71

Бай Иван

преди 8 месеца

Ако зависеше от меките китки от пплгдб+, щяхме да се надупим директно на соломон(сюлейман) ;) !!!

70

Анонимен

преди 8 месеца

През 1822 е имало такова предложение към църковните представители.

69

Анонимен

преди 8 месеца

Ако руснаците са искали да освобождават България щяха да го направят още 1830г.

68

Бонго Бонго

преди 8 месеца

Зозо, благодаря ти!

67

До зозо

преди 8 месеца

Всички заможни българи са правили дослук с турците.

66

Слави ани

преди 8 месеца

Глупости на търкалета.Естествено,че Руската империя си гледа интереса.Но когато минава по тези земи трепа само мюсли,а не българи.Ако искаше тази земи да са техни,щеше да го прави,както сега става в Украйна.

65

Анонимен

преди 8 месеца

До За губерниятаруснаците от самото начало са търсели излаз на бяло море. ТЕХЕН излаз на бяло море, с който да заобиколят Босфора, пък който както иска да го разбира и интерпретира.

64

Анонимен

преди 8 месеца

Това някаква похвлаа за опълченците на Шипка ли е? Не мога да повярвам ... имало един български гражданин и в тази редакция ...

63

За губернията

преди 8 месеца

Четем предварителния договор. Пише: християнско славянско княжество на север от Ст. Планина. Но никой не е очаквал, че руснаците ще стигнат чак до Цариград. От там получаваме Източна Румелия. Всички тези земи са освободени с наша и руска кръв. И постигаме повече, отколкото великите сили са ни определили. Днес можем да говорим каквото поискаме, но докато не изгорим документите и не сринем паметниците, приказките ще олекват пред подвига и признателността.

62

Анонимен

преди 8 месеца

Как се нарича човек, който заема страната на агресора, когато родината му е нападната? Това патриот ли е, или предател? За едни "опълченци" питам.

61

Анонимен

преди 8 месеца

Бей ли е бил?

60

Родолюбец

преди 8 месеца

Не съм русофил или американофил но отдавам почит на всеки загинал за освобождението на България и не пипайте празника защото тогавашната Русия няма нищо общо с сегашната СССР на пуДинГ и пияните рашки!

59

Иван

преди 8 месеца

Добре, че са били българските опълченци!

58

Зозо

преди 8 месеца

До До зозо разбирача ... Прадядо ми е Хаджи Минчо със над сто декара поливни земи. Такива като теб са му пасли добитъка.

57

Анонимен

преди 8 месеца

А вие вижте от "великите сили" тогава какво е останало!!! Къде е Прусия? Няма я. Не бъркайте с ГерманияЯ Прусия е заемала територии на днешна северна Полша, Прибалтика, Чехия, предипна Източна германия. Къде е Австро-Умгария? - две малки държави сега? Какво представлява Великобритания? Смалила се е повече от 10 пъти. Коко е останало от Франция с колониите и? Нигер е 2 пъти по-голям от нея, Къде е Османската империя? Така че - .....

56

До зозо разбирача

преди 8 месеца

Прадядо ти със сигурност не е можел да чете.,ако не е била Русия и щеше да си същият овчар.

55

Зозо

преди 8 месеца

До Истина ... Айде първо виж предварителният договор на Русия с Австро-Унгария, тогава пробутвай тука руските глупости!

54

Истина

преди 8 месеца

До БонгоЗатова ли Санстефанска България е така очертана в договора? Хайде да прочетем откъде идва разделението не на две, а на три! Великите сили на които се кланяте сега те приемат разделението ни!

53

Зозо

преди 8 месеца

До Бонго Бонго ... Ами те си имат предварителен договор с Австро-Унгария. Руснаците получават нашата Губерния, Австрийците получават Босна и излаз на море. Тука копейките да не се плюнчат много с промитите си мозъчета. Играта е по-сложна, не е за копейки.

52

Анонимен

преди 8 месеца

кирчу искада махне 3ти март и шипка щото рупа снег там, точно като турците преди 150 г