22

Стефка

преди 9 месеца

Колкото по прости, толкова по добре... В света вече искат ограничаване работата на децата с компютри, таблети, телефони ние пак обратно...

21

Анонимен

преди 9 месеца

НИКОЙ ЛИ НЕ МИСЛИ ЗА ЕПИЛЕПТИЦИТЕ, КОИТО ТРЯБВА ДА ИЗБЯГВАТ ЕЛЕКТРОННИ УСТРОЙСТВА. А ДРУГИ ДЕЦА, КОИТО БОЛЕДУВАТ ОТ ПОДОБНИ НЕВРОЛОГИЧНИ БОЛЕСТИ? НИКОЙ ЛИ НЕ МИСЛИ ЗА ТЯХ. КНИЖНИЯ ВАРИАНТ ТРЯБВА ДА СИ ОСТАНЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНО!

20

Анонимен

преди 9 месеца

А това, че тези деца цял ден ще се взират в екрана на това електронно устройство?

19

Анонимен

преди 9 месеца

$ Това ще е от страшна полза за децата @ - каза директорът на ... СОУ... Предното изречение също не е както трябва. А това не е заради тежките учебници, които е носил директорът едно време. Причината е по-отскоро. $=>@.

18

Родител

преди 9 месеца

Към първия ми коментар-имах предвид ,че дигиталната раница не е изнежване, а не измерване ...

17

Родител

преди 9 месеца

Като родител смятам,че дигиталната раница и най-вече опцията да не носят толкова учебници е чудесна. Това не е измерване.Днес децата още в 1 клас учат това,което ние сме учили в трети и участват много по-рано в учебни състезания.Допълнително раниците с всички учебни помагала са много по-тежки от ползваните от моето поколение.Има обаче проблем с достъпа до дигитална раница.В нашия клас например паролата за достъп не работи при 40 процента от децата.Няма възможност училището да зададе нова...

16

Анонимен

преди 9 месеца

Може ли да се ползва през таблет и хромбук? Колеги по информационни технологии казаха, че материалите се качват през мозабук и само от лаптоп.Какви са тези глупости, които сте написали в статията, без да сте отворили платформата?

15

Анонимен

преди 9 месеца

Т.нар. дигитална раница е чисто празна. Кой ще я напълни с материал? По някои предмети има тестове с по 5 въпроса. Това достатъчно ли е ?

14

Анонимен

преди 9 месеца

Оф, тая химия как ме мъчеше в даскало. Добре че ми беше класната, та успявах да хвана 3,4. Математиката ми вървеше, ама химията не, философията също я непонясях

13

Анонимен

преди 9 месеца

Никакъв смисъл не виждам да учат за древен египет... излишен материал.

12

Анонимен

преди 9 месеца

..,,дигитални раници" поредна глупост ...какво е това,,изнежване" на учениците-млади,силни с бистър ум ,вместо да развиват потенциал и мислене с нормално четене,писане,смятане и т.н от мон умишлено ги превръщат в ,,холограми"

11

Gxhd

преди 9 месеца

11 коментара и нито един търмък не разбра на къде бие,на там нескопосания родителител да не знае какво учи детето,а и нали се сещаш ако е по умно има профил и трябва да го осакатят. А и които има 2 грама мозък знае че на електронно устройство нема шанс да четеш

10

Анонимен

преди 9 месеца

До Учителка. А по отношение на дисциплината какво е положението? Можете ли спокойно да изнесете урока? Пускат ли си музика по телефоните, разговарят ли докато и Вие говорите?

9

Учителка

преди 9 месеца

Аз съм млада учителка, от 2 години преподавам в една столична гимназия, където в паралелка има 10% ученици от ромски произход. Преподавам география, да не ви казвам с какво желание я учат-нулево. То така и на учителя му се убива желанието да преподава, след като ответната страна не дава сигнал, че е възприел нещо и че му е интересно. Също така, повечето ученици не си купуват учебниците, специално по география от 26 ученици в клас, само 7 са си го купили. Двама ученици с един учебник работя

8

???????????

преди 9 месеца

а шакфчта няма ли в тези училище?А в къщи дигитално за да не размяташ учебниците насам натам. Това с учебниците си е бизнес. Учебник по всичко. Не е ясно зашо.

7

Анонимен

преди 9 месеца

Тези учебници защо се носят в раниците всеки ден? Учителите имат задача да запознаят децата с темата за деня, а учебниците за какво им са по време на час? Учебникът е за учене в дома. Ние преди много години като сме носили чанти (тогава нямаше раници, а тежки чанти през рамо), да не би да сме се повредили нещо? Но тогава учителите ни караха да отворим учебника на дадена страница и да гледаме картините по които е развит урока. Сега имат електронни дъски и могат да гледат изображенията.

6

Учител по философия

преди 9 месеца

Аз преподавам философия и в часовете ми се обръщам към учениците, че трябва да толерират всички хора такива, каквито ги е създал Бог. Независимо от какъв етнос са, от какъв пол са, религия и т.н., и че действията им могат да бъдат въздигнати в престъпление. Особено това, че трябва да толерират и дори закрилят различните по сексуална ориентираност хора-хомосексуални. Ттябва да сме единни. Защото Блез Паскал е казал- аз мога да повдигна камък, но заедно можем и планина.

5

Ей

преди 9 месеца

Са ще приключиш сегичка

4

Да

преди 9 месеца

Си завре раницата в гьза недочесан

3

Тед

преди 9 месеца

И после колйо диоптъра ще има? Изчистете учебниците от тъпотиите, които са написани в тях и ше олекнат раниците.