248

Анонимен

преди 9 месеца

Защо не споменавате загуба на суверенитет?Как може да сеч сравняват територии ,а не икономики?

247

Анонимен

преди 9 месеца

Гърците и те нали се разплащат в евро , значи и при тях има "спад на индекса на цените" ? Чудя се тогава защо се тъпчат да пазаруват в нашите магазини , особено по границата ?! Сигурно са мазохисти и и им кеф да плащат скъпи цени у нас , докато не сме въвели еврото ?! Имам преки впечатления от Италия ,Словения ,Хърватия - и там изреваха след въвеждането на еврото ,още повече , че те все пак нещо произвеждат , за разлика от нас !

246

Анонимен

преди 9 месеца

До .....Хлябът няколко месеца ще се продава успоредно и двете валути. Пишеш глупости. И точно защото нямаме конкурентноспособна икономика е в пъти по-добре да имаме силна валута. Коя е по-силна, тази зад която стоят могъщите икономики на Германия, Франция, Испания, Белгия, Холандия и т.н. или левчето, зад което нищо не стои?

245

ПиАр

преди 9 месеца

Пропагандата започна

244

.....

преди 9 месеца

Ще стане следното,сега хляба е към 1,50лв. като се приеме еврото няма да е 0,75 евро,ами ще стане 1 евро все едно 2 лв.! И така с всички стоки първа необходимост и не само те! И така всичко ще се завиши и закръгли към по-голямата стойност! Тази статия е пълна манипулация,всички страни когато са приели еврото са ,,изревали и обеднели" образно казано!Щели сме да търгуваме по-лесно без обмен на валута,каква икономика имаме ние че ще търгуваме, лека Хим.промишленост ли,Тежка ли,земеделие ли,какво?

243

Мирослав

преди 9 месеца

Не искам евро! Като дойде еврото,ще трябва да си обърна всичките пари в евро,но как ще ги докажа откъде ги имам,като съм крал толкова много. Как ще си изсветля недекларираните пари които крия за да не плащам данъци? Не,не не искам евро-аз съм патриот,искам си левчето.

242

афро

преди 9 месеца

Вчера бях до Гърция,по работа!Отбих се до магазин-в Солун.Купих си десертче,което в България струва-060 ст,там 0,60 цента.Купих си и 0,100гр.-нес кафе-4,90евро,в България-4,90лв.Това ли наричате спокоен преход???Всичко-двойно!Как ще се живее с тези малки заплати и пенсии,при положение че всичко ,с което сме свикнали и купували,ще е на двойна цена????

241

249

преди 9 месеца

Ами аз от доста дълго време си живея в Германия, и отлично знам какви са тук цените в Кауфланд, колко струва горивото и изобщо всичко. Но ПРЕХОДЪТ ще е трагедия. Той ще продължи поне 10г. както е било с всички страни, и след това ще трябва в България да има промишленост като в Германия, за да се издигне до този стандарт. Така, че не сравнявайте несравними неща. Всички страни преминали през това са преживели едно и също, не ме убеждавайте, че България ще бъде ПЪРВОТО изключение. Несериозно е!

240

Анонимен

преди 9 месеца

Всичко написано по- горе си е "ала бала портокала". Проверете какво се е случило с абсьолютно всички страни до една преминали процеса. В това тайни няма, и приемем ли еврото, поне следващите 10г. жална ни майка. От там нататък вече ни увисват на врата и дълговете на гърците, и цялостната издръжка на фашистите, и всякакви други, за които онженерката, дето слага чипове от тостери в руските ракети може да се сети. Статията се опитва да представи черното ако не за бяло, поне за сиво, ама то си е чер

239

Top Gun

преди 9 месеца

С еврото ще е същата история като с демокрацията. Побългарена. Не ни се удава. А вижте къде са Полша, Словения, Хърватия...

238

Анонимен

преди 9 месеца

Отидете в Гърция да видите колко е "евтино", дето всички я прехвалват и правят опашки по границата. Цифрите са като тука, само че след тях пише - евра. Заплатите им не знам какви са. У нас ако въведат еврото, ще стане същото. Ще махнат "лъ-въ" и ще напишат еврО. Кой не верва ШЕ го види.

237

Голяма грешка

преди 9 месеца

Верно ли?!? Небивала инфлация и всичко става двойно. Няма да има народна банка и контрол върху икономиката на страната. Честито обедняване..

236

Анонимен

преди 9 месеца

Най- добре да влезнем обратно от където сме излезли

235

Анонимен

преди 9 месеца

Клауза задължения да стане солидарен длъжник по националния дълг на друга държава такова нещо няма, ДА ТАКА Е .Обаче се очаква сами да предложим " помощ " на страни от зоната които са в икономическа или финансова криза -Европейския механизъм за стабилност. Тая "стабилност" обаче не е подарък или даванеей така на пари ,азаем за който се кандидатства и ес по ниски лихви от нормалните кредити и с по дълъг период за плащане .Или на кратко в еврозоната всички едн ина други си дължат пари!

234

Охльо

преди 9 месеца

По добре да влезем в Брикс ха ха.

233

Анонимен

преди 9 месеца

До Анонимен Как се отрази ли ? Ами в цяла Европа стачки ,протести , полиция и бой ,бой ,реки от кръв . Защо ли ?

232

Анонимен

преди 9 месеца

Не еврото е страшно.....а че има спекула, мафия, и че няма държава......

231

Анонимен

преди 9 месеца

До АнонименНяма да намериш по-добро от ЕС, а и такова ни е разположението, че е най-добре за самите нас да бъдем в ЕС. При приема на Еврото, може би ще има първоначален шок, но след това ще имаме по-добра финансова и парична система и по-уредена. А след години и Русия може да започне да се интегрира отново към ЕС, ако пожелае, разбира се! Тя се интегрираше постепенно, но тази русофобия , е отрова за всички хора и държави и внесе разногласия, конфликти, трагедии, разбита икономика на държавите.

230

Анонимен

преди 9 месеца

ЕС плаща милиарди за пропаганда. След началото на войната в Украйна Германия постепенно се деиндустриализира, а тя е единствената страна, която е на печалба от еврозоната. Представете си какво ще стане, когато цялата немска промишленост се премести в щатите.

229

Тон

преди 9 месеца

Лошо!