26

Анонимен

преди 1 година

Револют вече дават по 4-5% лихва в евро и можеш да си ги ползваш по всяко време без никакви банкови такси.

25

Анонимен

преди 1 година

Щатските банки дават вече 6% по депозит, като наще не дават, някъде другаде ще дават. Парите не спят.

24

Икономист

преди 1 година

Банките са пасивни обирджии. Икономическата логика изисква лихвите по депозит обикновена разплащателна сметка да са поне 0,01 % над инфлацията, а съответно по срочните депозити - повече в зависимост от срока във възходящ ред. Лихвите по кредите - съответно 2-3% над тези по депозитите. Банките печелят от разликата, а не от измислени такси. Такса обслужване на сметка - какво обслужват? Компютърът обслужва, нито я хранят, нито я обличат.

23

ВЪПРОС

преди 1 година

В България няма ЗАКОНИ . Ще ви дам пример - Банките отказват да изпълняват ЗАКОН на Правителството на АКАДЕМИК ДЕНКОВ - Не можеш да си откриеш Сметка в Банка за Получаване на Пенсия или Заплата - тя е безплатна , но струва 5 лева месечно .БНБ се тай като пръдня в *** .

22

Анонимен

преди 1 година

Най-висок е риска за спестявания в лева и евро защото инфлацията ги изяжда.

21

ХоХоХо

преди 1 година

Да се благодарят всички с ипотечни кредити, че много българи, най-вече имигранти, имат милиарди спестени пари в банките, и затова лихвите по ипотеките не растат. В Англия депозитите вече стигнаха 5.5%.

20

Анонимен

преди 1 година

Преди няколко години отидох при един такъв кредитен консултант, който да ми разясни нещата по тези кредитни истории и както да ми помогне с избора. Платих му повече от кредита, който исках да изтегля.

19

Хората с парици

преди 1 година

не трябва да се притесняват, най-вероятно в следващите 6 месеца няма да има увеличение.

18

Баланс

преди 1 година

Да проверих в Румъния депозит 3 % , кредит 6-7 % в Евро . Благодаря за съвета . Довиждане български банки .

17

Леле

преди 1 година

Кой плаща на този за съвети? Само като го видя, облечен с покривката на баба си. И коментира банките и парите все едно сме някакъв остров, изолиран от света. На нашите банки не им трябвали нашите пари и затова не давали лихви?! Ами има и други банки по света. Всеки инвеститор и спестител търси най-добрата и сигурна инвестиция за парите си. Като сизтеглят парите оттук хората и нашите ще се сетят, че без да плащат по депозитите няма да има кой да си влага парите. Това ще стане до края на годината.

16

Анонимен

преди 1 година

Не се доверявайте на тия уж кредитни консултанти. Това са хора, които гледат как да ви манипулират психиката и да ви набутат с големи кредити да теглите, за да могат и те да се облажат.

15

хъхъ

преди 1 година

Ще го държат докато искат, идеята е да се набълбукат още хора с ипотечни кредити !След това ще има жътва и яздене на кредитополучатели. Банките ще бъдат щастливи и имотната мафия ще е задоволена че са си продали кутийките ....

14

Анонимен

преди 1 година

Фиделити дава 7% APY за доларов депозит с нисък риск. Като нашите смешници ми предложат по-добри условия, тогава ще си помисля да си върна парите в българската банкова система. Явно си въобразяват, че все още сме в комунизма, и държавните граници ни ограничават.

13

Анонимен

преди 1 година

Измамници ! В целия свят вече има лихви по депозитите .Защо прецаквате бъ;гарите ? БНБ вече ви даде лихва , нали знаете колко е . Какво чакате ?

12

Анонимен

преди 1 година

Това не са спестени пари,а задължението заплати и пенсии да се превеждат по банков път.Нещо,което през 2009 година го нямаше.Хората харчат и по-малко заради страха от инфлацията и несигурното бъдеще.Затова тази статистика е изкривена и нереална.Тези,които спестяват заради свръх доходи са не повече от 20%.

11

Анонимен

преди 1 година

БАКБ до много скоро имаха 2% за 12 месеца за депозит в евро!

10

Никой не коментира

преди 1 година

обаче изречението под заглавието - "Рисково е за българите да спестяват в долари".

9

Баланс

преди 1 година

При по големи суми лихвите по депозитите достигат до 2,5 % , но това е значително по малко от инфлацията . Увеличават се вложенията във фондове . Аз лично бих препоръчал на по големите вложители преобразуване в евро и влог във фонд , ако нямат идея за бизнес . Ипотечните кредити ще минат 4 % до края на годината .

8

do 6

преди 1 година

Съвет- Перспектива+. 4% доходност, ако си с над определен доход и личен банкер. Скоро чакаме и 5%. Относно лихвите по ипотеките- зависи кой какво е теглил. Моите са фиксирани за 15 години. Разбира се, важи за хора с частно банкиране и над 10к доход. Там условията са доста по-добри. Относно инвестиции в Румънски банки- няма лошо, ама първият фонд с нисък риск ми носи 5.5%, а даже имам и доходност 14% от такива с висок риск. Работи отлично.

7

О божкеле

преди 1 година

По ипотечните в Германия лихвата е вече над 4%. И по депозитите расте. Тук с всички такси скоро ще гони тези проценти. Но за депозитите бакб дават 1.45. Сигурно сега ще стане 1.60. И това ако ги внесеш за 2 години. И какъв хедж са тези 1.60 срещу инфлацията? Хаха.