338

Анонимен

преди 1 година

До Никола Стефанов..ИСКАШ ДА КАЖЕШ ВАЛУТНИЯТ БОРД ДА ЗАВЪРЖЕ ЛЕВА ЗА РУБЛАТА И ТАКА ВАЛУТАТА НИ ЩЕ БЪДЕ СТАБИЛНА...?

337

Никола Стефанов

преди 1 година

Авторката пропусна един много важен момент: за ВРЕДИТЕ от еврото. А те не са никак малко. Описани са подробно в книгата "Еврото" на Джоузеф Стиглиц, а той не е кой да е - спечелил е Нобелова награда за икономика и е бивш главен икономист на Международния валутен фонд.

336

Анонимен

преди 1 година

БНБ 2022Г БЪЛГАРИТЕ РАБОТЕЩИ В ЧУЖБИНА СА ИЗПРАТИЛИ В БГ НАД 2.4 МИЛИАРДА ЛЕВА, ДО КРАЯ НА 2023Г СЕ ОЧАКВА В БГ ДА СЕ ПОЛУЧАТ НАД 3 МИЛИАРДА ЛЕВА И СЕГА ДА УТОЧНЯ БЪЛГАРИТЕ КОИТО НЕ РАБОТЯТ В КОМИ А ТИЯ В ГЕРМАНИЯ- ТЕ СА ИЗПРАТИЛИ НАЙ МНОГО- 246 МИЛИОНА ЕВРО, САЩ 225 МИЛИОНА ЕВРО, ГОЛЕМИ ПРЕВОДИ СА НАПРАВЕНИ ОТ АНГЛИЯ, ИСПАНИЯ, ГЪРЦИЯ- ОТ РУСИЯ НИКОЙ- ЩО, НАЛИ ДРАПАТЕ ДА НИ ОТКАРАТЕ- А ТАМ Е МИЗЕРИЯ- МИН ЗАПЛАТА 300 ЛВ СРЕДНА 1300 ЛВ...

335

Анонимен

преди 1 година

Това което ни спасява вмомента от глупостта на политиците ни е, че сме вързани за еврото. А като сме вързани към него е по-добре чисто и просто да сме с евро. Защото ЕВРО означава Европа и тъй като сме в периферията на континента е по-добре да сме част от глобалното, а не периферна полуевропейска държава. Ако бяхме като Чехия да граничим с Австрия и Германия е едно, а ние граничим с "развити" икономики Като Гърция, Турция, С. Македония и Сърбия. Румъния е на нашия хал, просто са по-големи.

334

Анонимен

преди 1 година

До гост МОЛЯ ТЕ ДАЙ ДА ВИДИМ КОЯ ДЪРЖАВА Е ФАЛИРА СЛЕД КАТО Е ПРИЕЛА ЕВРОТО- СПРЕТЕ С КРЕМЪЛСКИТЕ НАРАТИВИ- ГОЛЕМИ ПУНТИКИ И ПЛАСТИКИ ЗАБАВИХА ДЪРЖАВАТА ОТ ТОВА АМА КРЕМЪЛ ВИ ПЛАЩА В ЕВРО ЗА ДА АГИТИРАТЕ СРЕЩУ ЕВРОТО- Е НЯМА ДА СТАНЕ-Я ПИТАЙТЕ ЗАЩО ЖЕНАТА НА КОПЕЙКИН ПРОДАВА ИМОТИ НЕ В ЛЕВА ИЛИ РУБЛИ А В ЕВРО...ХРАЧИТЕ ЕВРОПА И ЕВРОТО А ДЕЦАТА ВИ ОТИВАТ ТАМ ДА РАБОТЯТ И УЧАТ- ЗАЩО, АМИ ЕТО ЗАЩО- ГЕРМАНИЯ- МИН ЗАПЛАТА 4000ЛВ- В РУСИЯ- 300ЛВ- В КОМИ ПАК Е ТОЛКОВА СРЕДНА- 1300ЛВ

333

Анонимен

преди 1 година

Името на Европа идва от Обратното четене на Орфей Родопееца Канос . ОРФЕЙ - ЙЕФРО, ЕВРО, ЕВРОПА. Първата територия която се е наричала ЕВРОПА се е намирала между Родопа Планина и село Византия....и понеже ние Българите произхождаме от Легионите на Бог Зевс - (Ziezi Ex Quo Vulgares) и понеже първата Златна монета използвана за търговия е от древната държава Лидия на територията на днешна Турция, предлагам на Всички отцепили се от Българското Име Белазки - Бели Хора да си спомнят за Нас!

332

До 97654

преди 1 година

И бъди така добър да обясниш на социално слабите, безработните, инвалидите, малцинствата и имигрантите как точно въвеждането на еврото ще ги направи по-богати. Сития на гладния не вярва и тея филми сме ги гледали с десетилетия драги ми смехурко.

331

проф. Стив Ханке

преди 1 година

"Ще има хаос, не ползи. Целият процес по влизането в еврозоната ми мирише на измама. Три са елементите, които най-силно ми намирисват - некомпетентност, нелегитимност и корупция", настоя той.. https://***/finance/bashtata-na-valutniya-bord-vlizaneto-v-evrozonata-mi-mirishe-na-izmama-shte-ima-haos-a-ne-polzi.html

330

За Хърватия

преди 1 година

https://glasove/***/skok-na-tsenite-v-harvatiya-sled-vavezhdaneto-na-evroto

329

За Италия

преди 1 година

https://duma.bg/?go=news&p=detail&nodeId=130031"Нобеловите лауреати за икономика казаха НЕ на еврото"

328

До 97654

преди 1 година

Ти като си голям мозък и светило на икономиката я кажи как се живее с минимална пенсия, минимална работна заплата, минимално майчинство в най-бедната държава приета заради далавери в ЕС?!? Цените в Гърция са скочили с 240% седем години след въвеждане на еврото. Кажи как еврото е помогнало на Гърция драги. Хайде чети и как еврото удари Италия и Хърватия с крах в икономиката и масово обедняване на хората.

327

Анонимен

преди 1 година

Знаете ли, че ние Българите в началото на XII век създаваме първия Университет в Света? Капелата Санта Мария де Булгари, се намира в палата Аркиджиназио в Болоня - Италия. Той е първият университет в града построен през 1562г. , но като университетски център в Болоня датира от XII век и е първият в света!

326

Анонимен

преди 1 година

Символите останали от нашите деди на България принадлежат на Народа Български. 1) Името България! 2) Българският Герб с трите Лъва! 3) Българското Знаме - Бяло, Зелено, Червено 4) Българската Валута - Българският Лев! и нямаме право да ги унищожаваме. Къде е Българският Бог? Къде е Царство България? Къде е Отечество България? Къде е Разума в Управлението на България? Къде е Вярата Българска? Къде е Надеждата Българска? Къде е Любовта към Народа Български?....

325

Анонимен

преди 1 година

Ей сега тука чета че ЕС трябвало да се разширява. Това ли било? Затова ли сме се разбързали и за това евро? ега ти, само политика никога никаква икономика. Горките ние.

324

просяк

преди 1 година

Яко обедняване ще настане с това евро

323

97654

преди 1 година

До Евро-ВреднотоЕ колко да са се вдигнали тия цени в Гърция?. Половината българи почиваме в Гърция и цените там са съпоставими с тия в България. В България като няма Евро що се вдигат цените? Как точно БНБ пречи на инфлацията, като при борд няма почти никакви лостове? Вредното на новите медии е че , хора които са се учили на икономика от постове във Фейсбук, ръсят мозък из форумите.

322

1236543

преди 1 година

До гост. Моного ми е интересно защо всеки полуграмотен индивид си мисли , че говори от името на народа. Това че, всякакви рублажджии, фенове на *** и хора не прочели един ред финансова информация викат най много - не значи, че сте много, а че крещите най много

321

01-07-2022 борд 25г.

преди 1 година

"25 години не са малък период. Валутният борд е една от най-големите и успешни реформи в България, които позволяват на страната да се измъкне от финансовата бъркотия на 90-те пълен крах на паричната политика, хронично висока инфлация, неконтролируем държавен дълг, фалити на банки и т.н. Най-голямата котва на борда безспорно е фиксираният курс стабилността на парите у нас идва от обоснованото предположение, че курсът 1,95583 лв. за 1 евро е непоклатим." 25 години на просперитет ще са история!

320

Евро-Вредното

преди 1 година

Борда е супер, какъв е смисъла от тези машинации?!? Цените в Гърция са се вдигнали в пъти след еврото, подобно на много други държави. Без национална централна банка, правителството на държавата ни няма контрол върху инфлацията и просперитета на икономиката и гражданите си. На времето не станахме губерния на Русия, но сега ще станем съвсем официално задния двор в частност на Европа и практически поредната американска задокеанска територия. Да си ни честити старите нови наглосаксонски феодали...

319

гост

преди 1 година

НИКАКВО ЕВРО . ИСКАМЕ СИ ЛЕВА . ТОВА Е ИСКАНЕТО НА НАРОДА . ЗАЩО НЕ ИСКАТЕ РЕФЕРЕНДУМ . ФАШИСТКИТЕ МЕТОДИ , ИНФЛАЦИИ НА ВСИЧКИ НИВА ЩЕ ФАЛИРАТ БЪЛГАРИЯ ЗАВИНАГИ . ЕВРОТО ЖЕЛАЯТ САМО БИЗНЕСМЕНИ , БАНКЕРИ , БЛИЗКИ ФИРМИ НА АТЛАНТИЦИТЕ И ЩЕ ЦУЦАТ НА ГЪРБЪ НА НОРМАЛНИТЕ ХОРА .