110

3M

преди 7 месеца

До Анонименнай-вече СЛОжителите

109

Анонимен

преди 7 месеца

Ще ги изпитват сложителите Ханко Брат и Николайко Перник...

108

Александър

преди 7 месеца

А тия от РСМ, дето имат паспорти и гражданство, що не знаят бълга рски? Кои от"демократичните" крадци със сменени Украински имена се е нагушил, кой???

107

Анонимен

преди 7 месеца

А тези българи, които са неграмотни ромеите, как могат да не знаят езика?? А от чужденците ще искаме да знаят езика?? Някой може ли да го обясни това??

106

Анонимен

преди 7 месеца

До Анонимен 105"изикова рамка" казваш :)

105

Роумингар

преди 7 месеца

Ама чакайте бе... То има ли процедура за отказ от българско гражданство? Щото българско гражданство може само да бъде отнето.

104

Az

преди 7 месеца

правилно.. За да получа италианско гражданство, трябваше да се явя на изпит по писмен и говорим италиански език

103

бъни

преди 7 месеца

то сега 60% от бг населението не знае български език или пише и говори на диалект ...да не говорим за ромите че ако трабва да кандидатсват ще паднем на 5 млн.

102

Анонимен

преди 7 месеца

По-добре да има българи, които владеят немски, английски, турски, руски, китайски и т.н. отколкото да знаят български. Само химна трябва да знаят какво се пее и как се пее и да познават буквите

101

Анонимен

преди 7 месеца

Това е най смешното, къде по света го има. Особено за частта за българите в чужбина. Явно нещата са доста зле щом отритнат българи. Ако хората живеят в държава, където няма двойно гражданство, трябва ли тази глупост да се приеме. После не искали да кажат че са българи, естествено, след като държавата ги отритва, ами децата на тези хора и тях ли. Е хайде за Възраждане всички в чужбина. Колко от Бг учат и живеят в чужбина. Браво!

100

Анонимен

преди 7 месеца

какво значи, "да се владее езика". Има така наречена Европейска изикова рамка" със степени на ползване (на владеене ) на езика. Степените са 6, като последната е ниво, показващао разбиране и умение за говоренем слушане и писане на всевъзможни типове текстове, включително специализирани, за култура, изкуства, история, техника, география,..... диалекти, т.е. за воден език на най-образовано ниво. Ако на българите се дадат такива тестове, 80% ще са до ниво 3 (В1) на родния си език.

99

Коджакафалията

преди 7 месеца

До Чичо АдиКак какво с това нежно именце "Ади" освен една тръба да направиш ...

98

Падаря

преди 7 месеца

Шофьорската книжка вече тртябва да е само след средно наистина много неграмотни има с книжки дори цветовете не знаят ,а шофират,много са подкупни всички в България за пари ще дадат книжка и на работ с чип от пералня....

97

Чичо Ади

преди 7 месеца

какво правим тогава с населението на Съединените Делиормански Щати?!?В Паспортна служба в Шумен, официалния език отдавна не е български

96

Дневника е подправен

преди 7 месеца

Още едно кранче за подкупи -курсове по български и тест във фирма на наши хора :)Иначе идеята е добра .Според мен дори трябва да се отнеме правото за гласуване на граждани родени след 1960г. без средно образование .

95

Анонимен

преди 7 месеца

А, за селячество нищо не казва закона!

94

?

преди 7 месеца

Киро канадеца и ДПС кво ще прават???

93

Пешо

преди 7 месеца

Трябва и отнемане на гражданство, полвината роми и името не може да си напишат, но имат шофьорски книжки и са активни избиратели на изборите!

92

Анонимен

преди 7 месеца

Двойното гражданство е все едно да имаш две майки. Малко ге йско ми се струва или като би полярно разстройство .Коя *** е по скъпа . Май трябва да се избира . Едното е истинско -другото е далавера ....

91

Мандраджия

преди 7 месеца

До АнонименПрегледай се ти или почети малко книжки ,метафора ,сравнения не бъди изкуствен интелект -бот.