113

Силно се съмнявам

преди 8 месеца

свободна и независима.....?

112

Идеалист

преди 8 месеца

Плащаме само 12 000 000 ф.фр. Другото омразния Ленин го опрощава.

111

сватята

преди 8 месеца

Виждам,че няма един охранен поп като днешните.

110

Пети октомври

преди 8 месеца

Всъщност, поради приемането в България на Григорианския календар през 1916 г., Денят на независимостта следва да се отбелязва на пети октомври, а Съединението - на 18-и септември. Така, както Националният празник е на Трети Март, а не на 19-и февруари. Що се отнася до абдикиралия цар Фердинанд, дори синът му, Борис Трети, вече като цар, го е посещавал, взимайки мерки поданиците му да не научават това.

109

Всичко нужно!

преди 8 месеца

Да живее Свободна и Независима България! Да живее Българският Народ! Честит Празник!

108

Км

преди 8 месеца

Никой не може да има рожден ден,ако не се е родил.Така,че ако не не се е случил 3 март,никакви дати и празници нямаше да има на тази територия.

107

Анонимен

преди 8 месеца

България може да се опише със следния стих...Кольо кара колело, а насреща му ***! А наляво, а надясно, А в говното прясно!

106

тя

преди 8 месеца

А днес зависима повече от всякога !

105

Анонимен

преди 8 месеца

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК 22 септември , БЪЛГАРИЯ! ЧЕСТИТ ПРАЗНИК ВЕЛИКО ТЪРНОВО!ОБИЧАМ ТЕ!Всички българи по народност родени тук защото така си е избрала душата им, напускащи страната от мързел за да не работят тук за малко пари , защото нямат воля хъс умения знания и не са духовно осъзнати мъдри интелигентни хора, търсещи какво ли не в други страни социално стабилни, са предатели и нищо не става от тях. Където ида идат си остават това което са си.!Оправете държавата си!

104

Анонимен

преди 8 месеца

До Анонимен 107Русия спасява България и опрощава турски дълг а ние плащаме на Русия малко само защото ни спадат и после Ленин с декрет прекратява това и България повече не дава нищо.И разбира се,длъжни сме да платим за освободителя щото сега плащаме на поробителя и си го търпим.България+Русия +Вечна дружба!

103

Анонимен

преди 8 месеца

да живее 3 март деня на капитулацията на русия пред България

102

Гадолиний

преди 8 месеца

До Анонимен 105 е има и капитулация на русия пред България брест литовск в който 4аст от репарацийте които русия трябва да плати одменят и всякакви предни задължения

101

Анонимен

преди 8 месеца

Това не е ликрайно дясно изказване?

100

Анонимен

преди 8 месеца

България плаща на Русия, която се разплаща с Турция, за да оформи Бейските имоти на Българската върхушка. Всичко се върти около имотите!

99

Анонимен

преди 8 месеца

През 1962 г. 32 тона злато заминава за Москва по времето на СССР за да си позлатят Чукчетата - наследници на Османската Империя, дворците в Кремъл за да може днес Путин да праска в златни дрехи колежката си Захариева!

98

Анонимен

преди 8 месеца

Независимостта сме я платили със заем. Идеята е на Великите сили ( Франция, Германия, Италия, Русия, Англия, Австро-Унгария, Италия и Великобритания.)България да се задължава да плати на Русия 82 млн. златни франка, тогава това е конвертируемата валута, платими обаче за срок от 75 години. България прави първа вноска в тази операция(14 млн. златни франка), но след това започват войните (при войни няма дългове ) Винаги става дума за пари ,нищо не е безплатно!

97

гого

преди 8 месеца

това с Независимостта на България сигурно е някаква шега нали

96

Анонимен

преди 8 месеца

Ще е интересно някой да каже в какво ни е независимостта. Тези високопарни, патетични фрази вече звучат смешно. Особено на фона на днешната политическа реалност, когато всичко става толкова прозрачно!

95

Йово

преди 8 месеца

Не разбрах, коя държава от великите сили първа признава официално независимостта на България? Хайде чакам отговор от историците на този въпрос!

94

Анонимен

преди 8 месеца

От коментарите под статията става ясно, че копейките мразят независимостта. За тях това не е повод за празнуване, а както се вижда е повод за хулене на независима България. Копейката си иска да е роб, да е зависим от господар, защото това оправдава собствената му безполезност