137

Анонимен

преди 8 месеца

Осман паша се предава в средата на Декември. Скобелев веднага предприева зимното преминаване на Балкана.

136

teo

преди 8 месеца

Може ли да отговори Румен Радев Путинов ЗАЩО ПРАЗНУВАМЕ НА 3-ТИ МАРТ, след като БИТКАТА НА ШИПКА Е ПРЕЗ АВГУСТ !!?? То е ясно ДА СЕ УГОДИ НА РУСКИТЕ АГРЕСОРИ !!! Ето какъв ДЪЖАВЕН ИЗМЕНИК И ПРЕДАТЕЛ Е НАШ ДЪРЖАВЕН ГЛАВА !!! Мястото на Радев е в затвора! БЪЛГАРИНО ????</html>

135

Анонимен

преди 8 месеца

Не отидох, за да не го гледам този и да ми разваля празника.

134

Анонимен

преди 8 месеца

Преселението не е ли било извършено от Турция да промени етническия състав на дунавските селища. Русия пък е предпочитала български заселници!

133

Учете история

преди 8 месеца

"Като народ ние можем да се гордеем, че всичките ни народни деятели и патриоти: Г.Раковски, Л.Каравелов, В.Левски, Хр.Ботйов, А.Кънчев, П.Волов, Г.Бенковски и проч., са биле против официална Русия. Никога те не са апелирали към нея, защото са знаяли, че нейний камшик повече боли от турския."(Захари Стоянов, из предисловието към брошурата на Г.С. Раковски "Преселение в Русия или руската убийствена политика за българите", 1886 г.)

132

Анонимен

преди 8 месеца

"Да бъде проклета оная минута, когато е стъпил руски крак в нашата земя, когато се е произнесла за първи път думата освободителка и покровителка!"(Захари Стоянов, в. Знаме, г. I, Букурещ, 4 април 1885 г., бр. 13, с. 51)

131

Учете история

преди 8 месеца

"Россия, тая мнима защитница на славянството, тя употреблява още по-радикални средства, за да истрие от лицето на земята българските колонии." (Христо Ботев, в. Знаме, г. I, Букурещ, 4 април 1875 г., бр. 13, с. 51)

130

Киев

преди 8 месеца

До АнонименСравни колониалното мислене на българите преди и сега. Къде са сега хората където дават още територия на държавата.? Къде са предпоставките за увеличаване и намаляне на територията и защо не работят?

129

Анонимен

преди 8 месеца

Четете, а не плямпайте. Американската независимост би била невъзможна, без подкрепата на Франция. ВОСР би била невъзможна без подкрепата на Германия. Освобождението на България, би било невъзможно без подкрепата на Русия. А кой какви причини е имал за тази подкрепа, няма значение. Сравнете територията на България след договора между Русия и Турция и след конгреса на Великобритания, Австро-Унгария, Русия, Франция, Германия и Италия.

128

Анонимен

преди 8 месеца

Русия да признае нелепата си Октомврийска революция Да признае последвалата я геноцид.Да признае червения преврат 44 година за тяхно участие.Фа признае за незаконната окупация на половин Европа за десетилетия Кога нещо да сте чули от съвременна Русия.Само агресия и закани и заплахи.С такъв европейски ,,партньор " не се разговаря.

127

Анонимен

преди 8 месеца

Когато Русия спре да изопачава историята , тогава с тях може да се говори.Русия не е признала до тоя момент никакви свои грехове.Да сте чули за последните 500 години нещо?...Е няма такова явление като безупречна нация или държава Това е култ и мит.Който иска да вярва да вярва

126

Анонимен

преди 8 месеца

До 121....кой ти каза , че Европа не е била съпричастна.По време на Стиската инвазия е било подписано споразумение между великите сили за пропущаме руската армия отзад Дунава.Без такъв акт на споразумение не е било възможно провеждането на военни операции от руската империя.Русия както винаги се величае.И неглижира всичко включително и ролята на опълченците.Запядноя свят не би позволил подобна руска инвазия .Това е историческа маниполация

125

Христо Христов

преди 8 месеца

Де е киро опълченеца?

124

КОЯ Е РУСИЯ..?

преди 8 месеца

ЩЕ ГО РАЗБЕРАТ, КОГАТО РУСИЯ ЗАПОЧНЕ ДА СТРЕЛЯ РАКЕТИ ПО ПАНЕЛКИТЕ В СОФИЯ И ВАРНА....

123

ВРЪХ ШИПКА..1878...

преди 8 месеца

САМО УКРАИНЦИ, ФИНЛАНДЦИ, ДОНСКИ КАЗАЦИ.... УПРАВЛЯВАНИ ОТ РУСКИ ТАРИКАТИ....

122

РУСКИ ШПИОНИН

преди 8 месеца

НА ВСЕКИ КИЛОМЕТЪР

121

Анонимен

преди 8 месеца

На Шипка се проля свидна кръв. Защо не се проля английска, австро-унгарска или немска кръв? Защото така им беше по-добре на чужденците, да я няма България, една от първите държави в Европа. Затова трянваше и се проля, братска славянска кръв. Вечна слава на героите!

120

Анонимен

преди 8 месеца

До разградски турчин /85/ Защо геноцид бе, човек? Никой не отрича, че така нареченият Възродителен процес беше грешка и обърка живота на много турци, но след Освобождението та и до днес никой не ви е избивал. Жалко е, че при протестите срещу смяната на имената са загинали няколко човека, дотам не е трябвало да се стига и никой българин не одобрява това. Освен тази трагедия, не ми е известно други турци да са загивали в България след 1878 г. само заради това, че са турци.

119

Анонимен

преди 8 месеца

Тези, които се заяждат с ултрасите от "Левски" да се засрамят! Този паметник няма нищо общо с онзи. Няма българин, който да не благоговее пред Шипка. Тук почитаме героите, жертвали живота си за освобождението на България. Това няма нищо общо нито с висшата политика на Руската империя, нито с плановете на Сталин да си присвои половин Европа. на Шипка са загинали воини и ние им дължим почит.

118

Анонимен

преди 8 месеца

"Сто пушки" в критичен момент наистина обръщат хода на сражение.