Да, ама вече измислиха 291-и вид - от скакалци! Онзи ден в мрежата имаше снимка на такова кюфте, разделено на половинки, виждаше се, че е направено от някаква странна консистенция, подобна на накълцано на ситно сено.
Абе евтино ли е то , не ми го хвали . Друго си е да прескочиш до нашето черноморие и си хапнеш сладко сладко една пържолка за шест стотака . Уверявам ви че за тези пари и кокалите им ще изгризкате .
Според мен месата им не ставата (за колбаси да не говорим).Виж на постно и на сладко няма кой да им излезе.
Наистина, вкусно готвят в Турция ястията с месо. Само не им харесвам сладкишите, прекалено сладки!
Веднъж ходих в Турция с камиона да товаря 2013г мисля беше.Охранителя на фирмата ми вика първо през кухнята минаваш да ядеш и после ще товари.А как готвят.Истински празник.
До ВладиКак що, щото там се правят много на турци, като дойдат в българия , са големи българи. Нагъват свинско и ракия на поразия. Тоест, бошлаф работа, на техен език.
Браво, мъдро. Ама защо нашите изселници, като си идват от Турция лелеят за нашите български кебапета от свинско месце?
Тук разни драскачи нямат понятие от турската кухня! Всичко е вкусно и страхотно обслужване, не като у нас. Дамо снимката е от преди 3-4 години, сега цените в лири са по 10, но лирата падна и пак е изгодно.
Добре де - сложил си е тоя цялото меню горе на снимката. 4 вида кюфтета? И като видях спагети... по турски.. в сергия.. Абе, айде да не обиждате кухнята на комшиите. Много си е хубава. Ама тоя мърляч да го дават пример за турска кухня със спагетите? А "таук соте" направо ме накара да се замисля....
Дa noчepnим aмygжитe no egнa вpaтнa cвинcka nъpжoлa c чaшa pyйнo винo и ga "kpaлят" им щe aбgиkиpa...?
"В Турция кюфтета се приготвят от телешко, агнешко, овнешко или козе месо."...................Докато не пробват със свинско, не могат да кажат, че са яли истинско кюфте :)
Кюфтето – "кралят на софрата" в турската кухня