37

Дрън

преди 10 месеца

Направо да махнат училището. Олекотиха приказките - една страница съкратен вариант. Имам приказката Спящата красавица описана около 80 страници, сега същата е представена в пет страници. Като видях учебниците по химия за десети клас за профилирана подготовка - нашия трябваше да разшифроваш, за да знаеш къде е най-важната информация и по този начин събирахме и сами достигахме до най-съкратения и важен вариант. Междувременно се научихме да мислим и да си правим заключения.

36

Морска

преди 10 месеца

Направо им дайте дипломите още в родилното, за да имат безгрижно детство и щастлив живот, защото според някои учения щастлив е само празноглавият!

35

gisho

преди 10 месеца

най-важно е да не се изучава георги господинов

34

Комуне

преди 10 месеца

Аз съм фен на Мая Манолова!! Няма да барате паметника!!

33

Анонимен

преди 10 месеца

Олекотяваш? Мъ за какво са ни учебни програми? Хахаха!

32

МАРШ!

преди 10 месеца

Какво ще олекотяваш? То остава просто да махнеш училището - само отиваш за заверка и ти дават диплома! На кой му трябва да може да чете! 1990-в топ 3 "най-интелигентна нация", 2023 - над 50% функционално неграмотни (четат нещо, разбират думите, но не проумяват смисъла)! И това започна с Дянков (делегираните бюджети за училища и болници - виновен и за краха на издравната система, и за милиарди глоби за АЕЦ Белене, а сега искаше да става шеф на БНБ)! Обучавайте си децата сами! СЪПРОТИВА! А тоя-ВЪН

31

Някой ни готви

преди 10 месеца

Хора, една държава вече не се превзема със сила, а отвътре! За да я превземеш, пак не става силово, а трябва завладяните-робите да не осъзнават, че са такива! Трябва да мислят, че каквото им се случва и искат от тях, е в реда на нещата, заслужават си го и точно така трябва да е! Промивката на мозъка става в училище! Така от чисти Българи готови да умрат за това направиха македонци, готови да умрат за това-само за няколко десетилетия! От 34 години ни го прилагат на нас и продължават!

30

На къде още???

преди 10 месеца

На къде още да се улеснява??? Вече дават диплома за висше образование, ако знаеш таблицата! Давам пример с ТЕХНИЧЕСКИ УНИВЕРСИТЕТ-СОФИЯ-според световните класации вторият най-добър Български университет и най-добър технически! Когато бях студент на един от изпитите ни искаха да развием въпрос, схеми, извеждане на формули, всичко и БЕЗ право на "помощна литература". Две години по-късно на същия изпит- 20 въпроса с 4 отговора да заградиш и имаш право да ползваш ВСИЧКО-студентите викаха "тежък е"!

29

За Теодосий

преди 10 месеца

При Карбовски (във видеоканала му) гостува учителят Теодосии-онзи, чийто ученици са световни лауреати по физика и ги приемат с лекота в най-престижните университети. Там той каза много интересни неща, но основно: 1. Унищожението на образователната система започна с делегираните бюджети-плащане на брой ученици. Вече не се гледа качество, а да има хора, иначе няма заплати. 2. Обясни каква е била системата за оценяване преди и каква сега-за да минават учениците, иначе отпадат и няма бройка-пари.

28

Луди ли сте?

преди 10 месеца

В момента им пишат 3-ки, ако ПОКРИЯТ около 30% от ИЗПИТА (със силно занижени критерии и улеснен)! Ако такъв стане лекар??? Ходещ убиец! Или това е идеята? Да няма Български лекари, инженери, изследователи и т.н., а само доставчици на храна, работници "обслужване на клиенти" и тук таме някой работник в цех, където трябва просто да можеш да се подпишеш? За 3 трябва да знаеш ЦЕЛИЯ материал, нагоре-повече! Всичко започва в образованието и за това целят да го унищожат-за да няма кой да се бори после!

27

ЛГБТ+

преди 10 месеца

***, вие сте НИЩО!!! Мрррете!

26

Язе - ЛГБТ

преди 10 месеца

Сакам децата да са не мъчат да ги образуват с некви таблици за умнужение дека назе ни мъчеа. Да са шасливи и учени! Куту сичките!. Нали видите ка тургам секви знаци препавателни! Значи сам Учен! И за парламенти стаам! а сеги дфа не мачите дечурлигите да учат секво тапутрии! Да са кат за парламенту! Учени!

25

Анонимен

преди 10 месеца

Този от снимката наскоро призова децата да забравят. Така било по-добре за тях. Няма смисъл да му помня името, скоро ще е друг министъра.

24

Анонимен

преди 10 месеца

До Анонимен22 щото ти си много образУван... шашавляк неграмотен...

23

Анонимен

преди 10 месеца

Важно е да има резилтати!

22

Анонимен

преди 10 месеца

Първо образовайте учителите.

21

Анонимен

преди 10 месеца

Я вземете учебниците от 1 до 7 клас през 1972-1978 година и децата да учат по тях. Математика, български, литература, химия, биология, физика. Там няма никаква политика. Ако много ни е зор, вкарайте им английски. Сигурен съм, че резултатите от матурите ще са други.

20

До 19

преди 10 месеца

Е не всички са глупави като децата ти...

19

Анонимен

преди 10 месеца

Наближава началото на новата учебна година. За пореден път най-голямото предизвикателство пред учениците ще бъде да си спомнят как се пише с химикал.

18

Анонимен

преди 10 месеца

Колко по-олекотено от сега? Може би джобна програма?