31

Анонимен

преди 7 месеца

До Анонимен 30 - Защото тоя, с голямата пенсия си я е заработил. Увеличенията ги дава държавата. ти, като си с малка пенсия, с какво си по-заслужил да ползваш държавни пари, а другият човек - не? Щом ги раздава държавата, всеки трябва да получи. Най-малкото, защото тия с големите пенсии са внасяли повече в държавния бюджет от тези с малките.

30

Анонимен

преди 7 месеца

Доста се вдигнаха пенсиите, след като Бойко Борисов падна от власт. Лошото е, че ГЕРБ се върна на власт и заплатите и пенсиите спират да се повишават.

29

Анонимен

преди 7 месеца

До Анонимен 30, а ако вдигнат на всички, а на теб не я вдигнат... честно ли ще е? Нали на всички ни удържат според дохода. Какво да е основанието да не ти индексират пенсията справедливо както и на останалите? Ако е така, значи и на тези над МОД трябва да не им удържат колкото на останалите, а по-малко. нали искате социална държава. Ей това е социално. на всички според дохода и внесените осигуровки. Твоето е дискриминативно!

28

Анонимен

преди 7 месеца

Да попитам защо е необходимо пенсиите от 2-3000 лв. да се вдигат, то като заплатите един получава 7000, а друг 1000 и водят средна 4000 лв.

27

Анонимен

преди 7 месеца

До Анонимен 28, детайли. Пенсията се определя според приноса. Има формула и стратегия. Дали ще го наречеш определяне на размер или принос е едно и също. Ако методологията се промени, ще се промени и приноса. С други думи, скатаваш се == на ниска пенсия и никой не ти е крив. Плащаш си на МОД и получаваш нормална пенсия. Пак казвам: никой никога не ни е обещавал, че пенсията ще ни стига за "нормален живот". Всеки един от нас е отговорен сам за приходите си и разходите си. Не чакайте някой друг!

26

Анонимен

преди 7 месеца

До Анонимен 24. Така са го оценили НАП и НОЙ а не че приноса му е малък. Прави разлика.

25

Анонимен

преди 7 месеца

До задача - А защо реши, че офицерите лежат? Точно по соца офицерите военни летци летяха на три смени - първа, втора и нощни полети. Това се редуваше. А знаеш ли колко от тях си отидоха, не дочакали да получат поне една истински заработена пенсия заради разните му тавани? Ако е имало някой лежал, 99 около него са работили. И не става въпрос единствено за летците. Най-лесно е да се хвърлят обвинениа на аЛангро, както казва нашият учен харвардец на правилен български.

24

Анонимен

преди 7 месеца

До задача, тази задача я постави на НАП и НОЙ! Ако не ти харесва стани и ти офицер. Кой те спира? Ако искаш таван на пенсия, ами осигурявай се на МОД. Кой те спира? Все някой друг ви е виновен, нали? За това сте бедни и неграмотни!

23

задача

преди 7 месеца

Офицер лежал през социализма и станал комунистически главатар получава пенсия 3 000 лв. Колка му е приноса ?

22

Анонимен

преди 7 месеца

До Анонимен 28, приносът го оценява НАП и НОИ, не аз. Щом пенсията е малка на някого => и приносът е бил малък. Ей толкова е лесно :)

21

Анонимен

преди 7 месеца

До БЪЛГАРИН. Що пискаш като женичка бе ?

20

Анонимен

преди 7 месеца

Всеки пенционер го интересува само и единствено конкретно личната пенсия. Средната си я разправяте там на вас си щом толкова ви интересува.

19

Анонимен

преди 7 месеца

До БЪЛГАРИН - Къде ги видя тия безскрупулни пенсионери? Всички, дето съм срещал и познавам са в пъти по-възпитани и културни от днешното ни общество. Какво толкова ти правят хората?

18

Анонимен

преди 7 месеца

До Anonim, на всеки според приноса. така е честно! Не считам, че е редно да се вземе от едни и да се даде на други. Ако си допринасял малко, то е редно и да получаваш малко. И пак казвам, никой не е обещал, че тези пари ще стигат. Както на тях, така и на мен не ми е обещано! Не, не се срамувам да мисля критично и да защитавам всеки, който е внасял и сега получава. Ако си се правил на тарикат и си скатавал .. си заслужаваш да си на опашката. Нека всички на минималка да се замислят сега!

17

БЪЛГАРИН

преди 7 месеца

ДА И АЗ СЪМ БЪДЕЩ ПЕНСИОНЕР, НО НА ДА ЛИ ЩЕ СЪМ НАГЪЛ, ГРУБ И БЕЗСКРУПОЛЕН СПРЯМО МЛАДИТЕ ХОРА

16

Анонимен

преди 7 месеца

Утре всички пищящи срещу пенсионерите, ще са пенсионери, да мислят какво правят и говорят.

15

БЪЛГАРИН

преди 7 месеца

До До БЪЛГАРИНИ АЗ ТОВА ИСКАМ ДА ВИ ОБЯСНЯ ЖИВОТА ПРЕДИ И ЖИВОТА СЕГА ЗНАМ ЧЕ ЗА ВСИЧКИ Е ТРУДНО МОИТЕ ПОЗДРАВи !!!!!!!!

14

До БЪЛГАРИН

преди 7 месеца

Факт, така беше. Живетот беше някак подреден и спокоен. Заплати около 90-100 и нещо си лева масово, но стигаха. Почивка на море лятото, не по 3-4 или 5 дена, а най-малкото две седмици, после и на планина. Всякакви лагери за почивка на децата, истинска храна. Е, банани ядяхме по нова година, ама не сме преритвали за тях. И бяха къде по-истински банани от днешните безвкусни, дето целогодишно ги предлагат. същото и с портокалите. За рафтовете, пълни с шарени ***, няма да пиша и за храната днес.

13

пенсионер

преди 7 месеца

а цените с колко скочиха ???

12

БЪЛГАРИН

преди 7 месеца

До AnonimМОЖЕ ДА СТЕ ПОСТРОИЛИ ВСИЧКО ТОВА ,НО ИМАХТЕ ВСИЧКИ ПРАВА В ДЪРЖАВАТА , АНИЕ САГА ЕДВА ИЗКАРВАМЕ МЕСЕЦА С 800ЛВ ЗАПЛАТА ДА НЕ ГОВОРИМ ,ЧЕ НЯМАМЕ ОТПУСК ИЛИ БОЛНИЧЕН АКО СИ ГИ ПОИСКАШ ВЕДНАГА ТЕ ИЗХВЪРЛЯТ ОТ РАБОТА , А ВИЕ СИ ЗНАЕХЕ ОТПУСК КОМАНДИРОВКИ ПРАЗНИЦИ