336

тя

преди 9 месеца

Мавзолея беше взривен от Е Бакърджиев ,което беше езинственото му "постижение " , но Господ си го прибра за да не върши повече золуми !

335

ТТттт

преди 9 месеца

До Учете историяИ какво постигнаха всички наистина големи революционери????

334

rambaldievskievich

преди 9 месеца

До Анонимен 337: Фашизъм, фашизъм, ама нали не е комунизъм!... К'во сте се разпенявчили тогава ти и подобните ти?! Важното е да не е комболшевизъм/сталинизъм/нацизъм/тероризъм. А, пък, дали е фашизъм или не...

333

rambaldievskievich

преди 9 месеца

До Анонимен 338: Не на Шипка, анонимчо 338. Не на Шипка, а на 4-е скулптурни двойки върху парапетите на моста на Перловска река при ул. "Граф Игнатиев", която след него става ул. "Драган Цанков", и бул. "Евлоги и Христо Геоиргиеви", например. Да не говорим, че пловдивският Альоша на хълма Бунарджика отдавна е узрял за същото (сигурно и за него няма да се намерят документи). Същото се отнася и за обелиска и скулптурите около него на т. н. братска могила в парка "Борисова градина" и т. н.

332

Анонимен

преди 9 месеца

До Анонимен,к.347 Ако Германия не беше нападнала Русия България щеше да бъде царство , Македония щеше да е област на БГ, Егейска Тракия също щеше да е наша област и цар Борис III щеше да е Обединител. Нашето семейство щеше да е собственик на 243 дка земя, а някакъв си пръкнал се от Кнежа Ст.Илчовски да заграби всички земи от Кнежа до Плевен... Авантюристи като Просто Киро,Кокорчо.Лорер нямаше да ги има. Откъде се пръкна този австрийски ефрейтор, та побърка Европа?!

331

Анонимен

преди 9 месеца

Относно този и който и да било друг паметник свързан със съветската армия:Тези паметници имат само едно място,в музея.Да това е история,но миналото трябва да се помни,а не да ти вади очите всеки ден.Някой ще каже,че ако не беше съветската армия сега всичко в европа щеше да е нацистко.Дали? Ами ако Германия не беше нападнала СССР,а?

330

Анонимен

преди 9 месеца

До Анонимен 343 Не, въобще не са русфили. Руснаците са горди хора и с такива лигльовци не се занимават. Тези нашите са най-обикновени лъжци и крадци. И понеже откраднаха, е затова ги няма F-ките - а те на теб защо са ти ?? Питай за парите, а не срещу кого ще се биеш - е, не ти де, ама нечии наши деца. Апроро: ти деца имаш ли??

329

...

преди 9 месеца

Някаква специална простотия ли демонстрират журналистите от тази медия наричайки ПСА както го наричат? Това ли е нивото на медиите в Б? Активно съучастие в лумпенизирането и опростачаването на тази изостанала нацийка оставаща с все по малко паметници

328

Анонимен

преди 9 месеца

Руските олигарси от бандата на Путин-Милер,Алекперов,Абрамович,Усманов, Мордашов,Фридман,Авен,Дерипаска, са загричжени и развълнувани за съдбата на средностатистическия българин.Коци и Румбата им благодарят чистосърдечно!

327

Анонимен

преди 9 месеца

В България цялата власт е все още е русофилска. Правят се на евроатлантици, за да вземат парата, но реално всички са русофили. За това американците не ни дават Ф16 ките.

326

Анонимен

преди 9 месеца

хахахахахахахаха

325

Ти да видиш

преди 9 месеца

евроатлантическите мочоВе пак вадят каменарските чукове.

324

Анонимен

преди 9 месеца

Според мен този "паметник" никога не е имал документация, а за мавзолея ОДС не се поколеба и го разруши. Би следвало ново решение за разрешаване на този позор за България. Който иска копие в музея (що за музей на престъпен режим) да си събират пари, проекти и да си издигат ако искат и дявола. Не разбирам защо няма решителни власти като правителството на ОДС.

323

Радослав

преди 9 месеца

До 337: все едно описа феновете на Копейката и комунизма. Кажи поне една държава в която комунизма да е дошъл по мирен път и да не е сринал държавата до основи? Кажи поне едно място където комунизма не е довел до смъртта на хиляди? Хайде драго? Ревете против фашизма, но удобно забравяте, че защитавате режим който е в пъти по смъртоносен, също обявен за престъпен и да ти напомня, че БКП са първите който скачат, че България трябва да е съюзник на Германия през 1941 по примера на СССР!

322

Анонимен

преди 9 месеца

Време беше! Сега е ред и на Шипка! Като отменят 3-ти март като национален празник и това ще стане. Не може смъртта на хиляди османски войници причинена от руската агресия и имперски амбиции да е повод за национален празник. Ясно е, че опълченците са били селски обирджии, дошли да обират джобовете на загиналите... Слава на САЩ!!! И дано ни назначат повече управници като министър Тагаринчук!!!

321

Анонимен

преди 9 месеца

Никаква русофилщина не е.Вие искате да възродите фашизма.Твърдите,че фашизма е бил измислица на руснаците.Не е вярно.Това е един кървъв режим,който винаги води до война,глад и мизерия.Вече взеха да се разхождат някакви със свастики и в социалните мрежи да се организират да ходят да бият малцинствата в махалите.

320

Анонимен

преди 9 месеца

Този паметник никога не се е казвал така.Онзи с програмката за лайкове пак си е развял байрака.За гавра с дедите в ада ще горите.Триста дяволи подскачат и фашистите очакват.Огънят гори.Казанът ври.Който от корените си се отрече немил-недраг ще ходи по света като мъничко човече да проси хляб и на всеки ще е враг.

319

Анонимен

преди 9 месеца

Ще се намерят

318

Учете история

преди 9 месеца

"Като народ ние можем да се гордеем, че всичките ни народни деятели и патриоти: Г.Раковски, Л.Каравелов, В.Левски, Хр.Ботйов, А.Кънчев, П.Волов, Г.Бенковски и проч., са биле против официална Русия. Никога те не са апелирали към нея, защото са знаяли, че нейний камшик повече боли от турския."(Захари Стоянов, из предисловието към брошурата на Г.С. Раковски "Преселение в Русия или руската убийствена политика за българите", 1886 г.)

317

до 334

преди 9 месеца

Вие също, но ние поне ще сме си живяли добре. Живота е меден жертво.