88

Паню Баирски

преди 7 месеца

Не зная тази миризлива мисирка докога ще я търпим!

87

Хан Тервел

преди 7 месеца

Нека да уточним :собствеността е на РПЦ но се стопанисва от БПЦ както е по канон! На принципа на реципрочната собственост( по подобен начин са и посолствата).Надявам се сега е ясно за нецърковните хора.

86

Анонимен

преди 7 месеца

До Неофит Тои не може да се разпоражда с чужда собственост

85

Анонимен

преди 7 месеца

Вие давате ли ключовете от дома си .

84

666

преди 7 месеца

До А сега де"Дебелана"???Ти май ходиш с бял ***!

83

Анонимен

преди 7 месеца

Искат да я окрадат.Затова е целия шум.На Запад иконите и златото вървят доста скъпо.После и тук може да има божии наказания както когато откраднаха всичко от Киевско-Печорската лавра.Там за наказание имаха наводнения,тук може да е друго.

82

НОМЕР2

преди 7 месеца

Сменете бравата! Национализирайте църквата!

81

Анонимен

преди 7 месеца

Ударихме дъното. Парламента да приеме решение за присъединяване към Украйна и да признае Зеленски за президент на България. На Дунав мост тържествено да му връчим ключовете на Президентството след което да обяви вдеобща мобилизация. Еаси дебилната ситуация!

80

А сега де

преди 7 месеца

Що не дойде оная другата дебелана Захарова да върне ключовете от църквата - май се оакаха с катилските си изявления - затворили сме древната ;) руска ;) църква абе те си знаят - искали да се получи по-добре, станало както обикновено катилско

79

Анонимен

преди 7 месеца

Храмът е на посолството. За справка, в София има и румънска църква и там духовниците не са назначени от БПЦ.

78

Анонимен

преди 7 месеца

Така действат . Удрят ключа и казват това е наше.

77

Не е баш тъй

преди 7 месеца

До До С Русия в сърцето: Украйна никога не е била неприкосновена територия. Украйна е създадена като държава в рамките на СССР. Преди това така ва държава не е имало. В делкларацията за независимост от 1991г. Украйна се създава като независима държава но е изрично записано че ще бъде необвързана и няма да участва в блокови структури, и че ще защитава правата на руското население. Украйна се отказа от всички тези обещания и вече няма как да претендира за независимост.

76

До С Русия в сърцето

преди 7 месеца

Тя и Украйна беше неприкосновена територия, ама ето - *** нахлуха там с танкове и започнахя да избиват. И това броени дни, след като същата Мутрафонова обясни в ефир, че русия никога не би нападнала Украйна. Сега пак лъже и маже, време е да я наритаме и нея!

75

Да си припомним

преди 7 месеца

Руската църква е построена на земя, която е принадлежала на руското посолство в София. Четете Уикипедия: " Сградата е построена върху парцел на Руското посолство по проект на Михаил Преображенски специално за нуждите на руските имигранти в столицата". Ако да речем, в двора на сегашното посолство Русия построи църква, и за нея ли от нашият Свети Синод ще искат ключовете и ще назначават свещеници?

74

анонимен

преди 7 месеца

Ех, как светите отци не се сетили Костя да пратят като куриер за ключовете. Нямаше начин да се върне без тях.

73

С Русия в сърцето!

преди 7 месеца

Руската църква в София е неприкосновена територия на Руската федерация! Българските власти нямат никакви права там! Единствено Руския посланик, като представител на Руската държава има право да се разпорежда на територията на храма!

72

Църквата не е руска!

преди 7 месеца

Руската православна църква прехвърля с решение от 10 ноември 1952 г;, протокол 8 юрисдикцията и владението на руските православни енории, манастири и църкви в България на Българската православна църква, документите са в БНЦ, по-късно издаденият нотариален акт е незаконен! Следва да бъде обявен за невалиден и потърсена отговорност от нотариуса, който е извършил фалшификация!

71

С Русия в сърцето

преди 7 месеца

Пълни глупости - защо тогава двама от служещите и изгонени свещенници са от Беларус?!! Няма българско или руско православие - според кое свещенно писание е грях български духовници да служат в руска църква!!

70

С Русия в сърцето

преди 7 месеца

Неможе и не е редно в Руската църква да служат Български свещеници! Това е грехота! В Руския храм духовниците трябва да са руснаци!

69

Анонимен

преди 7 месеца

Къде сега Евгени Минчев ще ходи да се черкува? Голям проблем.