99

Анонимен

преди 7 месеца

Не сравнявайте несравними неща на ангро! Проучете и после пишете общи приказки и цифри. Цифрите не означават нищо. В Нидерландия имаш възможност да работиш почти навсякъде почасово и студентите обикновено са на плаващи графици или на по 2 - 4 часа на ден. Тук работодатеулите не предлагат такова гъвкаво работно време. Затова и няма такива опции за студентите, от които те да се възползват. Освен това тук сме си в сивата икономика и масово почасови работи и плащане за тях не се отчитат никъде.

98

Tия са луди...

преди 7 месеца

дайте източника..... фегове

97

боб

преди 7 месеца

Добре че ме блокирате защото така показвате поръчковите статии които пишете. Интересно колко ви плащат че да се включа? Продължавайте но губите читатели.

96

Анонимен

преди 7 месеца

Да процентно може да е така, но проверихте ли какви са условията довели в Нидерландия до това73 процентно работещо студенчество: студентски жилища, наеми, кампуси, работа и заплащане, транспорт от, до, комунални такси и друго. Или с процентите ви е по лесно да изпълнявате доктрината за подтискане на самочувствието на електората за да е с наведена глава и примирен. Я пак.

95

Анонимен

преди 7 месеца

1500 лв е наем за тристаен за двустаен цената е наполовина, а и зависи от района едно е в жк. Изток друго е в Обеля.

94

Спиро

преди 7 месеца

Заплатата в София е 2000 лв и 1500 лв е само наема. То не е държава ами гротеска и пародия.

93

Иванов

преди 7 месеца

Пенсиите са по-високи от заплатите вече. Никой не инвестира в България защото това е държава на мафията и корупцията.

92

Пена

преди 7 месеца

България е страна от третия свят и работните места са основно за роби.

91

Джо

преди 7 месеца

Те за това са станали студенти, защото няма какво да се работи.

90

Анонимен

преди 7 месеца

Освн че не работят масово ходят по казина ... пълна деградация

89

Анонимен

преди 7 месеца

По времето на социализма ...всички пионерчета, комсомолчета и след това по време като студенти ходехме задължително всяко лято на бригади, а по някога и работехме допълнително от 15 септември го 25 септември... понеже СССР създаде колхозите, иззе земите на българските ковбои, вкара ги да работят на не своя земя и комунистите създадоха бригадирското движение, за да може комунистите от петилетка на петилетка да си развяват байрака и да се хвалят на Московците, колко са напред в краденето навред!

88

Работещ студент

преди 7 месеца

Нямам думи за българското образование. Уча 5-та професия в момента и всичко се поднася набързо и неясно. Как да се научи човек от лекциите?

87

Дали учат?

преди 7 месеца

Има ли кой да провери дали водещите се за студенти изобщо учат? Или само вървят парите за храна на ден от държавата. Ало, МОН правете проверки по разписание да видите учебния процес на живо. А от други институции да проверят къде са записаните студенти от Нигерия...в един Икономически университет във Варна. На колко изпита са се явили или само визи и беж.

86

Анонимен

преди 7 месеца

ЧЕСТИТА ПРОМЯНА

85

Анонимен

преди 7 месеца

1. да учиш и да работиш едновременно ще доведе да си меко казано посредствен в областта си. то за това повечето хора са мега мързеливите скатавки, а хората, които реално допринаспме за даден бизнес да работи, се изкривпваме от бачкане и после не можем да заспим от преумора. 2. бизнесите да набият пари в това реално да подобрят условията на труд, за да могат да стимулират и да задържат млади кадри, а не парите да се набиват в покупка на фалшиви новини по умрели сайтчета

84

Програмист

преди 7 месеца

В Германия работещ студент е новото робство .. Работи и учи , викат му на парт тайм на половин време , по този начин учат за бакалавър 6 години .. да но докато работят и учат са на минимална ставка 10-15 евро на час.. Който не вярва да търси в Германски сайтове особенно нагли са около университета Дармщат там обичайна практика студент да учи 6-7 години за бакалавър.. Има един Юруков от ДБ беще депутат програмист толкова е учил в Дармщат 7г.

83

Анонимен

преди 7 месеца

Те наще студенти много интересни. Хем не работят, хем не учат, а само пиштови ползват. И ко праят по цял ден? Мъдите си чешят. Същот като политиците ни. Те затова са такива. От къде мислите идват те? От прокажения ни народ, а не от някакъв портал към друго измерение...

82

Мързел

преди 7 месеца

Който търси намира

81

Анонимен

преди 7 месеца

73% от студентите в Нидерландия работят" - ама им плащат и най-вече ... има работа. Я върви студент в Свищов и си намери работа ! - мисия невъзможна

80

Анонимен

преди 7 месеца

До Анонимен 85Просто в България родителите имат събрани пари за образованието на децата си. В чужбина може да нямат спестени пари за тази цел.