са слугинаж на властта, манипулират хората да са кротки и премълчават това което реално се случва, кражбите и далаверите на властта. За това стават катрастрофи и няма нищо свършено, защото там са роднините на тези в парламента, некадърни хора на високи заплати.

12

чети внимателно

преди 7 месеца

"Народът въобще не разбира от добродетели; той величае винаги долните хора, хайдуците, развратниците, престъпниците, лъжците, изнудвачите и на такива той поверява своята съдба. Такива избира той за Народното събрание, а на умните, почтените народът се присмива и ги забравя"

11

крадци и корумпета

преди 7 месеца

Плевето е само за Военен режим!

10

Анонимен

преди 7 месеца

До Анонимен 9. И едното и другото за народа все е зле. Замислям се дали не е по-добър първия вариант - поне ще се поочиства населението от тарикати.

9

Анонимен

преди 7 месеца

Гениалното и хубавото на политическата борба е , че центровете на властта и парите се борят с думи а не с оръжие. Не е идеално, но все пак си е по- добре. Иначе ще станем като "Игра на тронове" или като книгите на Жорж Амаду ако искате повече реализъм. Все си е по- добре да се разбират без кървища. Иначе идеално няма.

8

Анонимен

преди 7 месеца

Прочитате "БайОня(забранено име) прави избори" и научавате цялата технология за провеждане на избори в България.

7

Анонимен

преди 7 месеца

..Да ти кажа ли правичката? И едните, и другите са маскари! Ти мене слушай, па се не бой! Маскари са до един! Ама какво да сториш? Не се рита срещу ръжена! Търговийка, предприятийца, процеси имам в съдилищата не може. Не си ли с тях спукана ти е работата! Па и мене нали ми се иска я депутат да ме изберат, я кмет. Келепир има в тия работи. Хората пара натрупаха, ти знаеш ли? Хубаво, ама като не им клатиш шапка дявол не може те избра! Тъй е! Аз съм врял и кипял в тия работи, че ги разби

6

Анонимен

преди 7 месеца

В САЩ е още по-зле. Човек, който реши да влиза в политиката трябва да е готов, че ще му бъдат извадени наяве всички кирливи ризи и ще бъде разучен до девето коляно. Живее. В 21 век.

5

Анонимен

преди 7 месеца

Четете "Цялото кралско войнство". Политическа библия на изборната машина. Ми такова е...по- хубаво засега няма.