118

Целта на диктовките

преди 9 месеца

е децата да се научат слушат и да пишат, пък и да мислят върху написаното!

117

ЛЕЛЕ

преди 9 месеца

Още една пишман професорка.Тези титли след 2009 започнахте да ги раздавате като лукчетата на пазара.Всеки тети професор,всеки втори доцент.

116

Аз

преди 9 месеца

Нямах нерви да дочета ,,мъдростите" на професорката. Особено когато споменава Г.Г редом с името на Вазов и другите . Нека не си играят на хитри лисунгери, за да изпълняват поръчките на разни посолства. Опипват почвата да го натикат в учебниците на децата ни и да ги манипулират. Ще си получат хонорарите доволно. И нека не отблъскват желащиещите млади хора, колкото и малко да са , които с разум и интелект попиват литературната критика на достойни изследователи. Това не е зубрене , а учене!

115

Анонимен

преди 9 месеца

Българският народ е бил 97% селски до преди 70г.! Селото е силата на тоз народ и всички наши писатели от преди век са певци на селото! Там е народа и ценностите му! Там на нивата и при воловете! Таз жена се опитва сега да сложи акцента на градските автори и теми, а те са маргинални, макар и в унисон с Европа! Нека се учат и градските и модерни автори, но основата е Вазов, Елин Пелин, Йовков, Михалаки Георгиев, Т. Влайков и др.

114

Анонимен

преди 9 месеца

Помня че Павел Вежинов го учихме в малките класове с "Един есенен ден по шосето", години по късно продължавах да съм убеден че нещо му хлопа на автора. На скоро се захванах със събраните му съчинения и видях че нищо му няма, просто мястото му не е било в 6-ти клас с точно този разказ

113

Анонимен

преди 9 месеца

Вижда се, че ще се борят с дядо Иван в литературата и ще махат Вазов и Ботев! Тази е соросоиид- с една дума!

112

Става

преди 9 месеца

Става

111

Анонимен

преди 9 месеца

Някога,никой не ме е питал,искам,или не искам да ходя на училище!Ако това беше така,сега от целият "народ",щеше да има една шепа грамотни,а останалите нямаше да са искали да ходят на училище!Някога "неграмотните" родители боготворяха училището и учителя!Сега те са се превърнали в някакъв *** в "ръцете" на чиновници и "родители"!Някога плющяха шамари по бузуте и пръчки по ръцете,ама "чедото" не смееше да каже за това в къщи,защото истинският пердах беше там.Така се роди грамотно поколение!!!

110

Анонимен

преди 9 месеца

Някой да попита тая паткаШляпава,тя,която се титулова като някаква проВезорка,по кое време и по коя система е учила,щом отрича всичко прилагано досега,като "материяал" за обучение?И като методология?!Защото,щом отрича всичко досега,като нещо непродуктивно и "мразено" от учащите се,тя самата не попада ли в този кюп на неграмотници?!Значи тя самата трябва да отрече и премахне всички свои дипломи!Аман от нагаждачески напъни,в угода на рушителите на българското познание и духовност!Позор евроБоклук!

109

Щирлиц

преди 9 месеца

Антибългарска пропаганда,подкрепяна от антибългарските ...журналисти и средства за осведомяване,край нямате,ей....

108

тя

преди 9 месеца

Тая съди по себе си !

107

gg

преди 9 месеца

Не само. Всички останали предмети в училище и начина на преподаване предполагат запаметяване и възпроизвеждане на информация, нищо повече. Няма как по 10 предмета да те учат как да зубриш и да възпроизвеждаш като робот, а само по литература да се очаква от теб да разсъждаваш и анализираш.

106

маша

преди 9 месеца

До Сата НАТО::На времето,ехе,чак на края в трети клас,ако пишеш красиво ти разрешаваха да започнеш писане с перодръжка.Да,всеки си имаше перодръжка и мастилница.Чак после навлязоха химикалките.Та,имаше час по краснопис.

105

бай брадър

преди 9 месеца

Какво лошо казва жената. Няма по-скучно четиво от Под Игото. Не бих седнал да го чета ако не беше задължително в училище навремето. Въобще целия Вазов, с цялото ми уважение към него, е доста сух и трудно смилаем. И не е за всеки. Да му окажем уважение, да, ама да пълним програмата само с него - хайде няма нужда.

104

някой

преди 9 месеца

В образованието няма учители и преподаватели - има "кадри". Като ей тая куха лейка, която от чудене чии *** да целува е забравила как се работи с хора. Навсякъде чиновници, програми и прочие простотия. как едно време учителят е бил важта фигура? сега е нищо. сега важният е чиновникът. Ей затова дебилизмът и олигофренията е нормалното състояние на "учениците".

103

Анонимен

преди 9 месеца

Не повече от 2% от децата четат. И това е не заради диктовката, а заради упадъка в българското образование. С такива академици и професори не се очаква друго.

102

Нора

преди 9 месеца

Тази женица е толкова ниска топка, че не е за вярване, че преподава в СУ. Лично съм се срещала с нея. Страховито проста, постмодерна, либерална персона. Съчинени постижения, лакейско отношение към силните на деня и потресаващо некомпетентна. От кликата на Бойко Пенчев и Георги Господинов- няма какво повече да се добави.

101

Анонимен

преди 9 месеца

Откога, Проф. Лечева, започна да разбираш от тези неща? От 30 г. съм учител и по-ненадежно, безпросветно, функционално неграмотно, неуко поколение, България не е имала! Спрете да захлебвате с неработещи и *** формули, които са велики само във вашите глави, защото съсипахте българското образование!

100

Анонимен

преди 9 месеца

Днешните деца са изключително привилегировани - всичките им домашни ги пише ИИ и все пак мрънкат че са претоварени. По мое време нямаше ИИ но аз успявах да си напиша домашното в междучасията а по някога докато учителката го диктуваше успявах да си реша задачите по математика физика или химия. Сега всичко им е наготово. Но да посолството има нужда от роби в тази територия

99

Анонимен

преди 9 месеца

Няма шанс за България. Каквото е нивото в училище такова е и в медиите.