73

ниско прелитащ

преди 7 месеца

Поредната партенка за разлайване на кучетата и отвличане на внимание ...

72

Анонимен

преди 7 месеца

А политика , който друг синоним е лъжец и крадец има други планове.Щото някой в България да е чул минералната вода , дето се излива в тонове , да е безплатна?....А?

71

Анонимен

преди 7 месеца

До 62....А не се ли сещаш , че процесът на производство може да се обърне .Що да не се произвежда ток на дъното.А не на кораб....сещай се.Ролята на песимиста е е винаги да казва ,,не".

70

Анонимен

преди 7 месеца

До 67...А ти ,,грамотния" виждал ли си как гори сероводород.

69

Анонимен

преди 7 месеца

Да, но Ел Борисоф и Дьон Путин не мислят така.Построихме им Руски поток и това им е достатъчно

68

Никой

преди 7 месеца

Не е по изобретателен от политиците ,които ни къпят с лъжи и ни вдигат цените!!!

67

Може, ама...

преди 7 месеца

Може и да не ги намали. Познавах добре покойния "проф." Найденов, който запали водата, за да я използва за гориво. Самият той караше "Волво" на бензин. При неграмотен народ - мошеници бол!

66

Анонимен

преди 7 месеца

Браво , преди 5 години същия човек , моли за спонсорство 7 000лв и да покаже на света как с морска вода, и батерия може да произвежда ток !! 9 години , чак сега се сетиха, браво за откритието !!

65

Анонимен

преди 7 месеца

Бог е Българин!

64

Анонимен

преди 7 месеца

Българско откритие може да направи отоплението през зимата и колата ви да върви почти безплатно. Специалната диета трябва да бъде спазвана, яжте боб с броколи и зеле и си сложете единия край на маркуча в ***, а другия в газовата бутилка и така ще си произвеждате газта сами. Тотална независимост от руския газ.

63

Анонимен

преди 7 месеца

Нагледен пример колко вреден може да бъде интернет!

62

Анонимен

преди 7 месеца

Потенциалната енергия, която трябва да се преодолее е m*g*h т.е. 1000kg*10m/s*1000м = 10 000 000 J. Това са 10 мегаджаула (MJ) за да се помпят/транспортират тези 1000 литра или кубик метер. За да може да се има енергия за ползване трябва да се генерират повече от 10MJ защото всеки процес има к.п.д (COP) което увеличава разходите за прособиване на енергията! Иначе статията е неграмотно написана като понятия мощност и енергия се бъркат и е трудно да да си направи човек изводи! Патентна справка е

61

ПорЦелан

преди 7 месеца

"субсидираната цена на електроенергията, произведена от атомната ни централа ..." - Моля??? Реално цената на тока от АЕЦ държи всички "ЕКО" източници на изкуствено дишане. Проблема е че мощността не може да се регулира и за тази цел се използват "бързи" източници като ВЕЦ и ТЕЦ за да се върже честотата.

60

@Този който

преди 7 месеца

Примерите със сламката и скачените съдове е невалиден по много причини. Ако претендираш че разбираш от наука, сериозно си надценил възможностите си.

59

Коментар

преди 7 месеца

Управляващия Франкенщайн пак ни е замислил някой гаден номер щом ни баламосва с небивалици!Едно време в зората на "демокрацията" докато избраните грабеха държавата по телевизора всекидневно ни баламосваха с полтергайсти,НЛО и разни новоизлюпени бизнесмени които пълнеха резервоара на колата с вода и караха...важното беше да вярваме в чудеса докато крадат заводи,фабрики и комбинати!

58

Анонимен

преди 7 месеца

Тази тръба от над 1,000 м ,дето виси във водата,просто не я виждам!А тоя серен оксид,дето ще се разнася наоколо пък хич!За помпите и тока за тях просто не ми се говори!Интересно ми е,кой ахмак ще се върже на това откровено мошеничество!?

57

мошенници

преди 7 месеца

Поредната кражба на пари и инвестиции. Защо лъжете хората. Изкарахте енергийната плътност на морската вода съизмерима с тази на въглищата. Я се осъзнайте малко. Невъзможно е от 1 кубик вода да се изкарат 1.8 мегаджаула енергия. Еквивалентно 1 кубик морска вода = 60 литра бензин. Кого заблуждавате?

56

Анонимен

преди 7 месеца

т.е. тука се изолзва налягането на водата .. било то морска или езерна ..

55

Анонимен

преди 7 месеца

Категорията хора на принципа "кажи как става, да ти кажа как да го направиш" не са ми приятни за общуване. Правя по неволя заради човек, който ми е близък!

54

Христо Христов

преди 7 месеца

"... се очаква това да доведе до значително понижение на цената на тока." - като стигнах до това и разбрах, че е нещо свързано с ЕС, ПП, ала-бала и шарлатани.