73

Съпругата на ректора

преди 8 месеца

Публикувайте заплатите и хонорарите и съпругата на Ректора! Защо си е прехвърлил всички апартаменти на други и сега няма нищо за деклариране. Ех, ИУ-Варна. Примерно.

72

Защо?

преди 8 месеца

Защо възнагражденията на ректорите са в пъти повече от на преподавателите? Може ли някой журналист да поразрови - колко вземат като преподаватели и за колко академични часа, и колко за управление. Ще се шашнете! Излиза, че за 8 часов работен ден получават по две възнаграждения... Преуморени са.

71

воените

преди 8 месеца

пак са на първо място по мошингенства

70

Анонимен

преди 8 месеца

Все пак са професори и ректори. Жалко че сегашните младежи не предпочитат българското висше и то продължава да запада

69

Друг

преди 8 месеца

Няма ли да се закрива тази *** вече!

68

Програмист

преди 8 месеца

Добре , че са тези хора да има кой да преподава на студентите , от младото поколение никой не ще да учи дори за магистър , а за доктор изключено.. Магистърските програми във ФМИ , Физическия и в ТУ-София не могат да съберат и 5-мераклии.. Има програми които са само на документ , не е имало студенти мераклии по тях повече от пет години..

67

КаскетЯ

преди 8 месеца

Др0гари Каскети, азе предлагам професорите, докторите и инженерите и метачите да взимат еднакФи заплати щото да не е толкова лесно да се мете ве! да жУвей работическата класа начи ! Венцеремос и ура за РуZZия!

66

Анонимен

преди 8 месеца

Е па един нотариус взима двойно на тези пари само за да бие печати. И се води "частен бизнес".

65

Рендето

преди 8 месеца

Ами 34 години Кражби на Висше Държавно Ниво при "демокрацията", водят неминуемо до повсеместна корупция!!! Речено, е: "Рибата се вмирисва от главата"! При тези условия и аз да можех, и аз щях... -)))

64

oo

преди 8 месеца

Не трябва да има по-висока заплата от на президента и министър председателя във всичко що е държавна структура. Който иска повече да ходи в частни такива. Айде олам ректор с 3-пъти по висока заплата от министър.

63

уточнение

преди 8 месеца

Менте-професори ,менте-образование ,менте-наука ,ама заплатите им надути до небето.И това са само заплатите.От преписани научни трудове ,студентски рушвети ,търговия с научни степени ,командировъчни ,лекции тук и там ,семинари и командировъчни тези ментета си докарват по милион и отгоре.А някой от по-алчните шмекери, и по няколко милиона.В този списък липсват "отличниците"-УНСС ,СУ ,БСУ и подобни ,начело с мегамилионери.

62

Анонимен

преди 8 месеца

Познавам един от ректорите - да уточня, няма скандал около него - и като знам колко и каква работа извършва, и гледам колко получава за нея - аз не бих се съгласил в никакъв случай. Освен че изисква много специфичен характер и умения, които малцина имат - аз знам, че ги нямам. Но това е толкова много часове, толкова много проблеми, толкова много работа - ако мислите, че 8-9000 лв на месец е много, явно просто нямате идея.

61

Анонимен

преди 8 месеца

Унивepcитeтитe y нaзe oтkoлe ca cи фeogaлнo-kpиминaлни cтonaнcтвa...

60

Анонимен

преди 8 месеца

Много малко за този занаят, сигурни ли сте, че е ректор

59

Анонимен

преди 8 месеца

Айде по-сериозно. Аз, като IT спец, имам над половин милион данъчна основа, а баща ми пенсионер- 420к (пише софтуер за дронове). Нищо пари. Нормално, че бачкерът за 3-4к в склада избеснява. Неговият неуспех се дължи на чуждия успех. Не че тоя смешен доход колкото панелка в Люлин е успех, ама си е до живот доход за функционално неграмотен оскотял и злобен бачкер, читател на днес.бг

58

АнонимеН

преди 8 месеца

И ПРЕЗИДЕНТА НА ФАЩ Е С ПО-МАЛКА МЕСЕЧНА ЗАПЛАТА ОТ ТИЯ РЕКТОРИ :D ВЪВ ДЪРЖАВНИТЕ ДРУЖЕСТВА ЯВНО Е ИЗТОЧВАНЕ ДО НЕУЗНАВАЕМОСТ :D

57

Анонимен

преди 8 месеца

Всички цитирани университети са държавно финансирани. Няма по-сладко нещо от държавна фирма. Грабеж до дупка. Липсва ректорът на Духовната семинария.

56

АнонимеН

преди 8 месеца

ЕТО ТОВА СА ДОХОДИ! ДА СИ РЕКТОР НА УЧЕБНО ДЪРЖАВНО ЗАВЕДЕНИЕ :D ЗАПЛАТА 3000 ЛЕВА ПЛЮС БОНУСИ 30 000 НА МЕСЕЦ :D А ИНАЧЕ ПАРИ ЗА РЕМОНТ В УНИВЕРСИТЕТА НЕМА :D

55

Анонимен

преди 8 месеца

Затова една година учене на медицина е 10 000 лева , а обучението е 6 години

54

Анонимен

преди 8 месеца

на 8-10милиона население има един добър университет , такова е съотношението и в САЩ , Русия - в Германия и Англия на 5милиона защото събират от целия свят с яко финансиране кредити които може да не плащаш в Англия и безплатно в Германия Така че няма население и материал да има добри университети всички и много .. и отгоре на това 1/3 випуска е ром.