21

Анонимен

преди 9 месеца

В едновремешните техникуми учениците работеха в рамките на учебния процес

20

Анонимен

преди 9 месеца

Родителят винаги може да е работодател - да дава повечко джобни и да купува телефони и джаджи на тийнейджъра само срещу домашен или обществено полезен труд: чистене на жилището или градинката край блока.

19

Анонимен

преди 9 месеца

Дядовците ни са пасли овце от 10-11-годишни. Наште деца не могат ли да мият чинии? Няма да се изкълчат я. Или са се схванали от цъкане по телефоните?

18

Анонимен

преди 9 месеца

Могат да работят, разбира се. Децата на фермерите се трудят от малки.

17

Анонимен

преди 9 месеца

По закон непълнолетни могат да работят с разрешение от родителите и инспекцията по труда - само определени дейности. Аз на 16 г. работех с такова разрешително. Продавах на уличен щанд в един курорт.

16

Анонимен

преди 9 месеца

До Анонимен 8 Все пак е по-добре сам да си изкара парите с почтен труд, за да се убеди на дело колко струват капризите му. И да си прави сметка занапред какво е по силите му и докъде се простира чергата, на която може да се разполага.

15

Анонимен

преди 9 месеца

Забранено по закон!

14

бл.134 в Zап. парк

преди 9 месеца

Отворете и без това разгградените граници.Нека 5 милиона араби да се заселят до 2 години .

13

Анонимен

преди 9 месеца

Добре бе, позволете поне в семейния бизнес да помага! Сега не смеем да му дадем да премете магазина, да не ни налазят агентите.

12

Анонимен

преди 9 месеца

Щом не учи, ще работи!

11

Анонимен

преди 9 месеца

Много хора се изнесоха навън и заради парите, но и поради това, че или неможаха да си намерят въобще работа, особено тези от села и малки градове или работата, която им се предлагаше освен недобре платена беше и непривлекателна свързана с непосилен труд.

10

Алекс

преди 9 месеца

По морето само непълнолетни все още се лъжат да работят на мутрите.И на тях ще им дойде акъла.

9

Анонимен

преди 9 месеца

Наемат непълнолетни, защото вече няма достатъчно работна ръка. А само допреди 10 г искаха да имаш опит (да си работил в друг хотел), даже и за обща работа в хотел и за едно работно място се бориха няколкостотин човека. Нещата се обърнаха след отпадането на ограниченията за работа в страни, като Великобритания, Германия, Холандия и.др. Много хора се изнесоха навън и заради парите, но и поради това, че или неможаха да си намерят въобще работа, особено тези от села и малки градове или работата

8

Анонимен

преди 9 месеца

До Лошо е, когато - Ок, хубаво, ама намали малко драмта на обяд. За мен е лошо, кгоато имаш и такива дето се трепе от работа, не защото смейстовот няма пари, ами да даде 2000 лева плестейшан и да игра на супер марио, а в училище, да ходи с обувкиза 400 лева ... Варинтите за такива са два - ще страдат мнгог от глупави харчове или ... ще се видят с пари и ще станат едни мега алчни и гадни.

7

Анонимен

преди 9 месеца

Зависи от работата. Ако ще еда боядисваш оградки, да носиш кафета или чантите на възрастни хора, да пишеш нещо, да обслужваш клеинти на каса - НЯМА НИЩО ЛОШО в това. Хей! Даже и малко по-натоварено да е! Последните 30 години, сакъъъън, да не се хване някой и да свърши нещо полезно за 2 лева ... Детнцето това, етенцеот онова, резуултата е, че 40 годишни мъже и жени, се опакват за щяло и нещяло.

6

Анонимен

преди 9 месеца

1, 'Няма кадри. Взимат хора които не са учили това което работят' -- по-скоро взимат хора които не са учили

5

Лошо е, когато

преди 9 месеца

хлапе бъде принудено да работи, защото семейството му живее в мизерия. Гнусно е, когато юноша се старае да си заработи сам джобните или да спести за някоя желана покупка, но член на семейството буквално му открадват парите от алчност, поради гаден характер или за да си купят алкохол. Скандално е, когато сводници използват момчета и момичета под 18 г. за сексуална експлоатация или когато девойки под 18 г. биват наемани в нощни заведения за танцьорки и барманки заради красотата си.

4

Няма лошо,

преди 9 месеца

Ако тийнейджърът по свое желание започне сам да си заработва джобните пари и дори успява да спести, за да направи някои желани от него покупки. Няма лошо и тогава, когато подрастващият малко по малко започне да навлиза в семейния бизнес, помагайки чрез труда си.

3

не познавам

преди 9 месеца

пълнолетен българин да работи,непълнолетни щели да работят,като лъжете,лъжете поне да е правдоподобно,много сте слънчасали

2

Анонимен

преди 9 месеца

Правилно. Да бачкат вместо да се дрогират