45

пациент

преди 8 месеца

Сакън да не изтърват някой без рецепта, да не би дофторите да артшат без пай от болестта на хората. И как изписват антибиотик> Не съм видял скоро някой да прави посевки и на научна база да го изпише. Ами или широкоспектърен или според симптоми. И чичо Гугъл може да ви светне по тия критерии. Пък вече и ChatGPT...

44

Наблюдател

преди 8 месеца

Николова, погледнете с какво се занимавате. А, си траете, че в аптеките, от няколко месеца не се внася лекарството нитрокор. А, то е спасяващо при получаване на инфаркт.

43

Анонимен

преди 8 месеца

Аман от тази! Това ли е единствения личен лекар в България?

42

Анонимен

преди 8 месеца

Тая да вземе да се спре с приказките и да взема да си преглежда пациентите.

41

до 42

преди 8 месеца

Дудньо, ти кога си виждал NDM-1 VRE в България? Точно никога. Виж, в Индия може и да го има. Спрете да се доверявате на дудньовци, макар и облечени в титлата лекар. Става дума за живота ви. Винаги поддържайте някакъв запас от антибиотици, най добре широкоспектърни, в дома си. Да, няма да изтрепят вирусите, но има ли вирус, бактерията е неизбежна. И хайде стига с тая "резистентност"! Пенецилина наближава към 80 години ама си трепе гадовете.

40

ДАНИ

преди 8 месеца

Хайде да се скрие вече тази д-р Николова.Прекалява с присъствие и хората вече не я слушат. Компетентност често без покритие!!!!

39

malgiorno a tutti

преди 8 месеца

Що така кака? Нека да оставим неграмотната масовка да се трови на воля с каквото си поиска, тя логиката "вирусна инфеция" -> "бактериостатичен / бактерициден антибиотик" е направо желязна, от масивен бамбук. Единствен проблем в случая се явява изкуствената селекция и бриидинга на резистентни щамове на някои доста проклети бактерии (примери бол - NDM-1 VRE / VRSA / KP), но и това не е толкова страшно, води до естествено намаляване на двукраката популация, останала по-назад в еволюцията...

38

Неразбиращ

преди 8 месеца

Все пак аптеките са едни магазини.И стига с възможността да не си вземеш от магазина каквото ти трябва.Да не говорим,че с това залитане към електронните рецепти от една страна се усложнява една дейност,да се помага на нуждаещия се ,от друга страна се захраннват всякакви поддържащи софтуера фирми.Къде е нормалната хартиена рецепта?

37

Аре стига!

преди 8 месеца

Тая що не обясни кога за последно е взела бактериална проба, че да я изпрати в лаборатория за посявка в стъкленица на Петри, че да излезе резултата, че да се назначи правилния антибиотик! Аз ще ви отговоря вместо нея - НИКОГА! Никога не го е правила. Защото отнема над 72 часа време. А има състояния, за които тези часове означават летален изход. Точно за това, аз си отивам в аптеката, вземам широкоспектърен антибиотик защото животеца ми е мил.

36

Анонимен

преди 8 месеца

Тая е готова за министърка бе, от всички дгипита само нея дават.

35

Анонимен

преди 8 месеца

Иска да плащаме по 50 лева на лекара за рецепта. Не стига че плащаме и кръвен данък 50 лева всеки месец за безработните. Направо по-добре ни растрелват вече.

34

Q

преди 8 месеца

Плащай си осигуровките и няма да даваш 50 лв за антибиотик.

33

е и?

преди 8 месеца

До ВсекиЕ И?? Тука да не е холандия??

32

алоооо

преди 8 месеца

ами който няма личен лекар да умира ли ко да прай??

31

Анонимен

преди 8 месеца

Да и се заплати лично нея 50 лева да ти предпише антибиотика!

30

Истината

преди 8 месеца

Тази беше най активната ваксинаторка по време на пандемията! Ама то има възмездие.......и Видовден за всеки...резистентността лельо, идва от пълното с антибиотици месо и мляко, което хората ядат! И от вътреболничните инфекции в мизерните болници! УПОТРЕБАТА НА АНТИБИОТИЦИ В КЪЩИ НЕ ПРЕДИЗВИКВА РЕЗИСТЕНТНОСТ! ХРАНАТА ХОРА,ХРАНАТА!

29

Ром"с

преди 8 месеца

Това е навярно добра идея,но още по-добра идея е общопрактикуващите лекарии ..да издават и касови бележки,защо не се обръща внимание на този сив сектор,както и при стомталозите? Асен Василев уж знаеш откъде ще дойдат постъпления в бюджета,но тоз бранш е неприкасаем ..колко милиарда лева се врътя в сиваата икономика при медиците?

28

89

преди 8 месеца

При ковида взех че повярвах на Тая и на некои други да НЕ вземам антибиотик. Добре че накрая все пак ВЗЕХ, ВЪПРЕКИ ТЯХ, И СЕ ИЗЛЕКУВАХ!!!

27

Анонимен

преди 8 месеца

Вместо това, ещ се продават евтини неефективни но за сметка на това ксъпи прахчета ...

26

Лекар

преди 8 месеца

ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ!!! ВСЕКИ ЛЕКАР ЗНАЕ, ЧЕ СЛЕД ТРЕТИЯ ДЕН, АКО НЕ ЗАПОЧНЕ ПОДОБРЕНИЕ, ЗАПОЧВА БАКТЕРИАЛНА И ГЪБИЧНА ИНФЕКЦИЯ !!! БАКТЕРИИТЕ СЕ ЛЕКУВАТ САМО С ПОДХОДАЩ АНТИБИОТИК, ГЪБИЧКИТЕ - С ПРОБИОТИЦИ И ИМУНОСТИМУЛАНТИ. НАВРЕМЕ!!!!