33

вдигнете рязко

преди 8 месеца

максималния осигурителен доход! Ще мрънкат, ще заплашват, но няма къде да избягат на по-добри условия от тук. В другите развити европейски държави ще ги скъсат от данъци...Минималната заплата не трябва да се вдига, а да се замрази поне за година още, защото нейното вдигане наистина прави инфлация.

32

Анонимен

преди 8 месеца

Това предложение за миналата заплата е недостатъчно имайки предвид удръжките накрая чисто направо смешно

31

Този Който

преди 8 месеца

България е с най-оскъдното разпределение на добавената стойност между труда и капитала. В западните държави средно 30% от добавената стойност се отделят за работника. У нас никога не са били над 10%. Когато ви казват, че бизнеса не може да си го позволи, те ви ЛЪЖАТ!!! Почти всеки бизнес, особено едрия може от днес за утре са вдигне заплатите два пъти без сътресения. Но не искат! Искат всяка година нови лимузини, любовници, гуляи, екскурзии, и пр. И вие да им ги изработите.

30

Qwerty

преди 8 месеца

Който не може да плаща адекватни заплати, ще ходи да работи за този дето може... Аман от алчни пишман бизнесмени.

29

Анонимен

преди 8 месеца

Много вой, много плач и накрая т.н. правителство и парламент ще отсекат - няма пари за вас, но за нас, помощи и благинки за добрия бизнес има. Не Ви е срам!

28

Анонимен

преди 8 месеца

Повече данъци и осигуровки да си вдигат заплатите бюджетните а работещия вече се чуди от къде да отдели за да си плати и дано не се разболее защото всичко се плаща

27

Те последствия

преди 8 месеца

Винаги ще има с това малоу...но правителство!

26

Анонимен

преди 8 месеца

Феодалният червен български"бизнес"отново реве!

25

Анонимен

преди 8 месеца

И какви последствие ще има,най бедната страна в ЕС има най големият дисбаланс в доходите!Това вдигане не само е нужно но е и адски закъсняло,България изчезва и трябва да сме kьорави за да не го виждаме,основната причина за това са именно ниските доходи!

24

леля чичо

преди 8 месеца

фирмаджиите узурпирали някакви ниши през 90те сега са на по 60+ години , още 10 години и ще д..р...и..с.ка..т в памперси и няма да знаят на коя планета са хаххаха , НАААЙ -ГОЛЕМИЯ КЕФ е че не може да си купиш здраве с пари , стискайте ги СТИИССКАААЙЙЙТЕЕЕЕ ГИИИИИИИ хХАХАХХАХАХАХ

23

Анонимен

преди 8 месеца

Това е единственият начин работодателят да осигурява работника на повече пари, защото всички знаем, че дори и с висока заплата, ако осигуровката е малка, всички социални плащания - безработица, майчинство, болнични, пенсии, също са ниски. Така че вдигането на МРЗ е добро за работещите, особено тези в сивия сектор.

22

Въ Прос Че

преди 8 месеца

- И защо винаги в тази държава негативните последствия са за сметка на най- бедните работещи? Не може ли най- богатите да поемат негативните последици от вдиганета на МРЗ?

21

Анонимен

преди 8 месеца

Тоя пробизнесменски пропаганден образ съвсем е изпаднал в квантова обърканост и клепа с уши и слага минусчета.

20

Анонимен

преди 8 месеца

До Анонимен 19. А защо не работи икономиката ? Нали постоянно се хвалят образите, че сме по-добре от много други държави да не споменавам и че имаме най-голям ръст в Европа и че никога през историята ни не сме били по-добре ?

19

Анонимен

преди 8 месеца

ще има последствие за най бедните които ще живеят малко по добре и за алчните 'работодатели' а това са някакви си 470 евро тройно по малко от минималната в ЕС

18

Анонимен

преди 8 месеца

Без работеща икономика няма и високи заплати. Откъде да дойдат средства?

17

Анонимен

преди 8 месеца

Това е положението. Ако ГЕРБ не бяха завзели властта през 2009 година, минималната заплата щеше да е 1300 лева още през 2018 година.

16

Анонимен

преди 8 месеца

Въпросът е ще има ли кой да получава тази минимална заплата. Доста ниско ниво на минималната заплата, което ще изгони още хора от България. ДРугият ефект от ниското ниво на минималната заплата е нямаляване на потреблението и ново повишаване на цените от търговците, за да си запазят печалбата.

15

Анонимен

преди 8 месеца

До Анонимен 13. Нещо ви се получава шизоидносъстояние в пропагандата а тролингенчета ?

14

Анонимен

преди 8 месеца

До Анонимен 13. Защо няма да могат да плащат ? Нали произвеждаме продукация на "западно ниво" и я изнасяме ? Нали имаме автомобилен клъстер и произвеждаме авиационна техника и имаме най-способните айти-та ? Защо не може да се плаща ?