33

Анонимен

преди 8 месеца

Обучението трябва да е като при комунизма. Никакви свободно време и много четене.

32

Анонимен

преди 8 месеца

А какво да кажем за математиката? Пълно е с излишен материал. Голяма част от това, което се изучава би трябвало да остане само за учениците в класове с разширено изучаване на математика и математическите гимназии. Защото, образно казано става така, че от масовите училища се изисква усвояване на материал, за който математ.гимназии имат по 10 часа на седмица, а останалите у-ща по 2-3 часа макс. Ей затова е мазало и частните уроци процъфтяват.

31

Анонимен

преди 8 месеца

Проблемът всички го разбират, но никой не смее да си го каже ясно. Българските класици са трудни и неразбираеми дори за четене от днешното поколение. Произведенията са пълни с остарели думи, които децата не разбират, а се иска от тях да осмислят материала и да разсъждават. Ами невъзможно е, още повече, ако и учителят няма амбицията да им предаде материала така, че да го разберат и научат. Например Вазов спокойно може да мине за изучаване само в университетите, или в кръжоци по литература.

30

Анонимен

преди 8 месеца

българите живеем в имитация на държава от много дълго време.скоро и ние да станем имитация на хора.

29

опит-довършвам

преди 8 месеца

Та ежедневно се чете много повече. И не за кеф ,а поради професията. Четат много младите иначе са извън борда. И не четат за художествено изживяване ,а да могат да останат в занаята се. Документацията не е море , не е океан - а повече. И това са умовете на много хора. Та с други думи - това е глобализацията и технологиите. Благодарение на която имаме и тоя сайт и церлия Инет.

28

опит

преди 8 месеца

Като човек на пенсионна възраст и работещ, с библиотека около 1000 книги худ,литература купена най-вече с висене по опашки 80-те години и част купувана от Руските книжарници мога да кажа,ч е вече не се чете книжна литература. Книгите прашасаха. Ежедневно чета вестникарските сайтове и най-вече професионалните. То в моя занаят книгите остаряват и нямат стойност. ИТ ,каквото и според Вас да значи. Като млад специалист и до Инета се четеше книга, после чичо Нортън измисли друг начин.

27

Анонимен

преди 8 месеца

Може ли некой да ми разтълкува ей тез думи на госпожата: "Резултатите са видими и тревожни - учениците не усвояват важни и общоевропейски културни кодове."?

26

Анонимен

преди 8 месеца

Много умни думи казани от госпожата.Браво на нея.

25

Анонимен

преди 8 месеца

Най-голяма "заслуга" децата да не харесват литературата имат учителките по литература! Затова ако искаме нещо да се промени първо трябва да изхвърлим всички, които навремето са отишли да учат педагогика само защото там се влизаше най-лесно и никъде другаде не са ги приели. И след като останат само тези, които са отишли да учат педагогика с желание и наистина имат учителски умения, тогава нещата ще си дойдат на мястото.

24

IQ 3.14

преди 8 месеца

До Изненаданте са и дали, да каже това дето лелчето е написала в есето

23

Изненадан

преди 8 месеца

Ще и дадат някой лев и тази женица ще млъкне!

22

IQ 3.14

преди 8 месеца

нема нема и некоя цеца я тиражират да каканиже "тва така не се праи". от 1944 до сега не се праи така, но на никой не му правеше впечатление до вчера. четенето не намаля. намалява количеството адекватни български граждани.

21

ХАХАХАХАХАХА

преди 8 месеца

Четенето на книги наистина намаля драстично обаче още преди 14 години.

20

Анонимен

преди 8 месеца

ПОДМЯНА А? АМА ДЕТСКИТЕ ГРАДИНИ СТАНАХА БЕЗПЛАТНИ А ГЕРБ КРАДЕШЕ ДОРИ ОТ ДЕЦАТА НИ!

19

Анонимен

преди 8 месеца

До Браво!!!ПРОМЯНАТА ИЗГОНИ ПОДМЯНАТА!

18

Браво!!!

преди 8 месеца

Подмяна, а не промяна, дребни козметични поправки за прах в очите, а иначе се учат на всевъзможни глупости, а не как децата да бъдат осъзнати хора!

17

нов

преди 8 месеца

Ами четенето на книги ще намаля. Четенето от "електронен" носител ще расте. Бабите и дедовците вече ползват. И няма лошо. То едно време,ако четеш друго освен Библията е било грях. Важно е знанието.

16

Анонимен

преди 8 месеца

То у ГЕРБ само Цеци

15

Анонимен

преди 8 месеца

Промените в учебните програми направени от правителството са разумни и правилни и засягат тази част от обучението която ГЕРБ отказа да реформира въпреки че беше крайно необходимо.

14

Анонимен

преди 8 месеца

В УЧИЛИЩЕ ПОТРОПВА БАБА ЦЕЦА, ПАРИЧКИ ГЛЕДА ОТДЕ ДА ИЗПЕЦА