221

Анонимен

преди 9 месеца

По-голяма простотия не бях чел. И каква е тая фиксирана доходност от фондовата борса ??? Тая борса да не ви е борсата за домати и краставици на пазара ?? Макар, че и там цените девалвират. И за какъв х*й ми е тази статия, след като се отнася за САЩ....??? Спестявайте, но не задължително на фондовата борса!

220

Анонимен

преди 9 месеца

и с какво ще се храним? 800 лева са 80% от заплатити на повечето хора

219

Прахосник

преди 9 месеца

Преди 15г имах около 50 хил лв кеш и те представляваха 100% от всичко което имам. Днес имам 0 лв кеш и 100 хил борч но той представлява около 10% от всичко което имам

218

Ангел

преди 9 месеца

Пари НЕ СЕ ПЕСТЯТ. Пари се правят чрез бизнес и инвестиции . Парите не трябва да се стискат под дюшека а да ги накараш да работят за теб. Всичко останало е за глупавите хора !

217

Анонимен

преди 9 месеца

Малчо,а не е ли по добре да купуваме ябълки,да ги излъскваме и да ги препродаваме,току виж се е пръкнал някой нов Рокфелер с български произход?

216

Анонимен

преди 9 месеца

На всеки двайсетина години балъците трябва да бъдат ошушквани,последното оскубване на хаптърниците беше 2006-2008 година по времето на световната финансова криза,явно тия пишлигаари разчитат на късата памет на баламурниците и отново ни подготвят за следващото оскубване!

215

Митю Пищова

преди 9 месеца

Спестявайте ,спестявайте утре бая, като падне по стълбите и като ви пусне на фонта жена ви с 17г Либофник с лигавник ще ви харчи парите да има пари да я пълни.

214

Българин

преди 9 месеца

При цикличност на глобалните финансови кризи от 8-9 години и приспаднем инфлационните процеси, на 65 ще имате едно пръстче, боцнато отзад. А и Б на всички лични финанси са инвестициите в личностно развитие, на някакъв етап и собствен бизнес. Единственото смислено спестяване е за някой неочакван и голям разход - например за здраве или ако останете безработни.

213

Гуньо

преди 9 месеца

Бягайте в Америка изкарвате м/у 7000$ до12000 $ месечно Трак-драйвер или Кънстракшън Уоркър или Компютри и харчите всичко до цент.Няма да спестявате-ще си живеете добре.Като ви омръзне стягате гзо 2г ,живете скромно инвестирате всичко в имоти в бг,давате ги под наем.Още 200 000$ в злато и активи една биоферма у някое село и си живеете старините

212

Анонимен

преди 9 месеца

Така е, но глупците не го правят.

211

Пенсионер с Таван

преди 9 месеца

Добре ,че са младите да взимам 3400лв пенсия или 4 пъти заплатата на една работеща на 900 лв среднистка общообразвана глупачка.

210

НосДобраНадеждА

преди 9 месеца

Фъаксинираните какви 65г каква пенсия сънуват с графеновите бръсначи та те нямат дори и 2г.срок на годност от днес

209

Анонимен

преди 9 месеца

Нещо не сте разбрали.От Ковидд насам света се движи в тежка проинфлационна спирала.При условие,че няма друг Ковид2 за 5г.тя ще ликвидира всички частни бизнеси пазари и ассети е ще гръмнат.Предвестник на това са цени на имоти лихвите на Запад разпадащия се ред и масова спекула.Ассетите ще бъдат сринати като в Депресията,но тоз път и цялата Западна циилизация до основи.Ако имате пари сега купувайте което ви трябва.Евреите казват една трета злато,една трета имоти една трета кеш,но Кеша и имотите вече са токсичен ассет.Харчете ги всичко което получавате не пестете и стотика а харчете в инфлацион

208

Анонимен

преди 9 месеца

В българска банка е несигурно да спестява по 100 $ седмично. Остава да напуска България или да ги бута парите в буркани

207

Анонимен

преди 9 месеца

Най важната мантра за младите е напуснете тази обречена на война джуганизация и тюрцизация к0чиннна моментално и градете семейство финансово бъдеще и живот навън.Без да поглеждате никога повече назад.България е нация от мъртви старчески кадаври в процес на разложение канибализиращи младите хора.Напускайте веднага.Не утре моментално.Имайте вяра в Себе си и Бог, взимайте билета и се махайте от M0рдор.

206

Кронос

преди 9 месеца

Съвет към младите.Ако сте млади имате добър хоризонт и доход и някакви пари спестни веднаа ги инвестирайте в високо рискова стратегия.В Биткоини или чужди акции при съществен спад в пазара от моментната цена, бизнеси с оборотни стоки,.Имоти -добра локация, Трайни материали активи. Стойте далечот ла-нарите наричани бг банки или бг финансови институции ,Изипейчета и прочие измамници.

205

Наблюдател

преди 9 месеца

1 млн долара след 45 години в банка ще са много по-малко отколкото ако с тях се купува да речем злато, петрол, монети, картини, земеделска земя, ретро автомобил, жилище, облигации.

204

Предприемач

преди 9 месеца

'Да разполагате с поне 1 млн. долара 'в Хасан ФЪсилевата инфлационна икономика ,ще е цяло чудо:1- Ако доживеете 65 г 2-Ако имате пари за половин софийски гараж /за наем/ и кашони в него за да спите топло3-Ако и ви останат пари на 100 000 лв за 1 брой хляб и ще ядете само от понамалените/разбирай развлените изхвърлените и бракувани храни от Женският пазар.Акотата много станаа...аз контрагент койо почне с ако го пращам при майка му.

203

Анонимен

преди 9 месеца

Този от къде знае, че след 40 години ще има долари. Може вече да няма долари, както вече няма СССР, а до края на 1991 г го имаше. Може БРИКС да създадат своя валута и тя да е водеща, а долара да е глътнал водица и вече да няма хартиени, а всички пари да са електронни. Може да има и безусловен базов доход след години и хората да им се дават пари с които да си покриват нуждите, а тия които искат да живеят по-богато ще се напъват да печелят повече.

202

Моше

преди 9 месеца

Пари се спестяват когато експлоатираш труда на другите и им плащаш жълти стотинки,когато "переш" парите на големите измамници в бизнеса... когато успееш да намериш десетки, стотици бааалъци дето да ти дават парите си с надежда че ще им ги удвоиш и утроиш... когато ДРУГИТЕ работят почти като роби за теб... когато имаш протекцията на политици и банкери ... а не със гладуване и лишения за да спестиш някакви си мизззерни 100 долара/лева от заплатката си с надежди да си ги харчиш на старини . ФАКТ.