15

Българин

преди 9 месеца

Това няма значение... Важното е "Под Игото" да се учи по възможност не по три пъти както (5, 7 и 11 клас), а ако може в първи клас и в детската градина... "Напред науката е слънце, което във душите грей!"

14

?????????????????

преди 9 месеца

..."по-продължителни изследователски задачи", интересно как, при положение, че по химия имат само един учебен час в седмицата....

13

Анонимен

преди 9 месеца

незнам за какво са се размрънкали, на времето си пишех домашните в междучасията, дори някои от тях например математика и физика ги решавах още докато учителката ги диктуваше... въпрос на мислене и приоритети... и после цял ден си играех навън

12

тя

преди 9 месеца

Няма да има образование щом ученици и родители казват какво да е !

11

4

преди 9 месеца

Откога дейностите по литература и математика в училище създават "продукти"?Стават ли за ядене?Изпитите след 7-ми клас се изнасят в най-големите горещини, а тези след 10-ти са си направо излишни!Велики промени!Цока,цокни му още една водка и си лягай!

10

Анонимен

преди 9 месеца

До една жена - Дисцпилината е НАЙ-ХУБАВОТО НЕЩО, ама вече се счита за "насилие над детето".

9

една жена

преди 9 месеца

Домашните са хубаво нещо, но не в огромно количество и еднотипни.

8

Анонимен

преди 9 месеца

Стана така, че неграмотници учат по-неграмотници.

7

Анонимен

преди 9 месеца

С домашни няма да се компенсира липсата на качествен и добре преподаден материал. Другаде трябва да пипнат, за да се оправят нещата. Ама няма да го направят, защото там има интереси и кинти, които не искат да провалят. Затова който иска да се образова наистина, отдавна се е насочил към частни училища и курсове. Училището в сегашния му вид е просто една добра, но провалена идея.

6

анонимен

преди 9 месеца

Въпреки всичките залитания и нерешителността, това е едно логично и умно решение. Няма как министерството да се води по акъла на родителите и учениците. Ако беше прието да се махнат домашните, то резултатите от следващите матури щяха да са още по-плачевни.

5

Анонимен

преди 9 месеца

А нещо за некадърно написаните учебници? Или ще си траем по тоя въпрос и ще компенсираме с домашни?

4

Анонимен

преди 9 месеца

Едно свястно нещо щяха да направят и се отказаха... Толкова си могат.

3

До 3

преди 9 месеца

Какви състезания за дечица, бре смахнат свръх амбициозен мозък... Толкова съм мразел свръх амбиции... Насила ме караха по разни Олимпиади, все минавах 1ви кръг и ме мъчеха разни болни даскали, та започнах да не ходя след 8ми клас, че ми писна. Децата сами решават. А има ли състезание и искаш ли да участваш, не те спира никой. Ще те освободят и от матура.

2

Анонимен

преди 9 месеца

И какво? Цяло лято значи нищо не правихте. Поне да се бяхте съобразили с датите на състезанията! Отново , за поредна година, има недомислици и съвпадащи олимпиади и състезания. Толкова ли не можете да разберете, че шепата ученици, които ходят на тях, не се изявяват само в една сфера. И махнете проектите, особено груповите такива, защото по този начин единственото, което постигате, е да ги учите как да преписват и да висят на врата на този, който работи по въпросния проект. Загуба на време.

1

Анонимен

преди 9 месеца

Отборно се казва не екипно и тоя е министър на образованието. Ужас!