24

Анонимен

преди 7 месеца

Спомням си по времето на социализма, тъкмо станах на 20 годинки, понеже нямах никакви пари, си отворих акаунд в банка, като взех заем за 1 стотика. И понеже съм забравил, че имам такъв акаунд, вчера ми дойде един пощаджия и ми връчи лично писмо от банката. Отворих го и зачетох: Ако не си платиш дълга от 100 хиляди лева, ще те арестуваме!

23

и в америка

преди 7 месеца

живеят на кредит . роб до гроб и кредитовземане е нормално нещо . банките като вдигат лихвите и правят инструменти за клиентите - перат като по филмите .

22

кредит

преди 7 месеца

Взел съм кредит и имам 5 апартамента в София, давам ги по 1200 лева, мисля да ги вдигам, хора чакат на опашка, без наематели няма да остана. Освен че сами се изплащат тия апартаменти ми остават и за мен да си харча.

21

селянин

преди 7 месеца

ако преди да теглиш кредит не можеш да събереш 20 000 примерно как след като изтеглиш кредита ще върнеш 25 000

20

Анонимен

преди 7 месеца

Кредити тегля, когато има смисъл. Например- караме САМО нови автомобили. Сменяме на 4 години със следващ модел. Пускаме с 45% ОС. Нека си се обезценява автомобилът, но не за моя сметка. Който разбрал, разбрал. Второ- при тия лихви на ипотеките за хора с частно банкиране как да не взема 10 жилища и да дам под наем?! Фиксирана лихва за 15 години 1.9%. Разбира се си трябва и солиден доход, за да вземеш 1-2м.

19

100% Бай Ганьо

преди 7 месеца

Теглих кредит да си купя Джордан 1

18

до 19

преди 7 месеца

Това, че твоята заплата е ниска, означава, че не умееш НИЩО смислено. PLI със СРЗ в София е отличен (малко под средноевропейския). А както знаем, СРЗ в София е уж 3100лв., а за 3100 работи само склададжия. Реалните цифри са много по-високи, защото уж бачкерът е на минимална, ама под масата взима в пъти. Та, проблемът си е в твоя телевизор, ако взимаш малко.

17

Анонимен

преди 7 месеца

Българският бизнес е проблема. Печалби има, за заплати няма. Заплатите са най-ниски в Европа, храните, най-скъпи. Грижата за трудещите се, условията на труд, здравето и всичко се свежда до профилактични прегледи и по левче на час за нощния труд. Който е гласувал това левче нека изкара 12 часа дежурен прав цяла нощ-и така години.

16

Анонимен

преди 7 месеца

За плажче в Гърция.

15

Анонимен

преди 7 месеца

Панелистанеца, обичайно тегли кредити за да си купува яки неща, които по принцип не може да си позволи и не му се полагат, но с това иска да впечатли себеподобните си, да не вземат да помислят, че няма пари. По-този начин постига ефекта на разпростирането извън чергата си, и живот на кредит

14

Анонимен

преди 7 месеца

Кредитите не да лошо нещо, ако знаеш как да ги ползваш. Богат само със заплатки не се става. При 2.4% лихва и ако имаш сериозен доход един имот под наем носи повече печалба от никаква лихва по депозит. Е, ако теглиш от кредисимо и кварталния лихвар да ходиш на Приморско, няма как да останеш доволен от кредита.

13

До ИТ-та

преди 7 месеца

Ей ***, 20 години ви наливам максимални осигуровки, кой то е виновен, че не можеш да си сметнеш, че лихвата ти е 30% за 6 месеца?

12

ИТтата обраха народа

преди 7 месеца

Програмист взема средно 7хил лева.Фирмите за бързи кредити са движени главно от програмисти - имат сайтове , изчисляват рискове с програми, държат бази данни и т.н. Основният им персонал са програмисти. Т.е. парите на обикновеният трудов човек отиват в джеба на програмиста.

11

Анонимен

преди 7 месеца

Ако говорим за лични финанси, аз поддържам немският подход към кредитите , единствено бих теглил за покупка на жилище или за образование. От там на сетне разпростирайте се спрямо възможностите си.

10

в царево като бедств

преди 7 месеца

стват теглят кредит и немогат да го върнат .

9

Анонимен

преди 7 месеца

Защо да спестяваш като има кредит карти? Пък и като си цъървул няма какво да ти вземат. Губя мотивация да бачкам и да дойде съдия изпълнителя и да ми вземе всичко. Ей там ще си карам на помощи и на кредит. Така е в Германистан и в щастливия запад.

8

Анонимен

преди 7 месеца

Къде е държавата? кокорчо???

7

Анонимен

преди 7 месеца

е като няма държава, коятод а контролира, ние ще внимаваме за кредитите, ще внимаваме в магазина... абе защо ни е тая държава тогава? Да я хрантутим само...

6

Анонимен

преди 7 месеца

Гоним американските стандарти. 53% oт американците НЯМАТ спестени $1000.

5

Бай Дрън

преди 7 месеца

Ами проблемът си е на хората. Още в началното обучение по Обща икономическа теория се учи, че 10% от доходите винаги се заделят за черни дни. Тоест, ако си със заплата 1000 лева, винаги заделяш 100 лева. И ако случайнонти се счупи печката, както казваш, ще имаш няколко хилядарки за няколко печки ;)