10

До Св

преди 8 месеца

Жилищните кредити са 15% от общия обем на кредитите и 50% от кредитите на сектор Домакинства и НТООД.

9

Анонимен

преди 8 месеца

Инфлацията е по- висока от ръста на депозитите и кредитите, така че те реално намаляват, въпреки че номинално се увеличават.

8

Анонимен

преди 8 месеца

Домакинства и НТООД - това са политически партии, синдикати, спортни и културни дружества, читалища, разни клубове, разни сдружения с нетърговски цел, еднолични търговци и т.н. и ... домакинства. Колко ли са депозитите и кредитите само на домакинствата без останалите?!

7

Св

преди 8 месеца

Е как и двете растат. Данчо тегли ипотечен кредит, да купи на Кирчо панелката. Кирчо няма да ги държи вкъщи я, докато реши (ако реши) какво да ги прави и ги слага на депозит. Важно е да се въртят парите ... Така се създават парите - от кредити.

6

Анонимен

преди 8 месеца

Ако погледнете на сайта на БНБ, ще видите, че депозитите над 50-100к са на 20-30000 души :) Толкова за депозитите, а тези с кредити нямат депозити.

5

ИТ светило

преди 8 месеца

Богатите програматори сега ще изпълзят от дупките да ни озарят с идеалистичните си фантазии.

4

До 4

преди 8 месеца

Разжира се, естествено. Само културни като тебе в нета. Финансисти, професори, експерти. Education by Google:)))

3

столичан

преди 8 месеца

Имам познати които теглиха ипотечни на около 2.5% лихва и ги сложиха на различни места за 3.5% до към 7% според риска. Реално, печелят от разминаванията между лихвите в БГ-то и лихвите в нормалните държави.

2

Kiro

преди 8 месеца

Интересно кой ли слага на депозит у нашите банки на 1-2% лихва, когато има ДСК-та на други държави на 3-4% като Германия, до 6-7% като полските например. Хем много по-сигурно от нашите банки, хем и няколко пъти по-висока доходност.

1

Анонимен

преди 8 месеца

Чии са депозитите иначе става като зелето със свинско.