43

gergana

преди 9 месеца

До до 4. абе глупа.ко, я се образовай и попрочети поне малко преди да пишеш подобни откровенни глупости

42

Сашо

преди 9 месеца

В Бугариа няма истинско кисело мляко и сирене. Но ментета са на тройни цени!!!

41

Анонимен

преди 9 месеца

До до 4 Глупендеер, случайно да знаеш, че бацила, който прави млякото не може да живее в анадола а само тук? Навсякъде, където правят кисело мляко, започват със закваска от бацилум булгарикум, която в повечето случаи купуват от нас или са я купили и в лаборатории я развъждат на място. Я се скрий с турското си откритие и престани да разпространяваш измислици и тъпота!

40

Анонимен

преди 9 месеца

Ще ви кажа, че като бях в Русия, дадох на хазяите бяло саламурено сирене. Такова разочарование в очите на някой не бях виждала. Те такива сирена имат, че нашия бъркоч ич им не требе.

39

Анонимен

преди 9 месеца

Каква защита бълнуват тия (пак!), нали най-сервилно киселото мляко го кръстиха ЙОГУРТ, сякаш не е българско е германско??? Същото е и със сиренето. Бялого българско сирене по времето на бай Тошо се считаше за световен стандарт за най-хубавото саламурено сирене от този тип в света. После "бизнесмени" а в същност далавераджии и мутри взеха да го фалшифицират, държавата поради корупция не спря това и сега никой не се сеща за него. Сега след дъжд качулка ще го защитават?!? Първо оправете качеството!

38

Az

преди 9 месеца

До Анонименсетили и даже много отдавна, явно много по-отговорните комунистически управници (в сранения със сегашните продажници да патентоват бактерията и според патента тя е собственост на държавата Ел би Булгарикум произежда и продава от името на държавата ни тези закваски и доходите от тях влизат в държавния бюджет

37

Az

преди 9 месеца

Няма друг случай, в който една страна плаща повече от 40 години роялтис на друга страна, за правото да произвежда нейн оригинален продукт. Въпроса със сиренето е подобен. В мого страни от Близкия изток, Австралия, Европа и САЩ сиренето което се продава там е произведено в България и изнесена след това по договор.

36

Az

преди 9 месеца

доста неверни неща има в това интервю. Господина просто си седи на стола и прави свободни съчинения. Що се отнася до Япония и Корея там българско кисело мляко се произвежда на основата на купен патент. В Япония още от началото на 80 години, В Корея нчалото на 90те. Това означава, че тези страни купуат(=плащат( закваски от единствената българска държавна фирма, която има правата да го прави Ел би булгарикум. Патента, който е продаден на Япония, е дори прецедент в световната икономика за дълголетие. Няма друг случай, в който една страна плаща повече от 40 години роялтис на друга страна, за прав

35

Иванчо Анисий :

преди 9 месеца

Много наивно детско съчинение...

34

Анонимен

преди 9 месеца

Като не са се сетили нашите да патентоват лактобацилус булгарикус, сега си търсят правата :)))

33

столичан

преди 9 месеца

Купувайте само родно производство, подкрепяйте местните капиталисти. Качеството може и да не струва, но ние сме Балгъри - Юнаци !!! Урааа ....

32

сърпи чук

преди 9 месеца

"защита"?!А нас кой да ни пази от "родното" палмово масло, блъскането с калциев хлорид, и всякакви магий измислени от родните търгаши?

31

Бонго Бонго

преди 9 месеца

Още , каква защита от нелоялна конкуренция???Пълни глупости!!!!!!! Пълен монопол във всички сфери.Защо прясното мляко 1 Л = 3.40 лв , а в АНГЛИЯ за 2.250 Л = 1.30 паунда??? За кво говорим?????? Тук е по скъпо от Англия дами и господа, каква нелоялна конкуренция???? Къде ????Стига лъгахте хората

30

След дъжд качулка

преди 9 месеца

Защитата на родното кисело мляко и сирене ще спре нелоялната конкуренция. . . . . . . . . . Никога няма да стане в Германия, защото немците знаят, че оригиналът е гръцки Фета или турски Гази! Когато преди 10-15 г. се правеха тези политики за регионалните марки България отсъстваше от час, както многото дежурни не грамотници (пише се заедно, но трият) от форума! Сега е късно! Хората на запад свикнаха, че бялото сирене е турско или гръцко! Това са днешните българи - след дъжд качулка! Евро и Шенген

29

Бонго Бонго

преди 9 месеца

Са гръцки. В полусуров вид се изнася в Гърция и като узрее се слагат гръцки етикети, но хората са търговци не им се свиди малкото. Нашите пинтии за нищо не стават.Моите думи са от опита ми във външната търговия.

28

Бонго Бонго

преди 9 месеца

Пройстата желязна логика.Има крави има мляко.Колегата по долу писа за фета грийк, ами разбира се, освен че нашите правят сирене от сухо мляко са и НЕКАДЪРНИ ТЪРГОВЦИ. РАЗЧИТАТ САМО НА КОНТАКТИ ОТ ПОСОЛСТВОТО, А СЕГА Е ВСИЧКО ИНТЕРНЕТ ХОООП В ГЛАВНИЯТ ОФИС НА ЛИДЪЛ. САМО ЧЕ ХОРАТА ТАМ ИМАТ ПРОЦЕДУРИ, А НАШИТЕ НЕКАДЪРНИЦИ СИ МИСЛЯТ ЧЕ САМО ТЕ РАЗБИРАТ ОТ ТЪРГОВИЯ ЗАТОВА ГИ НЯМА В ГОЛЕМИТЕ ВЕРИГИ В ЧУЖБИНА.НЕКАДЪРНИЦИ!!!!!!! НИЩО НЕ СТАВА ОТ ТЯХ. ФЕРА ГРИЙК Е БГ .ПОЛОВИНАТА МАНДРИ ОКОЛО САФЕТО СА

27

Анонимен

преди 9 месеца

На запад "бялото сирене" се ацоциира с гръцкото Фета или Greek Style. В Англия имаше датско с надписа Гриик Стайл и да ви кажа ми хареса повече от нашето от турските магазини. Да не кажа, че имаше доста ментета на българско сирене, които не бяха толкова лоши - т.е. не бяха с палмово масло, като някои родни. Иначе си правеха българско кисело мляко с каймак 4.5% масленост в стъклени бурканчета. Но го имаше само по българските магазини.

26

Анонимен

преди 9 месеца

Българския бацил който прави киселото мляко не е ли бил защитен досега ? Мислех че сме извесни с това, че вирее само в България и Грузия, но явно никой не си е мръднал пръста досега :))

25

гост

преди 9 месеца

Купих истинско бяло саламурено сирене в Гърция за под 11 лв. Качеството е много над нашия *** на тази цена. Та каква защита, ако няма качество?

24

Аре ве

преди 9 месеца

Златни ги направихте, яжте си ги сами