180

Анонимен

преди 9 месеца

Момиче съм,но по душа съм фаянсаджия,или строител съм,но .....Унификацията да е с мярка и тази мярка да е с уважение към всеки пол по природа и после към социалната значимост на някоя професия.Но това явно само в някоя утопия.

179

Анонимен

преди 9 месеца

Аз съм за напълно равно заплащане, но и напълно равни отговорности и натоварване.Когато видя жена по обектите пренасяйки тежко на 40 градуса, или удряйки долу в мините, тогава могат да имат претенции. След като 90% от тях седят в офис на климатик вършейки съмнително полезна дейност за обществото, то би било адски грозно да получават същото заплащане като човек рискуващ живота си или такъв под огромен стрес!

178

Анонимен

преди 9 месеца

Не само в България същото е и в Германия.Темата не е актуална!

177

Анонимен

преди 9 месеца

Дори тампона и Цезаровото сечение са ги измислили мъже, за да ви светна защо е различно заплащането. Ако чакахмена на равнозплащанките да се разработят още шяхме да се опитваме да открием сламената колиба.

176

баба

преди 9 месеца

Да сте видели жена да мята бетон и да лепи плочки...тем подобни..повечето си вадят парите с вирнати крака ,че тези им са много...

175

чакам,чакам

преди 9 месеца

И когато приситснат жените да работят толкова трудочаса колкото мъжете (защото разликата идва най-вече оттам), ще умра от смях. Мързеланите ще окодкудякат всичко, и всякакви феминистки дивотии моментално ще им се изпарят от главите. Ама ще е късно ;)

174

Бачкатор

преди 9 месеца

Има всякакви изключения, но общия случай заплатите се саморегулират. Работодателите предпочитат да плащат по-малко. Ако някой получава повече, има защо.

173

Анонимен

преди 9 месеца

Пак глупости на търкалета, изравнете заплата на секретарка със заплата на миньор и оставате без миньори. Тая феминистична легенда толкова нелепа, че няма на къде. Идеята е да няма разлика в заплащането ЗА ЕДНА И СЪЩА ДЛЪЖНОСТ, което принципно е изпълнено. Дургото са истанбулските изстъпления.

172

Анонимен

преди 9 месеца

Жените нищо не работят защо изобщо им плащат не е ясно. Аз поне не съм виждал жена да полага канализация, да строи сгради болници, пътища, язовири или тещо изобщо да прави. Едни голи претенции е това е

171

Програмър

преди 9 месеца

И в нашият сектор е така, но смея да кажа, че е напълно заслужено. Жените имат по-слаба логика и като цяло по-нисък интелект.

170

Охоо

преди 9 месеца

Имам много познати семейства, които казват,че жените взимат по- голяма заплата.

169

Анонимен

преди 9 месеца

До Анонимен 154 - Нали точно по този проблем пишат някои тук - една и съща по обем работа с едно и също качество, но заплащането е различно и е според нагласите някой да бъде толериран. Други пишат за случаите, при които някой работи повече, но получава по-малко пари, пак защото някои биват несправедливо толерирани. В това се състои пробрлемът. Ако се спазваше принципът, който ти предлагаш, проблем нямаше да има.

168

От 93, 96

преди 9 месеца

До такаа. /106/ - Отдавна вече не съм в БАН точно поради тези причини, за които намекваш. Мисля, че в моите коментари всичко е казано достатъчно ясно. Освен това, не всичкив БАН са бедни като църковни мишки. Някои се подписват под шестцифрени хонорари, но работата по целия проект я вършат асистентите.

167

Анонимен

преди 9 месеца

До Анонимен 168 А магистралчовците по колко взимат на час? Един приятел се интересува. И една похотлива баба също пита.

166

Анонимен

преди 9 месеца

До Анонимен 164 - Там е проблемът, не винаги мъжът носи по-голямата заплата у дома, но в някои семейства това вместо да го респектира, го озлобява. Не всички мъже са такива, мнозина ценят свястната жена и я уважават. Но има глезльовци комплексари, които просто не заслужават жените си или попадат на хитри жени мързелани, които всячески съумяват да ги използват, даже и да ги ограбят. Колкото двойки, толкова и истории. И всяка е специфична.

165

Ядрен вампир Z

преди 9 месеца

В нашата фирма и жените и мъжете взимат еднакво.Само че цени не бачкат при нас защото караме камиони по 15 часа на ден.А жената иска ако може да си клати краката 3 часа на компютъра и да си ходи у дома на дивана

164

Токмаков

преди 9 месеца

Средната продължителност на живота при мъжете е 68 години и три месеца. Внасят 40 години за пенсия а я получават едва 3 години и 3 месеца. Къде отиват останалите вноски!????????????2 Повод за размисъл как държавата е най големия крадец на хората които я финансират - всички ние. Роби.

163

Анонимен

преди 9 месеца

Магистралките вземат по 100 евро на час :)))

162

Моше

преди 9 месеца

Интересно е как жени работнички или служителки САМИ определят каква заплата трябва да вземат във фирмата в която работят.Това не го ли определя управителния съвет на фирмата или собственика? Всъщност ВИНАГИ квалификацията, стажа и професионалния опит са тези които определят каква ще е заплатата на работника. Има много мъже които взимат по-малко от други мъже във дадената фирма... ЗАПЛАТАТА НЕ СЕ БАЗИРА НА ПОЛ,РЕЛИГИОЗНА ПРИНАДЛЕЖНОСТ ИЛИ РАСА А НА СТАЖ,ОПИТ И УМЕНИЯ. Как една жена да го проуме ?

161

Анонимен

преди 9 месеца

Това че имаме смарт перални и телефони,не означава че няма експлоатация и робство на човек над човека.